ח"כ על "חדרי חרדים": שאלו 'מה ייצא לנו מכם?'
המנכ"ל החשוד ניסה לשבש את מכשירי ההקלטה, אבל המצלמה הנסתרת תיעדה הכול. אחרי חשיפת סרטון הסחיטה ב-ynet, חבר כנסת מהמפלגות החרדיות סיפר על המפגש שלו עם בכירי אתר "בחדרי חרדים", שחשודים בסחיטה. לדבריו, הם התכוונו לדרוש ממנו כסף. "אנחנו המשכנו הלאה", אמר, "עכשיו תוכיח שהטוקבקים נגדך הם כי סירבת לשלם"
המנכ"ל ושני בכירים נוספים באתר נעצרו בתחילת השבוע בחשד שסחטו באיומים אנשי ציבור ועסקים. אתמול הוארך מעצרם. קלטת שהגיעה לידי הכתב עקיבא נוביק מ"ידיעות אחרונות" ופורסמה היום ב-ynet חשפה לכאורה את שיטת הסחיטה, והציגה את המנכ"ל אומר לאיש עסקים חרדי: "יש לי מספר לקוחות מאוד-מאוד מצומצם, שאני דואג שיהיו מבסוטים. הם יכולים לישון בשקט. הלקוח הקטן ביותר הוא לקוח של עשרת אלפים דולר לחודש".
הקלטת מבססת את החשדות נגד ראשי האתר ומהווה ראיה מרכזית בחקירה. בחודש שעבר עלתה בפורום האתר שמועה שלפיה בשמחה משפחתית של איש העסקים החרדי יעקב ברגר אירע מעשה ניאוף. ברגר נפגש עוד באותו ערב עם מנכ"ל האתר (ששמו ושמות שאר החשודים לא הותרו לפרסום). שלושה מכשירי הקלטה ששתל ברגר במשרד לא הצליחו לתעד את השיחה ובמשטרה טוענים כי המנכ"ל נשא עמו ככל הנראה משבש קליטה. כך או כך, מצלמת וידאו שהוטמנה בקיר חשפה הכול.
חבר הכנסת סיפר כי גם הוא נתקל ביחס דומה, אם כי מרומז יותר. "הסיקור שלהם היה עוין ומגמתי", סיפר, "כששאלנו אותם מה העניין, הם ענו: 'מה ייצא לנו מכם?'. הם התכוונו לכסף, אבל עשינו את עצמנו כמי שלא מבינים את הרמז והמשכנו הלאה. עכשיו לך תוכיח שכל הטוקבקים והודעות הפורום נגדך וצנזור התגובות שבעדך, הם בגלל שלא רצית לשלם", הוסיף.
לדברי הח"כ, "תרבות השלמונים ידועה במגזר החרדי, בקרב העסקנים ובכלי התקשורת - גם אם לא קוראים לזה שם 'שוחד' או 'סחיטה'. יד רוחצת יד, הקודים ידועים", אמר. "רוצה שנהיה בעדך? שנפרסם עליך חיובי? צריך שזה יהיה לנו כדאי".
אתמול האריכה השופטת תמר בר אשר צבן בארבעה ימים את מעצרו של בכיר באתר ושחררה למעצר בית בתנאים מגבילים את שני החשודים האחרים. השלושה חשודים שסחטו באיומים רבנים, פוליטיקאים ואנשי עסקים בכירים במשך השנתיים האחרונות. אלו נדרשו לשלם עשרות ומאות אלפי שקלים - חלקם באמצעות חוזי פרסום באתר - תמורת הורדת כתבות וטוקבקים נגדם.
במספר מקרים הוצע לחברות לפרסם עצמן בתשלום במסגרת האתר, ובתמורה לא רק שייחסמו תגובות שליליות, אלא אף יפורסמו דברי שבח עליהן. לפי החשדות, חלק מההודעות הועלו לפורומים באתר בידי העובדים, שהסוו את עצמם.
גורם המעורב בתיק סיפר כי במשך מספר חודשים חקרה המשטרה באופן סמוי את הנושא וגילתה כיצד פעלה השיטה. על פי החשד, התפרסמו בקבוצות הדיון הפופולריות באתר הכפשות שפגעו באנשים ובחברות. אלו ביקשו להגיב, אך לא היו "מורשי כתיבה" - בניגוד לגולשים מוגדרים, שלהם מותר להגיב ב"אשכולות". הם יצרו קשר עם מנהלי האתר, ובתגובה נאמר להם כי בתמורה לעשרות אלפי שקלים, יוסרו התגובות המכפישות. "מדובר בניצול מצבם הפגיע של אנשים", אמרה השופטת.