באישון לילה: מתנחלים נכנסו לבית בחברון
תחת מעטה סודיות כמו במבצע צבאי, נכנסו עשרות מתנחלים ל"בית המכפלה", שלדבריהם רכשו מפלסטיני תושב העיר. גורמים בחברון אמרו כי המשטרה הפלסטינית עצרה את מוכר הבית לחקירה. צה"ל הכריז על האזור שטח צבאי סגור
כמה עשרות מתנחלים נכנסו הלילה (ה') לבית שלדבריהם רכשו סמוך למערת המכפלה שבחברון. גורמים בחברון טענו בשיחה עם ynet כי האזרח הפלסטיני שככל הנראה מכר למתנחלים את הבית נעצר לחקירה במשטרה הפלסטינית. עם כניסתם לבית הגיעו למקום כוחות גדולים של מערכת הביטחון, שמנעו מגורמים שאינם הדיירים המיועדים של הבית מלהיכנס אליו. בינתיים אין עימותים במקום וצה"ל הכריז על האזור כשטח צבאי סגור. גורמים בצה"ל אמרו כי הכניסה לבית היא פרובוקציה מסוכנת שעלולה לשלהב את הרוחות בייחוד על רקע יום האדמה שחל מחר. הם הגדירו את הפעולה כחסרת אחריות.
בשנים האחרונות פועלים המתנחלים באזור חברון לרכישת בתים בעיר והדבר עלה לא פעם לדיון משפטי. במקרה זה הכניסה לבית נעשתה באישון לילה ונוהלה בדומה למבצע צבאי. למעט המעורבים באכלוס הבית איש לא ידע על הכוונה להיכנס אליו. הדיירים החדשים לא שוחחו על כך ביניהם בטלפון ושמרו על מבצע האכלוס בסוד. עם זאת, לפי המתנחלים, ברשותם כל המסמכים המעידים על רכישת הבית שהם מכנים "בית המכפלה", ונמצא קרוב ל"בית החום", שכונה בעבר גם "בית השלום" ו-"בית המריבה".
קצינים בכירים בחטמ"ר יהודה הגיעו למקום והם מבררים את חוקיות רכישת הבית. לפי שעה, לא ברור אם מערכת הביטחון תפעל לפינוי המבנה או לא, אך נראה שהדבר לא יקרה כל עוד הבירור נמשך.
שלמה לוינגר, מדיירי הבית החדשים, סיפר ל-ynet כי "יש התרגשות גדולה. אחרי מאמצים של שנים הצלחנו לרכוש בית במרחק קצר ממערת המכפלה. 4,000 שנה לאחר רכישת מערת המכפלה, שוב רוכשים יהודים בית בכסף מלא בחברון ומתגוררים בו".
הוא ציין כי "המשטרה החליטה לא לתת לאף אחד להיכנס עד לקבלת החלטה אחרת בדרגים הגבוהים יותר. נאמר לנו שמי שרוצה יכול לצאת, אבל אף אחד לא יכול להיכנס. אנחנו בכל מקרה לא מתכננים כמובן לצאת מפה". לוינגר הוסיף כי "אנחנו מאמינים שבסופו של דבר הבית הזה, יחד עם בתים אחרים בחברון שנרכשו על ידינו, יהיו מקומות שיהודים יכולים לגור בהם כמו כל מקום בארץ ישראל".
בתחילת החודש נפצע בינוני חייל צה"ל כשנדקר על ידי נערים פלסטינים שתקפו אותו בסכין יפנית וחתכו את צווארו בכפר יטא שליד חברון. הלוחם התעשת במהירות, נשכב על הקרקע, וירה לעברם ארבעה קליעים. הנער שדקר את החייל נפצע קשה וזה שאחז בו נהרג.
לפני כחודש פרצו עימותים בין פלסטינים לצה"ל במהלך הלוויה בחברון, שנערכה בסוף הפגנה לציון יום השנה לטבח במערת המכפלה, ולאות מחאה על סגירת
רחוב השוהדא בעיר לתנועת פלסטינים. ההפגנה החלה בשכונת אבו סנינה והמפגינים צעדו על הכביש שמחבר בין השכונה לכיכר גרוס. בשלב מסוים פרצו עימותים בין פלסטינים לבין כוחות צה"ל ומשמר הגבול, שכללו יידוי אבנים מצד הפלסטינים והפעלת אמצעים לפיזור הפגנות מצד החיילים - בהם ירי גז מדמיע והתזת סילוני מים מסריחים לעבר המפגינים מכלי רכב שזכה לכינוי "בואש". בית הקברות המוסלמי בעיר נמצא בסמוך לאזור שבו נערכה ההפגנה, וגם במהלך מסע הלוויה התלהטו הרוחות וכוחות צה"ל השתמשו באמצעים לפיזור ההפגנות.
באחרונה הורה שר החינוך גדעון סער להרחיב את פרויקט הסיורים של תלמידי תיכון בחברון ובמערת המכפלה. "יישוב יהודי התקיים בחברון במשך כל השנים, גם כאשר עם ישראל היה בגלות. יהודים, על פי אמונתנו, תמיד יחיו בחברון. אסור שתיווצר אשליה בקרב הערבים שניתן יהיה לעקור את היהודים מחברון", הסביר סער את החלטתו. לדברי שר החינוך, "ההיענות ליציאה לסיורים עד כה היא גבוהה". עם זאת, גורמים במערכת החינוך מתחו ביקורת על סער ואמרו כי הוא מנצל את המערכת כדי לקדם מטרות פוליטיות.