שתף קטע נבחר
 

הוט נגד בזק: מי מהירה יותר?

ספקית האינטרנט HOTnet מציעה מהירות גלישה של מאה מגה: אך האם היא עומדת בתחרות מול בזק בינלאומי והכבל התת ימי החדש?

כניסתה של HOT לשוק אספקת שירותי אינטרנט במחיר אחיד של עשרים שקל לכל המהירויות ומבצע ה-"טריפל פלטינום" בעלות של 329 שקל, חוללו רעידת אדמה בשוק האינטרנט הישראלי. אם עד תחילת המבצע, ב-15 לפברואר, עלותו של חיברות לאינטרנט במהירות של מאה מגה עמד על מאות שקלים לחודש, המבצע של הוט איפשר ללקוחות רבים לעבור למהירות אינטרנט שנחשבה עד אותו רגע בלתי מושגת.

 

עוד ב-HWzone.co.il:

 

האפשרות לקבל שירותי אינטרנט במהירות של מאה מגה, מגוון רחב של ערוצי טלוויזיה ושיחות טלפון ללא הגבלה, בעלות כוללת של 349 שקל, הציפה את מוקד השירות של הוט בלקוחות והשאירה את בזק ושאר ספקיות האינטרנט ללא מענה וללא יכולת תחרות אמיתית.

 

בתגובה, בזק פתחה בקמפיין לקידום חיבור במהירות של עשרים מגה, הגבילה זאת בדרישה להתחייב למודם או נתב VDSL למשך שנתיים. במקביל, הוזילו הספקיות את מחירי האינטרנט בעשרות אחוזים והגיעו למחירי הפסד של 15 שקל למהירות של מאה מגה.  

 

 (צילום: HWzone.co.il) (צילום: HWzone.co.il)
(צילום: HWzone.co.il)

 

בניסיון לאזן את המצב לטובתן, פנו ספקיות האינטרנט, ובראשן 012 סמייל (בבעלות פרטנר) ונטוויז'ן (בבעלות סלקום), למשרד התקשרות, והתלוננו על כך שהוט מפרה הוראות ההפרדה המבנית. לטענת הספקיות, הוט משווקת את שירותי האינטרנט שלה, תחת המותג HOTnet ביחד עם שירותי התשתית שלה.

  

לאחר סערה של מספר ימים, הוט בחרה לקצר את המבצע שנועד במקור להימשך כחודש, וסיימה אותו בסוף פברואר. בשלב זה לא ידוע כמה לקוחות הצטרפו למבצע של הוט אבל ניתן להעריך שמדובר באלפים רבים. מספרים מדוייקים נדע בעוד כחודשיים, עם פרסום התוצאות הרבעוניות של החברה.

 

סיום המבצע השאיר שאלה אחת פתוחה: האם הספקית החדשה הוטנט עולה בביצועיה על אלה של בזק בינלאומי שהתהדרה בחודשים האחרונים בכבל התת ימי החדש שלה ששווק תחת המותג Power NGN?

 

בדיקת מהירות

כדי לענות על שאלה זו, התחברנו למבצע ה"טריפל פלטינום" וערכנו מספר בדיקות, הם לשירות של הוטנט, והן לזה של בזק בינלאומי. בטרם ניגש לתצאות הבדיקה, חשוב להבהיר שכמעט בלתי אפשרי לבצע את הבדיקה של שתי הספקיות במקביל. על מנת לממש את מלוא הפוטנציאל של מהירות ה-100 מגה, יש לבצע את ההתחברות ללא חייגן כבלים (L2TP). המשמעות היא שכל שינוי בזהות הספק צריך להתבצע באופן טלפוני מול המוקדים של HOT ושל הספקית הרלוונטית. השינוי הזה לוקח זמן, מה שמונע את הבדיקה במקביל בזמן אמיתי.

 

בנוסף, יש לציין שבין תום הבדיקה מול HOTnet לתחילת הבדיקה מול בזק בינלאומי עבר יותר משבוע זאת עקב קשיים של שתי החברות – ראשית לקח ל-HOT כשבוע לנתק אותי מהשירות שלהם ואח"כ לקח לבזק בינלאומי 3 ימים לייצב עבורי חיבור ב-100 מגה.

 

הבדיקה הראשונה שבצענו היא TRACERT למגוון אתרי משחקים באירופה ולשני אתרים מחוץ ליבשת. התוצאות של הבדיקה מוצגות בטבלה להלן במילי-שניות. ניתן להבחין שלמרבית מדינות אירופה התוצאות של בזק בינלאומי טובות בהרבה מאלה של הוטנט. התוצאות מדגימות את היתרון הטמון בכבל התת ימי החדש של בזק בינלאומי, ואת מידת השפעתו על החיבור לאירופה. לעומת זאת, התוצאות של בזק בינלאומי לארה"ב ולמזרח הרחוק, הרבה פחות מרשימות.

