שתף קטע נבחר

מוסקה דיאטטית: 4 דרכים להפוך מנות לדלות קלוריות

מאמינים שאוכל טעים הוא גם משמין? נמנעים מעוגת שוקולד כי היא "מפוצצת" בקלוריות? לדיאטנית רונית טואף יש בשורות בשבילכם: כל מאכל יכו להיות דיאטטי - וגם טעים. כך תעשו זאת

נהוג לומר שאוכל טעים הוא בהכרח עתיר קלוריות, או בשפה עממית "משמין". אך האם זה באמת חייב להיות כך? התשובה היא, כמובן, ממש לא. טעם הוא עניין של הרגל, ויעידו על כך אותם אנשים שהחליטו לוותר על ממתיק בשתייה חמה, ובכל פעם שמישהו בטעות מוסיף אותו לקפה שלהם הם מעוותים את הפרצוף כי זה "מתוק" להם מדי. 

 

 

קיימים מספר חושים המתלווים לארוחה, לפחות אצל חלק מהאנשים, ביניהם "חוש המצפון" ו"חוש השליטה". אני דוגלת בכך שלא צריך להרבות בדיבורים בכל הנוגע לתזונה אלא לעשות. לדוגמה, כשאני מארחת אני דואגת לבחור מנות שמרכביהם סבירים (אינם עתירי שומן וסוכר) ובוחרת צורות בישול בדומה. אי לא מחפשת מתכונים "דיאטטים", אלא לוקחת כל מתכון ומשפצת אותו על בסיס העקרונות שציינתי. לרוב טעם המנה אינו שונה בהרבה מהמקור.

 

תראו כמה זה פשוט:

 

1. פשטידות

במקום לשלב גבינות שמנות בבסיס הפשטידה, ניתן לשלב גבינות רזות ולפזר רק בשכבה העליונה גבינה שטעמה דומיננטי.

 

2. טיגון בצל בשמן

ניתן לאמץ שיטת בישול שבה מוסיפים את הבצל למחבת עם מעט מאוד שמן, וכבר בתחילת הטיגון מוסיפים מעט מים. זה נותן אפקט דומה וחוסך הרבה שומן.

 

3. מוסקה

במקום לטגן את החצילים - קולים אותם בתנור. את שאר המתכון ממשיכים בדיוק באותה הדרך - וחוסכים כמויות רבות של שמן מיותר. 

 

4. עוגת שוקולד

מאחר ומרבית הטעם המתקבל מהעוגה הינו מה"תיבול", כלומר הקרם, ניתן להכין עוגה בחושה פשוטה, על בסיס קקאו ושמן במקום שוקולד ומרגרינה, ולהשקיע בקרם. הטעם הסופי לא יהיה שונה בהרבה.

 

אל תשכחו להשקיע ב"אריזה"

מסתבר שרבים מאיתנו אוכלים גם בעיניים. לכן לאופן הגשת המזון יש השפעה גם על תחושת הטעם. עצבו את שולחן ההגשה, פרסו מפה יפה, הגישו בכלים יפים, הוסיפו מפיות, פרחים ונרות, והרי זה פלא – האוכל כבר טעים יותר.

 

השיטה עובדת גם עם ילדים. הרבה פעמים אני מוצאת שלאריזת המזון יש השפעה גדולה על האופן שהאוכל מתקבל על ידיהם. בכל פעם שאני חוששת שישפטו את טעם המזון "לחומרה" אני מתאמצת עוד יותר על מנת שהאופן שבו יוגש המזון יהיה אטרקטיבי. לדוגמה, פשטידות ירק/גבינה במנות אישיות (תבניות קטנות של תופינים), מגוון ירקות, זיתים או אבוקדו כקישוט לכריכים, גבינות לבנות פשוטות המוגשות כקינוח מפתה – בתוספת תותים, בננות או צימוקים.

 

ומה עושים מחוץ לבית?

מי מאיתנו לא אוהב לצאת מידי פעם ולאכול בחוץ? כיום יותר מסעדות מתאמצות להכין מנות טעימות לחייך, מרהיבות ביופיין וסבירות בערכן הקלורי. איך בוחרים? 

 

מרקים: העדיפו מרקים על בסיס ירקות, ללא תוספת שמנת.

 

בשרים: סוגים דלי שומן (חזה עוף, דג, בקר לא שמן) בצורות בישול מסוג צלייה, אידוי, בישול, מוקפץ וכמה שפחות מטוגן.

 

ירקות: מאודים, מוקפצים, טריים כשהרוטב בנפרד (רצוי להימנע מרוטב על בסיס שמנת).

 

תוספת למנה בשרית: תפוח אדמה, בטטה, קינואה - ופחות פסטה, צ'יפס וכדומה.

 

קינוח: סורבה פירות, כדור גלידה, עוגת תפוחי עץ - ואל תשכחו לחלוק.

 

הכותבת היא מנהלת תחום תזונה והרזייה ברשת "הולמס פלייס "





לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:shutterstock
חצילים. לקלות בתנור במקום לטגן
צילום:shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים