מה יהפוך את טירת כרמל לפנינת האזור?
"חינוך, קהילה סביבה" – והקשר ביניהם הוא הנושא המרכזי בו דנו בשולחן העגול, שארגנו "תנועת הערבות", בשיתוף עם מחלקת החינוך של טירת כרמל וארגון "ערי חינוך". באירוע נכחו כשלוש מאות משתתפים שהסבו לשולחנות העגולים, ביניהם תושבי טירת כרמל, אנשי חינוך, חניכי תנועות הנוער ותלמידים
בפאנל סביב השולחן העגול שארגנה תנועת הערבות ישבו: אריה טל, ראש העיר טירת כרמל; נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, יוסי אקרמן; מנהל אגף החינוך בעיר, עמינדב וייס; אפרת דוד מנהלת עמותת "הורים מעורים"; חלי אדר, ממרכז הצעירים ועו"ד חנוך מילביצקי מתנועת הערבות.
"השקעה בחינוך היא תהליך שיוצר שינוי לטווח ארוך שבו לא רואים תוצאות מיידיות" אמר ראש העיר אריה טל, "ולכן על אף השקעתה הנרחבת של טירת כרמל בחינוך, ייקח זמן עד שנראה שינוי". עמינדב וויס דיבר על הקושי להנחיל ערכים בעוד הוא ומפקחיו האחראים על החינוך "נמדדים רק לפי גובה הציונים" נשיא אלביט מערכות יוסי אקרמן קבע בנחרצות כי "קהילה שאכפת לה - תצליח, קהילה שהיא אדישה - תיכשל, קהילה שתשאל מה אני מקבל - תיכשל, קהילה שתשאל מה אני נותנת – תצליח".
"החלטנו להשתלב בפעילות ציבורית בעיר כשראינו שיותר ויותר הורים מוציאים את ילדיהם ממערכת החינוך בעיר" סיפרה אפרת דוד, מנהלת עמותת 'הורים מעורים', הפועלת מתוך אקטיביזם חברתי לקידום החינוך בעיר וטיפוח מנהיגות אזרחית. "הדבר המרכזי הוא להיות מעורב, להיות אזרח טוב, להשפיע".
את הדיון חתם עו"ד חנוך מילביצקי בהמלצה למערכת החינוך להוסיף מקצוע שייקרא
"התחשבות הדדית", שבו ילמדו התלמידים איך להתייחס נכון זה לזה ומה החשיבות של השכן. "לפי נתונים של הרשות השנייה, הילדים שלנו מבלים כמחצית מהזמן שמבלים בבית הספר, מול הטלביזיה. כמה מאיתנו דואגים לתוכן שמשודר להם בטלביזיה?", הוא שאל.
"חינוך הוא לא רק בבית הספר, אלא הוא הסביבה שאנו בונים עבור הילד, השקעה כספית נרחבת בחינוך היא דבר טוב, אך לצידה חובה לבנות סביבה שבה פועלים ערכים נכונים עבור הילדים", סיכם מילביצקי. בתום האירוע התכנס הקהל לרב שיח סביב שולחנות עגולים.