מכה ליו"ר מפעל הפיס דיין: איבד זכות החתימה
חברי הדירקטוריון העבירו את זכות החתימה לשמוליק ריפמן, לאחר שהתגלעו חילוקי דעות בין נציגי השלטון המקומי לבין היו"ר עוזי דיין בנוגע למינוי מנכ"ל וחלוקת התקציבים. דיין: כשל הניסיון לרוקן מתוכן את תפקידי
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
חללי שירות בתי הסוהר צורפו לנוסח "יזכור"
אשה ניקתה לפסח, נפלה מקומה 3 - ונהרגה
קלינטון: מספקים ציוד תקשורת לאופוזיציה בסוריה
נציגי השלטון המקומי טענו כי דיין אינו מנהל כראוי את תקציבי מפעל הפיס: הדירקטורים במפעל הפיס טענו כי יש להוציא מכרזי מיחשוב בשווי מאות מיליוני שקלים מידי המפעל ולהעבירם למרכז השלטון המקומי. מהמורה נוספת שלא הצליחו לצלוח יחד הייתה מינוי מנכ"ל המפעל - כשבשלטון המקומי תמכו במועמדותו של ג'קי ואקים, גזבר עיריית חיפה לתפקיד, אך דיין מצדו העדיף מועמד משלו. הוא אף גיבה את המהלך בחוות דעת משפטיות.
מנגד, צוות משפטנים ממשרד גדעון פישר ושות׳, בראשות השופט בדימוס, ד״ר אליהו וינוגרד, הכין חוות דעת משפטית לדירקטוריון, וזה היה העוגן המשפטי שעליו התבססה החלטת הדירקטוריון להעברת זכות החתימה.
ריפמן אמר בתגובה: "זוהי שעה קשה למפעל הפיס. יחד עם זאת אני מודה לחבריי על האמון שנתנו בי ואני לוקח על עצמי את האחריות הכבדה, ומקווה כי נמצא את הדרך להתגבר בהקדם האפשרי על הקושי הזמני, למען הרשויות המקומיות ורווחת הציבור בישראל".
עוזי דיין מסר בתגובה, כי הצעד מהווה כישלון של הדירקטוריון לרוקן מתוכן את תפקידו כיו"ר פעיל. לדבריו, כבר בשבוע שעבר ויתר מרצונו הטוב על תפקידו כראש ועדת המכרזים של הפיס. את שלילת זכות החתימה כינה "צעד חטיפה, שאין לו משמעות בהתנהלות מפעל הפיס אולם יש לה משמעות סמלית".
משה בר סימן טוב, סגן הממונה על התקציבים באוצר המכהן כנציג משרד האוצר בדירקטוריון הגדיר את התנהלות הדירקטורים כ"התנהלות הפוגעת במפעל הפיס". בר סימן טוב הזהיר כי להתנהלות זו תהיה השלכה על ההיתר האמור להימסר בימים אלה על ידי האוצר למפעל הפיס לצורך קיום ההגרלות. לדבריו, התנהגות הדירקטורים משבשת את יכולת מפעל הפיס לפעול ולתפקד והיא מהווה חוסר אחריות משווע מצידם.
מינוי שנתקל בהתנגדות
נתניהו מינה את דיין לתפקידו כיו"ר דירקטוריון מפעל הפיס בחודש מאי. אך בהמשך התגלעו חילוקי דעות בינו לבין חברי הדירקטוריון תחתיו. שניים מהם, יו"ר המרכז לשלטון מקומי שלמה בוחבוט ומיכאל שניידר טענו כי אין כל צורך ביו"ר דירקטוריון במשרה מלאה: "בכך ייחסכו מיליוני שקלים לחברה אשר כמובן יופנו לפרויקטים ציבוריים. החברה בוודאי שאינה צריכה לממן פעילויות של היו"ר שאינן קשורות לחברה", כתבו.
החלטת הדירקטוריון לביטול זכות החתימה של דיין תואמת את בקשתם של השניים, שהסבירו במכתבם כי "מהתנהלות היו"ר בתקופה האחרונה, מהאשמות שהטיחו בו חברי הדירקטוריון ומפרסומים בעיתון, עולה כי חברי הדירקטוריון איבדו כל אמון ביו"ר, ביושרו וביכולתו להוביל את החברה. זאת ועוד, לפי פרסומים ושמועות, היו"ר עוסק בעצמו ותוך שימוש בעובדים בפעילות פוליטית. במצב זה יהיה זה חוסר אחריות להותיר בידי היו"ר את זכויות החתימה בחברה".
בוחבוט ושניידר דרשו גם להחליף את דיין כיו"ר ועדת המכרזים, ולמנות במקומו את ריפמן. "בשל משבר האמון ועל מנת למנוע לזות שפתיים יש לדאוג שיו"ר ועדת המכרזים יהיה דירקטור שחברי הדירקטוריון סומכים על יושרו ונותנים בו אמון", כתבו.
הדחתו של דיין אינה באה בחשבון, כיוון שבתקנון נקבע כי כהונתו למשך שבע שנים מובטחת, אלא אם נתפס בעבירה כגון מעילה. לכן ביקשו השניים להפוך אותו ליו"ר לא פעיל נטול שכר.