"צו 8" לטרקטורים: הימ"חים של פיקוד העורף
שיתוף הפעולה המתרחב בין צה"ל לחברות אזרחיות יאפשר בשעת חירום שימוש בכלי רכב כבדים ובניידות שירות כדי לפנות צירים והריסות מאזורי אוכלוסייה שידעו נפילות טילים
דחפורים, טרקטורים, משאיות גרר וניידות שירות דרך יגויסו בשעת חירום ב"צו 8", כך ייראה שיתוף הפעולה בין צה"ל לחברות "קטרפילר" ו"שגריר", שהוצג לפני כשבועיים בבסיס פיקוד העורף ברמלה. מדובר במהלך משותף לאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ולפיקוד העורף.
עוד בערוץ החדשות:
על פי ההסכמים, שנכנסו לתוקף בשנה האחרונה וצפויים להתרחב בחודשים הקרובים, ישמשו הכלים למשימות חילוץ והצלה במקרה של רעידת אדמה או נפילת טילים על ריכוזי אוכלוסייה.
חלק מהמכונות ההנדסיות הכבדות הוצגו בבסיס הפיקוד כחלק מיחידת החימוש של פיקוד העורף, שהוקמה בחודש אוגוסט האחרון. בצבא הסבירו כי "יש לפיקודים המרחביים מחסני חירום שבהם מאוכסנים הטנקים, הנגמ"שים,
האפודים וכלי הנשק שבהם ישתמשו הלוחמים במלחמה הבאה. לכן יש צורך חיוני למתכונת דומה בפיקוד העורף".
על פי צה"ל, "אתרים הרוסים בלב עיר גדולה יוצרים 'צוואר בקבוק' שמחייב פינוי מהיר. אם נגמ"ש נתקע בשטח בזמן מלחמה, יש צוות חימוש יחידתי שיוצא לחלצו. על אותה מתכונת, רק לצורך אזרחי, יפעלו ניידות השירות של 'שגריר'".
בפיקוד העורף ציינו כי שיתוף הפעולה עם החברות יהיה יעיל, מהיר ויכלול חיסכון בתקציב, משום שכלי הרכב ומפעיליהם כבר מיומנים וכשירים. ליחידת החימוש הראשית גויסו בחודשים האחרונים מכונאים וטכנאים כאנשי מילואים מיחידות שאינן קרביות.
ליום התצוגה הגיעו גם נציגי כיבוי אש ומד"א, שעתידים לשתף פעולה עם פיקוד העורף. "כשהמשק יושבת במצב
חירום, ומוסכים יהיו סגורים, נוכל לתת סיוע לאמבולנסים או לכבאיות אם ייתקעו", הסביר ל-ynet קצין בפיקוד העורף.
קצין חימוש ראשי, תת אלוף צביקה קראוס, הדגיש כי "הרמטכ"ל הגדיר שהעורף הוא זירה שנייה ולא משנית בכל מלחמה. בשנה האחרונה, לאחר שנמצאו פערים גדולים בכוח אדם, באימונים ובאמצעים ייעודיים, הגדרנו מחדש את התפיסה שלנו בפיקוד העורף, עם תקינה וארגון מחדש".