תנובה עשויה לקבל עוד חצי מיליארד שקל מגינדי
מתחם השוק הסיטונאי נמכר לגינדי השקעות ב-950 מיליון שקל וההסכם כלל הבטחה שתנובה תקבל תוספת של כ-550 מיליון אם המחירים יגיעו לרף קבוע מראש. כעת נחשף כי הרף נחצה
בעקבות מכירות של כמה נכסים בולטים מאז 2009, היקף השטח שמחזיקה תנובה ושאינה מנצלת לצורכי ייצור, שיווק או אחסון, נחתך בשנתיים האחרונות מ-465 דונם ל-335 דונם. כעת מחזיקה החברה בנכסים בשווקים הסיטונאיים בחיפה ובירושלים ובחלק מהשוק הסיטונאי בתל-אביב, שאמור להפוך לארבעה מגדלי יוקרה.
עוד על השוק הסיטונאי בערוץ הנדל"ן :
- אחרי המחאה: הקבלנים ממשיכים למכור חלומות
- "מי נתן לגינדי רשות להאיר את השמיים"?
- נזיפה להיכל התרבות עקב השכרת המתחם לגינדי
אחת משתי העסקאות הגדולות שביצעה תנובה הייתה מכירת המתחם הראשון של השוק הסיטונאי בתל-אביב לגינדי השקעות ולרבוע כחול נדל"ן, שמקימות בו את פרויקט גינדי תל-אביב. המתחם נמכר ב-950 מיליון שקל, וההסכם כלל הבטחה לתוספת של כ-550 מיליון שקל, אם המחירים יגיעו לרף קבוע מראש.
כעת נחשף שהרף עומד על יותר מ-15.5 אלף שקל למ"ר (לפני מע"מ) או מכירת יותר מחנייה אחת לכל דירה.
דירה לאלי פיניש
בשבוע שעבר דיווחה גינדי על מכירת דירה בפרויקט לקומיקאי אלי פיניש בשווי של 29.8 אלף שקל למ"ר, כך שאם לא יהיו הפתעות מחיר המתחם אכן יגיע לכ-1.5 מיליארד שקל.
עוד מתברר כי תנובה ושותפיה בשוק הסיטונאי ייאלצו לממן, לפי ההסכם, הקמת מבני ציבור במתחם שיכללו מוסדות חינוך ומוזיאון בכ-100 מיליון שקל, וכי תנובה נאבקת להפחתת מס השבח לחלקה במתחם שהוערך בכ-92 מיליון שקל.
עסקה גדולה אחרת הייתה מכירת שטח המחלבה ליד אולמי רסיטל ב-530 מיליון שקל. מתברר כי הערכת השווי למחלבה היתה נמוכה בכ-20 מיליון שקל ממחיר המכירה בפועל. תנובה מעריכה שתשלם על העסקה מס שבח של 62 מיליון שקל.