שתף קטע נבחר
צילום: index open

יום צמחוני עם צחי בוקששתר

ביקשנו מהשף צחי בוקששתר להניח לבשר ליום אחד ולהכין לנו מנות צמחוניות וטעימות, הוא נענה בשמחה והכין המבורגר צמחוני, לביבות עדשים כתומות ופשטידת תרד וברוקולי

 

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

עוד בערוץ האוכל:

 

המבורגר צמחוני

ההמבורגר כולל בתוכו עדשים מונבטות. איך מנביטים קטניות? הכי קל: משרים במים 12 שעות מחוץ למקרר. מסננים, שוטפים במסננת ומחזירים לכלי סגור. מניחים במקום חשוך, שוטפים ומסננים כל שעתיים מחוץ למקרר או כל היממה במקרר.

 

המרכיבים: 

500 גרם עדשים מונבטות

סלסלה של פטריות שמפיניון

מגשית של פטריות פורטובלו

3 גזרים גדולים

3 בצלים

1/4 כוס שמן מכבישה קרה, רצוי שמן זית

או אגוזים

3 כפות קטשופ / רסק עגבניות / רוטב ברביקיו

1/2-1/4 כפית מלח, לפי הטעם

1 כפית פלפל שחור

מומלץ: פלפל אנגלי טחון וכוסברה יבשה טחונה

  

אופן ההכנה:

  1. את הירקות מנקים, את הבצל והגזר קולפים. חותכים הכל לפיסות גדולות ומטגנים בשמן, על להבה הכי גבוהה שיש, בסיר גדול, כשהירקות מטוגנים מוסיפים 3/4 מהעדשים, מטגנים מעט ומסירים מהאש. טוחנים במטחנת בשר. מוסיפים את שאר החומרים - וגם את שאר העדשים ולשים לעיסה סמיכה. מכינים קציצה קטנה ובודקים שאינה מתפרקת. מטגנים עיגולים בגודל המבורגר במחבת, טיגון קצר, ואחר כך מעבירים לתנור חם, על נייר אפייה, למשך 12 דקות.
  2. אם הקציצה מתפרקת, אפשר להוסיף ביצה ואם היא נוזלית פירורי לחם.
  3. מגישים כמו המבורגר, עם לחמנייה וירקות.
  4. למי שעובד עם מיקרוגל במקום תנור - 2 דקות ל-4 המבורגרים, צינון ועוד דקה להמבורגר לפני ההגשה. טוב לצרוב על גריל, להגיש עם בצל מאודה ורוטב ברביקיו.

  

לביבות עדשים כתומות עם בקצ'וי

בדרך כלל עדשים זה אומר, עבורי, חומות. או שחורות, כשאני רוצה להיות מהודר. אין הרבה מתכונים מוצלחים עם האדומות מאז האדום האדום הזה התנ"כי, וזו אחת הסיבות שהתלהבתי כשאוקסנה צמח הכינה את הלביבות הללו. יש בהן משהו פלאפלי וטעים מאד.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 כוסות עדשים כתומות מושרות במים שעה

1 בצל גדול חתוך לרבעים

1 צרור בקצ'וי או מנגולד או תרד טורקי

1/2 צרור פטרוזיליה

3-2 שיני שום

2 ביצים

2 כפות גדושות קמח

מלח ופלפל

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את העדשים ומרסקים 5-3 דקות במעבד מזון. מעבירים לקערה.
  2. מרסקים היטב במעבד המזון את הבצל, הבקצ'וי, הפטרוזיליה והשום, עם הביצים ומוסיפים לעדשים.
  3. מוסיפים את הקמח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות משני הצדדים, כ-2 דקות, עד להזהבה.
  5. הגשה: מגישים חם עם רוטב יוגורט מתובל בשום ובעשבי תיבול קצוצים.

 

  • טיפ: מטגנים רק את הכמות הדרושה, את הנותר מכסים ושומרים במקרר עד 3 ימים. לגיוון אפשר להוסיף לתערובת ירקות מגוררים דק כמו דלעת, קישוא או בטטה.

 

לביבות עדשים כתומות עם בקצ'וי  (צילום: יורם אשהיים ) (צילום: יורם אשהיים )
לביבות עדשים כתומות עם בקצ'וי (צילום: יורם אשהיים )

 

פשטידת תרד וברוקולי על בצק שמן זית

המילה הדודתית פשטידה עושה עוול למאפה המשובח הזה. את המלית אפשר להחליף בכל יום בשנה - אבל בצק הפאי הזה של אוקסנה הוא השוס. פריך, דקיק ונפלא. לאמץ ומיד!

 

המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):

לבצק:

2 כוסות קמח

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס יוגורט

מלח ופלפל

 

למילוי:

250 גרם ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

250 גרם כרובית מפורקת לפרחים קטנים

250 עלי תרד טריים

1 כרשה, רק החלק הלבן, פרוסה דק

מעט שמן זית

1 פלפל ירוק פרוס דק

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

4 ביצים

1/2 1 כוסות חלב

1 כוס שקדים או אגזים קצוצים גס

1/2כוס פירורי לחם

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: מפוררים יחד את הקמח ושמן הזית. מוסיפים את היוגורט ומתבלים במלח ופלפל. הבצק דביק תחילה אבל אחרי לישה נוספת הוא מאד נוח לעבודה. נוח להכין ביד, אפשר גם במעבד מזון.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית הפאי ואופים כרבע שעה.
  3. להכנת המילוי: מפרקים את הברוקולי והכרובית לפרחים קטנים. מכניסים לסיר עם מים ומלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה.
  4. יוצקים מים רותחים על עלי התרד, מסננים, קוצצים גס ומוסיפים לקערת הירקות.
  5. מאדים את פרוסות הכרשה במעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את הפלפל ומטגנים מספר דקות. מסירים מהאש ומוסיפים לקערת הירקות. מוסיפים את הגבינה מערבבים ושוטחים על הבצק.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. טורפים את הביצים עם החלב. מוסיפים את השקדים, פירורי הלחם, השום התבלינים ויוצקים על הירקות שבתבנית. אופים כ-30 דקות.

 

פשטידת תרד וברוקולי על בצק שמן זית  (צילום: יורם אשהיים ) (צילום: יורם אשהיים )
פשטידת תרד וברוקולי על בצק שמן זית (צילום: יורם אשהיים )

 

  • צחי בוקששתר הוא שף ובעלים של רשת BLACK
  • שני המתכונים האחרונים הם מתוך הספר "מישהו לבשל איתו", של צחי בוקששתר, הוצאת מודן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
המבורגר מעדשים ופטריות
צילום: חגי דקל
צילום: יורם אשהיים
לביבות עדשים כתומות עם בקצ'וי
צילום: יורם אשהיים
צילום: יורם אשהיים
עטיפת הספר "מישהו לבשל איתו"
צילום: יורם אשהיים
מומלצים