ויוה טוסטאדה: מושגי יסוד באוכל מקסיקני
אינצ'ילדה, בוריטו, קסדיה ועוד - כל המונחים ושמות המאכלים המקסיקנים שלא הכרתם ולא העזתם לשאול מה הם. ויש גם שפע מתכונים קלים להכנה וכיפיים שכולם אוהבים
אינצ'ילדה
טורטיה רכה, ממולאת ומגולגלת כמו סיגר שמכוסה ברוטב או גבינה, ואז נאפית בתנור.
רימה אולברה מציגה: אנצ'ילדה בקר ברוטב מולה
עוד בערוץ האוכל:
הקרם השרוף: מתרפקים על קרם הברולה הפריזאי
קסדיה
שתי טורטיות ממולאות בגבינה, עם תוספות כמו סלסה ופלפל חלפניו, שנקלות לאחר מכן כטוסט גבינה. נוסח אחר לקסדיה הוא אותה מלית, כשהטורטיה מקופלת לחצי, ואחר כך קלויה כטוסט גבינה. מנה פופולרית במסעדות הנואבו לטיניות החדשות בתל-אביב.
נאצ'וס
טורטיות חתוכות למשולשים, מטוגנות, ומוגשות ברוטבי סלסה, גואקמולה, גבינות רכות או מטבלים שונים.
מתכוני נאצ'וס:
שלל מתכוני נאצ'וס לאירוח ולגריסה ביתית של איילת בן יוסף
גואקמולה
מטבל אבוקדו מקסיקני, המכיל גם עגבניות ופלפל חריף כחלפניו.
מתכוני גואקמולה:
איתמר דוידוב עם לביבות חלפניו, חלילוני שום וגואקומולה מנצח
סלסה
ריקוד דרום אמריקאי שמח, וגם שם משפחה לקבוצת רטבים מקסיקניים, העשויים בדרך כלל מעגבניות, פלפלים ומעט תבלינים, אך גם מירקות, קטניות ותירס.
מתכוני סלסה:
המדריך השלם למתכוני סלסה של איתמר דוידוב
סלסה פרסקה (וגם מרגריטה!) של רון שפאץ
בוריטו
טורטיה רכה ומחוממת, העוטפת מליות שונות.
מתכוני בוריטו:
אנטי שף מקסיקני: בוריטו עם עוף וירקות
בוריטו במילוי עוף, בצל ופלפלים
צ'ימיצ'נגה
טורטיה רכה, ממולאת ומקופלת ממש כמו אגרול ענק, ואחר כך מטוגנת בשמן עמוק. מוגשת עם סלסה או גואקמולה.
טאקו אמריקאי
טורטיה מקופלת ומטוגנת עד פריכות. הממולאת בשעועית, חסה, תערובת בשרים שונים וסלסה.
טאקו מקסיקני
טורטיה קטנה, שעליה מונחים מיני בשר, דג או ירקות. נהוג להגיש שלושה טאקו במנה.
מתכוני טאקו:
טוסטאדה
טורטיה מטוגנת בשמן עמוק, בצורה שטוחה או בצורת קערה פריכה.
ולקינוח: צ'ורוס
קינוח מהיר הכנה, עשוי בצק רבוך מטוגן. הבצק מזולף בעזרת צנתר לשמן עמוק, ולאחר שלייתו משם מגולגל בסוכר וקינמון. מוגש ברוטבי פירות מתוקים.
מתכוני צ'ורוס:
צ'ורוס לצד שוקולטה של רותי קינן
כל מתכוני מקסיקו בערוץ האוכל