תושבי בית המכפלה: "נערוך פה את סדר פסח"
אחרי שראש הממשלה נתניהו ביקש משר הביטחון לעכב את פינוי בית המכפלה בחברון, מתיישבי הבית מבהירים: "אנחנו לא עוסקים בהיערכות לפינוי, ואין לנו שום כוונה לצאת מפה". בתוך הבית פרשו המתנחלים מיטות ומזרנים לשהות ארוכה
לא מתכוונים לפנות את הבית: למרות ההמולה שנוצרה סביבם תושבי בית המכפלה בחברון סירבו להתרגש אמש (יום ב') מצו הפינוי שנמסר להם מוקדם יותר, לפיו עליהם לפנות את הבית עד 15:00. שר הביטחון אהוד ברק טרם הגיב לבקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לעכב את הפינוי, ולאפשר למתנחלים למצות את ההליך המשפטי כדי להוכיח שהבית נרכש כדת וכדין. במקביל, כוחות הביטחון באו אמש למאחז רמת מגרון שבבנימין וחילקו צווי פינוי למבנים לא חוקיים. עימותים התפתחו בין חלק מהתושבים לבין המשטרה.
בית המכפלה בחברון - כותרות אחרונות:
- נתניהו לברק: עכב את פינוי בית המכפלה בחברון
- גורם ביטחוני: "הפינוי בחברון לא יהיה שקט"
- המינהל למתנחלים: פנו את בית המכפלה תוך יום
"אנחנו לא עוסקים בהיערכות לפינוי, ואין לנו שום כוונה לצאת מפה. בכוונתנו לערוך כאן את סדר פסח", אמר ל-ynet שלמה לוינגר, אחד ממנהיגי התושבים. לפני 44 שנה נכנס אביו, הרב משה לוינגר, לבית אחר בעיר האבות בערב פסח. "במקרה שלי התפוח לא נפל רחוק מהעץ וכמו שאבא שלי גר כאן, גם אני אמשיך להתגורר כאן".
מוקדם יותר הוציא המינהל האזרחי צו פינוי המורה למתנחלים, שנכנסו לבית בשבוע שעבר, לפנותו בטענה ששהותם בו מפרה את הסדר הציבורי, וכן כיוון שלא קיבלו אישור מהמינהל להתיישב במקום.
"העוולה זועקת לשמיים", אמר לוינגר ביחס לצו הפינוי, שבו אף הוכרז המקום כשטח צבאי סגור. "בפעם שעברה כשפינו אותנו מבית השלום התברר שכל טענותינו מוצדקות, ואני מאמין שגם כאן יתברר שכל המסמכים שהגשנו יועברו לאהוד ברק ויתברר שהבית נרכש כחוק והכול יבוא על מקומו בשלום".
מתיעוד שהגיע לידי ynet מתוך הבית עולה כי דרי המקום נערכים לשהות ארוכה בו. לאורך החדרים בשתי קומות המגורים של הבית נפרשו מזרנים, מיטות תינוק וחפצים המעידים שבכוונת המתנחלים לשהות בו תקופה ארוכה. ברחבי הבית פוזרו משחקים לטובת הילדים הרבים שהגיעו עם הוריהם אל הבית, וכן הוכנסו ספרי קריאה וקודש אל הארונות שהותירו אחריהם התושבים הערבים.
פינוי אלים? "מאז שנכנסנו המקום היה שקט"
"אין לנו שום מחשבה בכלל על גירוש שלנו מכאן", הוסיפה אחת מהדיירות בבית, "הפינוי היחיד שעובר לי בראש הוא של הילדים שלי למיטות". לדבריה, "זה פשוט בלתי נתפס שיהודי לא יוכל לרכוש בית בארץ ישראל, ועוד יותר מתמיה ששר הביטחון מנהל דברים בניגוד לדעת הממשלה. אנחנו כנראה נהיה כאן עוד הרבה אחרי שהוא יסיים את תפקידו".
בכל הנוגע לתרחישים אלימים שעלולים להתממש אם כוחות הביטחון ידפקו על דלת הבית בימים הקרובים אמרה התושבת: "אנחנו בטוחים שאף אחד לא יבוא לפנות אותנו, אבל זה מצחיק שבכלל מזכירים את המילה אלימות או הפרת הסדר הציבורי בהקשר שלנו, הרי מאז שנכנסנו לכאן המקום היה שקט ללא שום אירוע אלים, אנחנו רק רוצים להתיישב פה כמו שיש לכל יהודי זכות כאן ובכל מקום בארץ ישראל".
גם ראש מועצת קריית ארבע-חברון, מלאכי לוינגר, שביקר בבית המכפלה אמש אמר כי "אנחנו מאמינים ומקווים שיהיה בסדר, יש לנו זכות קניין על הארץ הזו ובמקום הזה, אני קורא לראש הממשלה להתעשת ולקיים את המדיניות שלשמה נבחר".
על אף הדברים הנחרצים, בבית לא לוקחים סיכון ועוסקים בהפעלת לחץ מתמיד על נציגי הליכוד ויתר מפלגות הימין בכנסת על מנת שיטילו את כובד משקלם ויכפו על ראש הממשלה לבטל את הפינוי. במרכז הבית הוקם מעין חמ"ל שבו נערכים הדיונים הנוגעים להמשך ההיערכות בבית, וממנו יוצאות שיחות לחברי כנסת ושרים. בין היתר,
שוחחו אנשי הבית עם השר ישראל כץ, השר משה כחלון וחברת הכנסת ציפי חוטובלי מהליכוד, שצפויים לבקר במקום. בכוונת התושבים לערוך עמם הרמת כוסית לכבוד רכישת הבית ולרגל חג הפסח.
מוקדם יותר שוחח השר כץ עם ראש הממשלה נתניהו וביקש ממנו להורות לשר הביטחון ברק שלא לבצע את החלטת המינהל לפנות את התושבים. לדבריו, "זכותו של כל יהודי להתיישב בכל מקום בארץ ישראל ובוודאי בחברון, בטח כאשר ביתו נקנה כדין וכחוק".
Read this article in English