מדריך צילום: טיול משפחתי בחג
אביב זו העונה המושלמת להוציא את המשפחה לחיק הטבע, ולתעד יחד איתם את הפריחה או זרימת המים. המדריך הבא יספק לכם כמה טיפים לתיעוד הטיול המשפחתי, כך שהזכרונות ישארו יפים במיוחד
עוד מדריכי צילום:
המודל הכי קרוב שיש
תופעה ידועה אצל צלמים היא שהם רצים לחפש מי ירצה להצטלם ולדגמן להם, ומה יותר פשוט מאשר לשתף את המשפחה בכיף הגדול לשלכם ולהפוך אותו לכיף משותף, הביטו סביבכם - המודלים הכי נהדרים נמצאים ממש מתחת לאף, מי אם לא הילדים שלנו. לפני שאתם יוצאים לטיול שתפו את הילדים במה הולך להיות, שתפו אותם במה ללבוש, והכינו מראש סטים להחלפה, הרי כולנו יודעים כמה ילדים מתלכלכים.
צורות גאומטריות
כאשר אתם מגיעים למקום הטיול חפשו צורות גיאומטריות אשר ייצרו עניין בתמונה, למשל שדרה של עצים אשר תיצור התכנסות מעניינת, אפילו מנהרה שנמצאת כמעט בכל מתקן שעשועים יכולה להוסיף עניין, השתמשו בה כדי להוביל את עינו של הצופה אל האובייקט המצולם שלכם, במקרה שכזה ניתן לצלם בעומק שדה רדוד יחסית כדי להעצים את האובייקט המצולם שלנו. על מנת להשיג עומק שדה רדוד נפתח את הצמצם של המצלמה (המספרים הנמוכים) ונפקס על עיני האובייקט המצולם.
שתפו את כל המשפחה
בכדי ליצור תמונות יותר מאתגרות יתכן ותזדקקו לעוד עזרה מאנשים, איזו דרך נפלאה לשתף את כולם בתהליך היצירה, לתמונות מורכבות יותר אולי תבקשו ליצור תחושה חזקה של רוח, לדוגמא לצלם עלים עפים ברוח, על מנת לתת תחושה שכזו אין לנו צורך כלל ברוח, כל מה שאנחנו צריכים לעשות זה לבקש מכמה חבר'ה שיתחילו להעיף עלים גבוה והצידה .כדי לתת תחושה של רוח חזקה נשתמש במהירות תריס נמוכה כך שהעלים ש”עפים” ימרחו לנו. שימו לב שכדי להגיע למהירות תריס נמוכה ביום שמשי יתכן ונאלץ לסגור את הצמצם, לפיכך עומק השדה יהיה גדול יותר, על כן כדאי לחפש רקע נעים לעין.
תנו לילדים לצלם
מה להם לא מגיע? קחו איתכם גם מצלמה ישנה, כזו שאם היא תיפול ותקבל מכה לא יכאב לכם כל כך, כוונו את הפרמטרים בהתאם למה שאתם רוצים לקבל, במקרים כאלה שהילד מצלם אני ממליץ לעבוד על עדיפות צמצם, כלומר אתם קובעים מה יהיה הצמצם (עומק השדה) והחשיפה והמצלמה קובעת את המהירות. תנו לילד את המצלמה ותעבדו איתו בעיקר על קומפוזיציות, על מה רואים בתמונה, תתפלאו כמה יצירתיים הילדים שלכם יכולים להיות. תגלו עולם חדש ומעניין, משחקי פרספקטיבה הם דרך מצויינת לעורר עניין אצל ילדכם,
על מנת להקצין מעט את משחקי הפרספקטיבה צלמו בעדשות רחבות (אורך מוקד נמוך) התקרבו כמה שאתם יכולים לאובייקט המצולם, וכמובן תנו לילדים שלכם דרור, אתם תופתעו מהתוצאות. התמונה הזו צולמה על ידי הבן שלי שקד:
באגם ליד הבית יש השתקפות נהדרת
מקורות מים כייפים מכמה וכמה סיבות, הראשונה כיף להיכנס אליהם, והשניה כיף לצלם השתקפויות. בכדי ליצור השתקפות מעניינת רצוי שלא תהייה זרימה, שהמים יהיו רגועים (בים המלח למשל אפשר ליצור השתקפויות מדהימות), דבר שני חשוב מאד להסתכל ולחפש זוית יפה שתיצור השתקפות, אני למשל אוהב לצלם ממש מגובה המים - זה מוסיף עוצמה להשתקפות.
פיצוי חשיפה
השתקפויות הן דבר נפלא אך לפעמים אנחנו צריכים לדעת כיצד לחשוף נכון. אם למשל ההשתקפות שלנו צובעת לנו את התמונה בצבעים מאד כהים והאובייקט הרצוי הוא דווקא לבן, אנחנו נזדקק לבצע פיצוי חשיפה - כלומר לחשוף כך שמד האור יראה לנו - חשיפת חסר (אנדר). מאחר ומד האור רואה כל כך הרבה גוונים כהים, הוא באופן אוטומטי רוצה להבהיר את התמונה וכתוצאה מכך האובייקט המרכזי שלנו עלול לצאת בהיר מידי, ולכן עלינו ל”תקן” את מדידת האור ולחשוף באנדר - פיצוי חשיפה שלילי.
צילום בגן חיות דרך זכוכית
אם החלטתם לטייל וללכת לספארי או לאחד מגני החיות היפים שלנו ואתם מעוניינים לצלם את החיות אך הן נמצאות מאחורי זכוכית אתם בבעיה. צילום דרך זכוכית הוא בעייתי משתי סיבות עיקריות, הראשונה היא לכלוך, אם הזכוכית מלוכלכת אז התמונה לא תצא טוב, והשניה היא השתקפות. ובכן, פיתרון לבעיה השניה יש לי, לראשונה כבר תבואו בטענות לצוות האחזקה של הגן.
על מנת להימנע מהשתקפות יש שתי דרכים הראשונה היא שימוש בפילטר פולורייזר (בדומה למה שיש בחלק מהמשקפיים) אך למי שאין פולורייזר הדרך השניה היא פשוט למנוע את ההשתקפות. מניעת ההשתקפות תעשה ע”י הצמדה של העדשה אל הזכוכית ויצירת צינור עם הידים באופן שימנע מהאור לפגוע בזכוכית היכן שמונחת העדשה.
גדי אהד הוא מדריך בגליץ בית ספר לצילום.