שתף קטע נבחר
 

מדריך: המצלמה הראשונה שלכם

החלטתם שאתם רוצים להתחיל לתעד את העולם ואתם מוכנים למצלמה הרצינית הראשונה שלכם. במה כדאי לבחור, במה להתחשב ולא פחות חשוב, האם שווה להשקיע במצלמה ראשונה: הכל במדריך הבא

קניית המצלמה הראשונה היא אחת ההחלטות הכי קשות ומתסכלות. מדובר בכל זאת בהשקעה של מאות שקלים ואף אלפי שקלים ותמיד יש הרגשה שהולכים לאיבוד בתוך מגוון המצלמות העצום שקיים בשוק. אז על מה כדאי לשים לב? כמה שווה להשקיע במצלמה הראשונה? האם לקנות עם אחריות של ייבואן רשמי או יבוא אפור? ובכלל, האם זה יהיה שווה את זה? הערה אחת ומתחילים: חשוב לזכור שמבחינת מיפוי המאפיינים החשובים לכם - האדם היחידי שיודע מה הכי חשוב לכם הוא אך ורק אתם.

 

עוד מדריכי צילום:

 

שליטה ידנית: יכולה לשדרג לכם את הצילומים בצורה משמעותית ומאפשרת לכם לקבל בדיוק את התוצאות שרציתם. לא כל מצלמה מגיעה עם שליטה ידנית, אבל עדיף להקפיד על מצלמה עם שליטה כזו.

 

קנון 5D Mark 3 - רק 18 אלף שקל ()
קנון 5D Mark 3 - רק 18 אלף שקל

 

זום גדול: הרבה פעמים צלמים בתחילת דרכם קופצים על מצלמות בעלות זום גדול מבלי שיש בכך צורך. נכון שזה נחמד מאוד שאפשר להתקרב לדמוית רחוקות במיוחד עם זום X35, אבל לרוב המצלמות האלו מגיעות עם מחיר בדמות איכות תמונה נמוכה עקב חיישן קטן במיוחד ועדשות שמכסות טווח יותר גדול מכפי שהן יכולות. לפעמים עדיף ללכת על עדשה צנועה יותר בטווח בתמורה לאיכות גבוהה יותר.

 

מידות: אם חשובות לכם מידות צנועות במיוחד של המצלמה כדי שתוכלו לקחת אותה איתכם לכל מקום, שימו לב למשקל ולמידות לפני הקנייה. בדרך כלל המצלמות הקטנות במיוחד כוללות פשרות בנושא האיכות, אז שימו לב לתעדף את המאפיינים בהתאם.

 

משהו סולידי, שלא ימשוך תשומת לב (צילום: רועי גליץ) (צילום: רועי גליץ)
משהו סולידי, שלא ימשוך תשומת לב(צילום: רועי גליץ)

 

וידאו: כיום כבר כל המצלמות כוללות אפשרות לוידאו באיכות HD גבוהה ומרשימה ובמיוחד במצלמות הרפלקס שבהן אנו משיגים סצינות בעלות מראה ממש קולנועי. אם חשובה לכם איכות הוידאו במצלמה, שימו לב למאפיינים של האיכות ובידקו האם יש לה פוקוס אוטומטי בזמן צילום וידאו.

 

קנון או ניקון? ()
קנון או ניקון?

 

אחריות: מה המשקל של האחריות של היבואן הרשמי לעומת הייבוא האפור? בשנים האחרונות הייבוא המקבילי, הידוע גם כייבוא אפור, חוגג בשווקים והיבואנים הרשמיים איבדו את הבלעדיות שלהם על השוק. היבואן הרשמי מעניק אחריות שהיא בדרך כלל לזמן ארוך יותר ותיקון תקלות נעשה במעבדות עם ציוד מקורי של היצרן בעוד שיבואנים מקבילים שולחים את המצלמות שלהם לתיקון בדרך כלל במעבדות פרטיות כגון ארליך מעבדות ובמקביל מתחרים ביבואן הרשמי במחירים זולים יותר ולעיתים אף בשירות טוב יותר. אז האם שווה לשלם את תוספת המחיר ליבואן רשמי? זה מאוד תלוי בהפרש הכספי, בזמינות של המצלמות ותוך כדי התחשבות בחנות והיבואן המקבילי ממנו אתם קונים.

 

מצלמה ללא מראה (צילום: dtown) (צילום: dtown)
מצלמה ללא מראה(צילום: dtown)

 

חדש או יד שנייה? מצלמות דיגיטליות מתיישנות יחסית מהר ולכן ניתן למצוא מצלמות רבות באתרי יד 2 למיניהם כשבעליהם מיצו את יכולותיהם והחליטו לשדרג. הבעיה בקניית יד שנייה היא שאין לכם מושג מה מצב המצלמה, מה היא הספיקה לעבור בחייה הקצרים ומה הסיכון שאתם לוקחים כאן. ההמלצה שלי היא שאלא אם כן אתם מכירים את המוכר או אם יש לכם ספקות כלשהן – תלכו על מצלמה חדשה. יהיה חבל להוציא אלפי שקלים על מוצר שבסופו של דבר יהיה חסר תועלת.

 

מחיר: כמובן שבסופו של דבר השורה התחתונה היא הקובעת עבור רוב האנשים. אז תחליטו מהי מסגרת התקציב עליה אתם מעוניינים ללכת ותנסו למצוא את האופציות המועדפות ביותר באותו התקציב. כמובן שיש לקחת בחשבון שגם במצלמות – what you pay is what you get. מצלמות טובות למתחילים מתחילות בכ-800 ש"ח, הקפיצה הבאה היא כ-1,500 ש"ח ואם חפצה נפשכם במצלמת רפלקס אזי 3,500 ש"ח כבר תצייד אתכם ביופי של מצלמה.

 

 (צילום: רועי גליץ) (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

 

אז איך בוחרים בסוף?

אם יש לכם חברים שמבינים בעניין אתם יכולים להתייעץ איתם מאחר ואין ייעוץ טוב יותר מאשר מאת בעל נסיון וידע אשר ייתן לכם ייעוץ אובייקטיבי. כמובן תוכלו להתייעץ עם דעת הקהל בפייסבוק אשר התגלה ככלי מצויין לשימוש בדיעות של אנשים שאפילו לא הכרתם בתחום שאתם תשמחו לעזרה בו. והייתי ממליץ לכם לקרוא סקירות ומבחנים של מגזינים מהארץ ומחו"ל על המצלמה כדי להכיר אותה בעין בוחנת ומקצועית יותר. והכי חשוב – תתחדשו ותהנו

 

רועי גליץ, מנכ"ל גליץ בית ספר לצילום

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי גליץ
מצלמה ראשונה - כמו אהבה ראשונה
צילום: רועי גליץ
צילום: גדי אהד
גליץ
צילום: גדי אהד
מומלצים