בדרך לתרופה? חוקרים גילו מה גורם לקרחת
חוקרים גילו חלבון שריכוזו באזורים נטולי שיער גבוה פי שלושה מבאזורים בעלי שיער, כך מדווח "ידיעות אחרונות". עכשיו רק צריך למצוא תרופה שתנטרל אותו
בעידן של ניתוחים רובוטיים וצנתורים דרך האיי-פד, תמוהה מעט העובדה כי עולם הרפואה טרם הצליח למצוא פתרון לתעלומה מסמרת שיער: ההתקרחות.
קראו עוד על קרחת :
- קרחת כיפה? בעיה בלב. 10 אבחונים ע"פ השיער
אלא שעל פי מחקר פורץ דרך של חוקרים אמריקאים מאוניברסיטת פנסילבניה, כעת נמצא המקור לבעיה: חלבון המכונה בשם "פרוסטגלנדין ,"D2 או בקיצור .PGD2 החוקרים דגמו רקמות עור מקרקפות של גברים מקריחים וגילו כי ריכוז אותו חלבון באזורים נטולי השיער היה גבוה פי שלושה מאשר באזורים בעלי שיער.
בשלב הבא חשפו החוקרים זקיקי שיער אדם לכמויות גדולות של החלבון, וגילו כי צמיחתם הואטה או הופסקה כליל. הם לא הסתפקו בכך, ובייתו עכברי מעבדה על מנת שייוולדו עם כמויות גדולות של החלבון בגופם. התוצאה: עכברים קרחים לחלוטין.
על פי החוקרים, הממצאים יכולים להוביל לפיתוח קרמים לטיפול בנשירת שיער, שיביאו אולי גם לצמיחתו המחודשת.
הירחון המדעי ,Science Translational Medicine שבו פורסם המחקר, מציין כי מספר חברות תרופות וקוסמטיקה שזיהו את תפקיד המפתח של החלבון כבר פיתחו מספר תכשירים שנועדו לנטרל אותו.
מנהל המחקר וראש מחלקת דרמטולוגיה באוניברסיטת פנסילבניה, פרופ' ג'ורג' קוטסירליס, אמר כי "זיהינו דרך לטיפול בדפוסי התקרחות גברית. הצעד הבא יהיה לסרוק את כלל המרכיבים המשפיעים על החלבון וגם לגלות האם חסימתו מרקמות העור תגרום לצמיחת השיער מחדש, או רק לעצירת נשירתו."
הממצאים מעודדים אומנם, אך כמו בכל מקרה של מחקר פורץ דרך חדש - סביר שיידרשו עוד שנים רבות עד שנוכל לגשת לבית המרקחת הקרוב.