שתף קטע נבחר

 

לנדאו: הפלסטינים יהיו צרכני הגז הטבעי שלנו

המו"מ של המדינה עם הפלסטינים אמנם תקוע, אך בממשלה לא מהססים לרקום תוכניות כלכליות שכוללות את הרשות. שר האנרגיה והמים אמר כי ייצוא הגז הטבעי לשכנינו, ייצור אמון בין הצדדים שיוכל לקדם את השלום באזור

"הייצוא המיידי שאנחנו יכולים לחשוב עליו הוא לפלשתינאים ולירדנים, אנו מאמינים כי שימוש בגז הטבעי הישראלי עבור השכנים, ייצור אמון שיוכל לקדם את השלום באזור". כך אמר היום (ד') שר האנרגיה והמים עוזי לנדאו, בכנס שנערך באתונה ועוסק באתגרי האנרגיה האירופיים.

 

עוד על הגז הטבעי:

 

בכנס, שנערך על ידי השבועון Economist, משתתפים גם שרי האנרגיה והסביבה מיוון ומקפריסין. השרים ידונו במהלכו בהזדמנויות ובפוטנציאל הכללי שנובעים מתגליות הגז באזורי המים הכלכליים של ישראל ושל קפריסין ויבחנו אפשרויות להרחבת שיתוף הפעולה בין המדינות בתחומים של אנרגיה וסביבה. 

 

במהלך הביקור חתם לנדאו על הסכם לשיתוף פעולה בתחום הגנת הסביבה עם שר האנרגיה והגנת הסביבה והאקלים היווני. ההסכם, המדבר על החלפת ידע וניסיון, מדגיש במיוחד נושאים של ניהול מים, טיהור שפכים, התפלה, הפקת ביו גז, ביומסה, התייעלות אנרגטית ועוד. 

 

לנדאו ושר האנרגיה היווני חותמים על הסכם לשיתוף פעולה בתחום הגנת הסביבה (צילום: באדיבות שגרירות ישראל ביוון) (צילום: באדיבות שגרירות ישראל ביוון)
לנדאו ושר האנרגיה היווני חותמים על הסכם לשיתוף פעולה בתחום הגנת הסביבה(צילום: באדיבות שגרירות ישראל ביוון)

 

בנוסף, השרים עתידים לקדם את פרויקט הנחת הכבל החשמלי התת-ימי מישראל דרך קפריסין ליוון. הכבל, שצפוי להיות באורך של מאות ק"מ, יקשר בין ישראל ליבשת אירופה וצפוי לאפשר הזרמת חשמל דו-כיוונית בקיבולת של עד 2,000 מגוואט. עלות הפרויקט מוערכת בכ-1.5 מיליארד אירו וממשרד האנרגיה נמסר, כי ההסכם בין החברות המבצעות כבר נחתם. 

 

בדבריו התייחס לנדאו לאתגרים שמציבים הגילויים בפני המשק והכלכלה הישראלים. "משק האנרגיה צפוי לעבור לשימוש נרחב ביותר בגז טבעי", ציין השר, "נפתח את השימוש בגז טבעי ובמוצריו כמו מתנול, לתחבורה. באופן שיאפשר להשתחרר ככל הניתן מהתלות בנפט הערבי".  

 

לנדאו גם התייחס לחיפושי הגז הטבעי המתבצעים כעת בקפריסין ומתחילים בחודש הבא ביוון. "ההצלחה שלכם היא ההצלחה של האזור", אמר.

 

"אנו מאמינים באמונה עמוקה, כי ההתפתחות החשובה הזו, במזרח התיכון, תוביל לעתיד טוב יותר לארצות שלנו, כמו גם לשכנינו", הוסיף לנדאו. "אנו בטוחים כי במזרח התיכון, שכרגע נמצא בכאוס, השותפות הזו, שבין יוון ישראל וקפריסין תיצור בסיס של יציבות שכל כך חשובה לאזור". 

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים