שתף קטע נבחר
 
צילום: בועז לביא

דג בפסח: מתכוני דגים קלילים

אחרי המנות הכבדות של ליל הסדר, לא נשאר יותר מדי מקום או כוח לתבשילים כבדים. בדיוק כאן נכנס לתמונה ויקטור גלוגר ("קלואליס") עם מנות דג פשוטות להכנה וקלילות בטעמן: קציצות ברוטב לימון, ברבוניות מתקתקות וצ'יפורה ממולאת בפלפלים. בונוס מיוחד: כמעט ולא צריך להתעסק עם הדגים במהלך ההכנה

היום-יומיים שאחרי ליל הסדר הם אולי הימים הקשים ביותר בשנה, מבחינה קולינרית: תחושת הכבדות כל כך מעיקה, שכל מה שמתחשק לעשות זה להתקיים על מים וסלט עד החג הבא.

 

עוד פסח בערוץ האוכל

אלף נשיקות: עוגת מרנג פריזאית וכשרה לפסח

מינה דל פסח: מתילדה כהן-סראנו עם מתכוני חג ספרדיים

לכל כתבות החג בערוץ האוכל

 

ברגע שמתחילים להרגיש יותר טוב, אני ממליץ לשים את שאריות החג בצד ולתת צ'אנס למתכוני דגים קלילים, פתרון נעים ולא מכביד מדי. המתכונים שלפניכם קלילים בטעמם, אך גם בהכנתם. לראייה: כמעט ואין בהם שום התעסקות עם הדגים. נסו ולא תתאכזבו.

 

ברבוניות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ברבוניות(צילום: ירון ברנר)

 

ברבוניות צלויות עם תבלינים ודבש

אני נורא אוהב ברבוניות, דגים קלים להכנה שזמן הכנתם קצרצר. כאן, במנה הזו, יש משחק של תבלינים והמתיקות מוסיפה למתכון טוויסט מעניין.

 

המרכיבים (ל-4-6 סועדים):

8 ברבוניות טריות ומנוקות

200 גרם עגבניות מרוסקות

500 גרם כרשה, רק החלק הלבן, חתוך לרצועות

30 גרם חמאה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב:

3 כפות דבש

1 כף רוטב סויה

1 כף כוסברה

20 מ"ל יין לבן

1 בצל קצוץ

20 גרם חמאה

6 כפות עגבניות טריות מרוסקות

1 לימון

 

אופן ההכנה :
  1. מכינים את המרינדה: מחממים במחבת קטנה חמאה ומאדים את הבצל במשך 2 דקות. מוסיפים את היין ואת שאר המרכיבים מלבד הלימון . מוסיפים למרינדה גרידה מלימון שלם וסוחטים מאותו לימון את המיץ, אותו שומרים בצד.
  2. מכינים את הדג: מניחים את הברבוניות על תבנית, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את המרינדה מעל. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 6-8 דקות.
  3. במקביל, חולטים את הכרישה במשך 5 דקות במים רותחים. מסננים ומאדים במחבת עם 20 גרם חמאה.
  4. מוציאים את הדג מהתנור ומעבירים את הנוזלים למחבת שבו מתאדית הכרישה, ומוסיפים מיץ הלימון ועגבניות מרוסקות. מבשלים 5 דקות ומוסיפים את שאר החמאה ובסיום להוסיף את שאר החמאה.
  5. הגשה: מסדרים את הברבוניות בצלחת, מוזגים מעל את הרוטב ומגישים חם

 

ברבוניות צלויות עם תבלינים ודבש  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ברבוניות צלויות עם תבלינים ודבש (צילום: ירון ברנר)

 

קציצות דג ברוטב לימון וחלמון ביצה - Albondigas de pescado con salsa de limon y huevo

מתכון מהמטבח היהודי-ספרדי. שימו לב: אין להרתיח מחדש את תכולת הסיר.

 

המרכיבים (ל-4-6 סועדים):

1.5 ק"ג פילה דג טחון ( בורי ,לוקוס או דניס)

1 ביצה

1 כף קמח מצה

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

40 גרם צנוברים קלויים

1 קורט מיורן או תימין טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לרוטב:

3/4 כוס שמן זית כתית מעולה

6 שיני שום פרוסות לפרוסות דקות לאורך

קורט זעפרן

1/2 ליטר ציר דגים (ניתן להשתמש גם במים)

2 כפות קמח תפוח אדמה

מיץ מ-2 לימונים

4 חלמונים

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה :

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. יוצרים מהתערובת קציצות ומצננים במקרר שעתיים לפחות.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזין בסיר ומאדים את פרוסות השום במשך 2 דקות. מוסיפים את הציר, הזעפרן וקמח תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד. כאשר הרוטב רותח, מכניסים את הקציצות פנימה ומבשלים על אש קטנה במשך 8-10 דקות. מורידים מהאש.
  3. טורפים בקערה קטנה את החלמונים עם מיץ הלימון. מוסיפים את הבלילה לסיר לאט ובעדינות, תוך שמנענעים את הסיר בעדינות, על מנת למזג את הרוטב. מגישים מייד חם.

 

קציצות דג ברוטב לימון וחלמון ביצה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קציצות דג ברוטב לימון וחלמון ביצה(צילום: ירון ברנר)

 

צ'יפורה צלויה עם טריו של פלפלים

לי יש בזמן האחרון אובססיה לפלפלים. מאז שחזרתי מטיול הבאסקים, אני אוכל כמעט כל יום פלפלים. שם אוכלים את הירק הנפלא הזה בשלל סוגים ויש אפילו פסטיבל פלפלים שנתי בצדו הצרפתי של המחוז הזה, בעיר באיון.  כאן הכנתי מנה עם שם מסובך, אבל אל תתנו לו לבלבל אתכם - מדובר במנה פשוטה וטעימה.

 

המרכיבים (ל-4-6 סועדים):

1 דג צ'יפורה ים במשקל של 800 גרם (ניתן גם דניס גדול) - נקי וללא קשקשים

5 פלפלים אדומים (גמבה)

1 פלפל צהוב

1 פלפל ירוק

8 שיני שום קלופות וחלוטות במים רותחים במשך דקה

קורט תימין

1/2 כוס שמן זית

1 כף פטרוזיליה קצוצה

6 שומרים קטנים

3 עגבניות קלופות (על ידי חליטה קצרה במים רותחים) וחצויות

מלח אטלנטי

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השומר: מניחים את ראשי שימור בנייר כסף. מוסיפים מעט שמן זית ומלח אטלנטי, סוגרים היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות למשך 30 דקות.
  2. צולים בתנור החם פלפל אחד מכל צבע עד להזהבה. מקלפים וחותכים לרצועות. קוצצים את שאר הפלפלים לרצועות עבות.
  3. חורצים 3 חרצים מכל צד הדג, מתבלים במלח ופלפל, מפזרים מעט תימין בחריצים וממלאים בתערובת הפלפלים הקלויים.
  4. משמנים תבנית עם שמן זית ומניחים את הדג כשמסביבי רצועות הפלפלים הלא-קלויים, העגבניות ושיני השום. מוסיפים את שאר שמן הזית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות במשך 25 דקות. מגישים מייד יחד עם השומר המבושל.

 

צ'יפורה צלויה עם טריו של פלפלים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
צ'יפורה צלויה עם טריו של פלפלים(צילום: ירון ברנר)

 

ויקטור גלוגר הוא השף של מסעדת קלואליס

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ברבוניות צלויות עם תבלינים ודבש
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
קציצות דג ברוטב לימון וחלמון ביצה
צילום: ירון ברנר
מומלצים