תושבי מגרון: הממשלה שלחה, הכדור אצל נתניהו
המתנחלים הגיבו להחלטה לבטל את הסכם הפשרה בעניין העתקת המאחז, אותו כינו השופטים "פורץ סכרים" והעבירו את האחריות לראש הממשלה. "לא נהיה שותפים יותר להסכמים כאלה, שיביאו להריסת המקום". הפינוי המיועד: עד 31 באוגוסט
"נשלחנו לכאן בשליחות ממשלת ישראל, בג"ץ קבר את ההסכם ועכשיו הכדור בידיים של נתניהו". יממה לאחר ששופטי בג"ץ החליטו באופן דרמטי לבטל את הפשרה בעניין העתקת מאחז מגרון, קיימו הבוקר (יום ב') תושבי המאחז מסיבת עיתונאים והגיבו להתפתחויות. "לא נהיה שותפים יותר להסכמים כאלה, שיביאו להריסת המקום". ynet העביר שידור חי ממסיבת העיתונאים.
סערת מגרון - כותרות אחרונות ב-ynet:
עוד בערוץ החדשות:
"הקמנו את היישוב הזה באמצעות הזרועות השונות של מדינת ישראל", אמר חיים טייטלבאום, תושב אחד מבתי הקבע שנהרסו לפני מספר חודשים. "אנו דורשים מראש הממשלה לקיים את ההבנות ולעשות את כל מה שדובר". לדבריו, "בג"ץ קבע שממשלת ישראל יכולה לשלוח את אזרחי ישראל למשימות חלוציות מבלי לשאת באחריות לתוצאות משימות אלו. הכדור נמצא לחלוטין בידיים של ראש הממשלה והוא ימצא את הפתרונות לצדק. אנו לא נהיה שותפים יותר להסכמים כאלה, שיביאו להריסת המקום".
איתי הראל, מייסד המאחז הוסיף כי "לפני למעלה מ-12 שנים הגענו לכאן והקמנו את היישוב הזה בסיוע זרועות הממשלה. בכל מתחם מגרון אני רוצה שיראו לי עץ אחד, בית אחד או משהו של מישהו שהיה כאן אי פעם. אף אדם לא היה פה, נטע פה או בנה פה ועד ש'שלום עכשיו' סיפרו להם שיש כאן אדמות, הם אפילו לא חשבו על זה".
בהחלטתו אתמול, דחה בג"ץ את ההסכם שאליו הגיעו הממשלה ותושבי מגרון, ובמסגרתו ביקשו להעתיק את המאחז תוך שלוש שנים וחצי לאדמות מדינה על גבעת היקב הסמוכה. זאת, למרות שכבר באוגוסט 2011 הכריעו שופטי העליון בסוגיה והורו למדינה לפנות את היישוב עד סוף החודש הנוכחי. בפסק הדין הבהירו נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, והשופטים סלים ג'ובראן ומרים נאור כי לא ניתן להתעלם מאותה הכרעה וכי הצעת הפשרה "פורצת סכרים". הם הורו לפנות את המאחז עד 31 באוגוסט.
אתמול ציינו תושבי מגרון כי "מדובר בפסק דין קשה שראשיתו בעלילת שווא של 'קרקע פרטית' וסופו בגירוש אנשים החפצים בשלום". עם זאת, הם הביעו ביטחון בכך ש"ממשלת ישראל ונציגה, השר בני בגין, יידעו למצוא את הפתרון הראוי למצב שנוצר, שבו ממשלה שולחת את אזרחיה הנאמנים להתיישב ונאלצת לגרשם בצו בג"ץ".
במאחז דחו את האפשרות שיעברו להתגורר בהתנחלות אדם באופן זמני: "מדובר במחנה פליטים ובהצעה של מבנים ארעיים והדבר הזה לא מקובל. עם זאת, אנו נצטרך לבחון כל הצעה לגופה והצעה כזו עוד לא הגיעה אלינו. כשתגיע, אנו נצטרך לגבש את עמדתנו כלפיה".
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שהתייחס להחלטת בג"ץ, הבהיר כי "ממשלת ישראל כמו כל עם ישראל, מקבלת את החלטות בית המשפט ופועלת לפיהן". גם השר בגין, שניהל את המשא ומתן עם המתנחלים, אמר כי "הממשלה מכבדת את החלטת בית המשפט ותקיימה", והבהיר כי המדינה תעמוד בהתחייבויותיה כלפי המתנחלים, לרבות
בניית בתי הקבע עבורם בגבעת היקב.
בכנסת, בינתיים, לא מחכים לממשלה שתציע פתרונות. על רקע החלטת בג"ץ פנה ח"כ דני דנון לראש הממשלה וליו"ר הכנסת ראובן ריבלין, בבקשה לכנס את הכנסת באופן מיוחד במהלך פגרת החורף ולהעביר את החוק להסדרת המאחזים, המכונה "חוק מגרון". בשל פגרת הכנסת לא ניתן אמנם לדון במליאה בהצעות חוק פרטיות, אך דנון ויוזם ההצעה ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) כבר הודיעו כי יעשו שימוש באחד מסעיפי התקנון, ויגייסו 25 חתימות לטובת כינוס דיון חירום בנושא החלטת בג"ץ.
Read this article in English