משדכים בין אנשים, לבני אדם
למוקד הטלפוני של ארגון "מאיר פנים", המבקש מאזרחי ישראל לארח בביתם אנשים שאין להם יכולת לחגוג את ליל הסדר בכבוד, הגיעו פניות רבות. לפניכם כמה דוגמאות ל"שידוכים" בין מארחים למתארחים. הצטרפו גם אתם למבצע "כולם בסדר"
לקראת ליל הסדר, ארגון "מאיר פנים" חוזר במבצע "כולם בסדר" המציע לגולשים להזמין אורחים נוספים לביתם לליל הסדר. "בשונה ממרבית הארגונים ומהיוזמות הנהוגות לקראת ערבי חג, אנחנו לא מבקשים מהציבור מוצרי מזון או תרומות כספיות, אלא פונים לכל מי שיכול, לארח בביתו אנשים שאין ביכולתם לחגוג את ליל הסדר בכבוד", אומרת רחלי איבנבוים מנכ"ל "מאיר פנים".
למוקד הארגון כבר התקבצו מאות פניות של גולשים ואנשים פרטיים המוכנים לפתוח את הבית והלב, בפני אלה שאין באפשרותם לחגוג את ליל הסדר. מני שלום מנהל המוקד, לא האמין שיתקבלו מספר כה רב של פניות, בשלב כ"כ מוקדם.
"מחמם את הלב לדבר עם אנשים המעוניינים לארח ולהיווכח שוב, כמה אנחנו עם חם ומלא רצון לעזור ולתרום" אומר שלום, שיחד עם צוות של 10 מוקדנים מתנדבים, מנהל מערך "שידוכים" שכולו אהבת אדם. מעבר לקבלת הפניות הטלפוניות, עוברים אנשי המוקד על רשימות מלשכות הרווחה המפנות אנשים בודדים או משפחות המבקשות להתארח.
"אין סוף לסיפורים המרגשים המתקבלים במוקד" הוא מוסיף, "מרוב התרגשות אני מתקשה לעיתים להמשיך ולשוחח עם האדם הפונה אלינו ומרגיש מלא זכות ואושר להיות זה שעושה את 'השידוכים' בין אלה המבקשים להתארח, לבין אלה הרוצים לארח," הנה מקצת מסיפורי המפגשים שהגיעו עד כה למוקד.
מצילים זה את זה
- מאז שבעלה נפטר, לאה, ניצולת שואה בת 84, נשארת בערבי החג לבדה בביתה. "כל משפחתי נספתה בשואה. בעלי נפטר, ילדים אין לנו ופה יש לנו כמה קרובים, אבל הם יותר רחוקים מאשר קרובים", אמרה לאה למוקד של מאיר פנים. "אני רוצה להרגיש פעם אחת תחושה אמיתית של חג. של בית. של משפחה. מי יודע כמה חגים עוד יישארו לי לחגוג". לאה ביקשה מהנציג למצוא לה בית חם בעיר תל אביב בה היא מתגוררת. בגילה נסיעה למקום רחוק יותר, היא כמעט בלתי אפשרית והיא לא רוצה להיות מעמסה על המשפחה המארחת. כמה שעות אח"כ חזר אליה הנציג עם בשורה משמחת - "מצאנו לך בית מושלם. משפחה תל אביבית שבקשה במיוחד לארח ניצול שואה, בשל סיפור טרגי שארע למשפחתה באושוויץ". משפחת מורגנשטרן היתה מאושרת לא פחות לדעת שהחלום שלה לארח ניצול שואה, התגשם. "עכשיו לנכדים שלי תהיה סוף סוף סבתא בליל הסדר. אנחנו לא עושים ללאה טובה. אנחנו בפירוש מצילים זה את זה". משפחת מורגנשטרן מספרת ומקווה שלאה תהיה בת בית, מתי וכמה שרק תרצה.
לבד זאת לא אופציה
- פנינה מנהריה, היתה מהפונות הראשונות למוקד מאיר פנים במבצע כולם בסדר ב-2010. פנינה, אם חד הורית, רבה באותה השנה עם משפחתה, בשל סכסוך על כספי ירושה. כשהיא פנתה למוקד מאיר פנים הסבירה לנציגת המוקד, שעוד כשהיתה בהריון עם בנה אמיר, היא הבטיחה לעצמה ולו שהוא לעולם לא ירגיש לבד, למרות שאין לו אבא. זאת הסיבה שהובילה אותה לפנות למוקד ולבקש להתארח. שנתיים אח"כ, בעקבות "שידוך" מוצלח מאוד עם משפחה בעיר, פנינה ובנה ישבו סביב שולחן הסדר של משפחת אהרון, בפעם השלישית ברציפות. "אחרי שמשפחתי התנכרה לי, לא האמנתי שאחזור להרגיש אי פעם תחושה של ביחד. אבל הבטחתי לאמיר שלבד זו לא אופציה ולכן התקשרתי למוקד מאיר פנים. ברוך השם קרה לי הנס ומשפחת אהרון נהייתה משפחה לכל דבר בשבילי ובשביל אמיר. הם מזמינים אותי לכל האירועים, מעבירים לאמיר את הבגדים של הילדים, מתקשרים לדרוש בשלומי ומה לא, הרווחתי משפחה ואני לא מרגישה לבד יותר".
האור שבלב
- ירדן, בן ה-27 מרמת גן, איבד את מאור עיניו בגיל 10 בשל מחלה תורשתית. במשבר הכלכלי הגדול שהיה ב 2008, עזבו הוריו את הארץ ועברו להתגורר באוסטרליה כשהם מותרים אחריהם חובות רבים. ירדן לא רצה לעזוב איתם ומאז הוא לא חוגג את ראש השנה ופסח כבעבר. "אני לא בדיוק מסתדר עם המשפחה שנותרה בארץ, הם כועסים על ההורים ואני נמנע מעימותים מיותרים. היות ואין לי את האפשרות הכלכלית והטכנית לחגוג במלון או במסעדה, אני מעדיף להישאר בבית". ההורים המודאגים של ירדן מפצירים בו שנה אחר שנה, לצאת בערבי החג מהבית ולמצוא לעצמו פינה חמה לחגוג בה. השנה החליט ירדן לעשות מעשה ופנה למוקד מאיר פנים. "הקושי שלי הוא למצוא משפחה שתהיה מוכנה להכניס אותי עם כלב הנחייה שלי. יש הרבה שמסתייגים מזה. בטח כשמזון כרוך בכל הסיפור". לא עברו 24 שעות מאז הפנייה של ירדן ואנשי המוקד חזרו אליו ובשרו לו שנמצאה משפחה בחולון בדיוק בשבילו. משפחת אלפסי איבדה בתחילת השנה את הכלב היקר והאהוב שלה, עבורה זו היתה שמחה כפולה לקבל אורח ובעל חיים, בערב החג. בנוסף לאירוח עצמו, הסכימו בני המשפחה החמים, לאסוף ולהחזיר את ירדן והכלב שלו.."העיקר שיהיה לו קצת אור בלב, וגם לנו".
- איך מצטרפים? מי שרוצה לארח ומי שצריך להתארח, מתקשר למוקד הטלפוני של מאיר פנים בטלפון
3656*, או לוחץ כאן וממלא טופס.
כל פניה תעבור מיון וסנכרון עם מאגרי הנתונים במחלקות הרווחה העירוניות ברחבי הארץ, כדי להתאים ככל האפשר את מאפייני המתארחים והמשפחות המארחות.