 


בזק בינלאומי או הוטנט?

בזק בינלאומי או הוטנט?
מדינה כתובת IP HOTnet בזק בינלאומי פער
גרמניה 213.133.100.248

94 67 40.3%

אנגליה 173.199.78.215

87 71 22.5%

צרפת 176.31.157.39 84 68 23.5%

איטליה 95.141.40.21

77 71 8.5%

דנמרק 173.199.70.246 115 106 8.5%

פולין 62.21.98.151

78 91 14.3%-

ספרד 188.165.227.100

94 66 42.4%

ארה"ב (מערב) 208.109.78.141

208 249 16.5%-

טיוואן 203.66.138.41

368 361 1.9%

 

בדיקה נוספת שביצענו כללה הורדת קובץ באמצעות פרוטוקול Torrent בתוכנת .utorrent לצורך הבדיקה נעשה שימוש בקובץ שגודלו כשלושה גיגה בייט ובעל יותר מ-10,000 מקורות. השימוש בקובץ גדול, שיש לו הרבה מקורות,(seeds) נועד לבדוק עד כמה ניתן לנצל את מלוא רוחב החיבור של 100 מגה. לצורך הבדיקה בוצעה אופטימיזציה לתוכנת הutorrent- כפי שמתואר בשרשור הבא.

 

בבדיקה זו נרשם יתרון לחיבור דרך הוטנט, בעוד שדרך בזק בינלאומי הקצב המקסימלי שהושג היה קצת יותר מ-7מגהB/s. כלומר, כ-60% מרוחב הפס, בעוד שבהוטנט לא היתה בעיה להגיע ליותר מ-10מגהB/s כלומר כ-80% מרוחב הפס.

 

הבדיקה בוצעה מספר פעמים, בימים שונים, בשעות שונות של היום ודרך מגוון פורטים, כולל כאלה שבדרך כלל אינם מנוטרים על ידי הספקיות. התמונה המופיעה משמאל היא של התוצאות הטובות ביותר שהושגו.

 

 

 (צילום: HWzone.co.il) (צילום: HWzone.co.il)
(צילום: HWzone.co.il)

 

כדאי לזכור שבדיקה זו אינה יכולה למצות לחלוטין את מלוא המהירות המסופקת על ידי הוט כיוון שקצב ההעלאה הנמוך המסופק בחבילת המאה מגה, חונק את קצב ההורדה הרבה לפני שהוא מנוצל במלואו.

 

מסדרה של בדיקות, ותוך התיעצות עם מומחים בתחום הטורנט, מסתבר שיחס ההורדה-העלאה המינמלי הנדרש הוא כ-1:40. כלומר קצב ההעלאה המסופק על ידי, הוט העומד על שני מגה, יכול לתמוך בקצב הורדה של כשמונים מגה לכל היותר.

 

בהורדות דרך הפרוטוקולים HTTP ו-FTP לא נרשמו הבדלים משמעותיים בין החברות, בעיקר עקב העובדה שקשה מאוד להשיג תוצאות גבוהות בהורדה ממקור אחד. מרבית שרתי האינטרנט אינם מסוגלים לספק קצב העלאה קבוע של מאה מגה bps ולכן בהורדות ב-HTTP ו-FTP יתקבלו תוצאות של עשרה מגה bps עד עשרים מגה bps לכל היותר, במיוחד אם השרתים נמצאים בחו"ל.

 

המסקנות מהבדיקה אינן חד משמעיות והבחירה בכל אחת מהספקיות צריכה להעשות בעיקר על פי אופי השימוש ברשת האינטרנט. מי שמשחק מול שרתי אינטרנט הנמצאים באירופה יודע שזמן ה-PING אל השרת הוא הפרמטר החשוב ביותר. לכן למשתמשים מסוג זה ההמלצה החד משמעית היא להתחבר דרך בזק בינלאומי. למי שאופי השימוש שלו אינו כולל משחקים מול שרתים באירופה, הבחירה בהוטנט נראית יותר הגיונית – קצב ההורדה הצפוי הוא מעט יותר גבוה ובסופו של דבר גם העלות – עשרים שקל לעומת 30 שקל בבזק בינלאומי  – אטרקטיבית יותר.

 

ב-NetCHEIF תוכלו למצוא סקירות ומדריכים נוספים בנושאי נתבים ורשתות ביתיות.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים