שתף קטע נבחר

 

בית הדין בהאג: אין לנו סמכות שיפוטית בשטחים

הרשות הפלסטינית פנתה ב-2009 לבית הדין הפלילי הבינלאומי בבקשה שיחקור פשעים שביצעה לכאורה ישראל ב"עופרת יצוקה". אחרי שישבו על המדוכה הודיעו היום התובעים בהאג: פלסטין אינה מדינה, לפי שעה אין לנו סמכות לגבי הנעשה שם

התובע בבית הדין הפלילי הבינלאומי הודיע היום (ג') כי הוא דוחה בקשה של הרשות הפלסטינית להכיר בסמכותו השיפוטית של בית המשפט בכל הקשור למתרחש בשטחים הפלסטיניים. ההחלטה תמנע מבית הדין הקבוע לפשעי מלחמה לחקור את הטענות של הפלסטינים לפשעים שאירעו לכאורה ברצועת עזה מאז תחילת מבצע "עופרת יצוקה" בדצמבר 2008.

 

עוד חדשות ב-ynet:

 

הרשות הפלסטינית הכירה באופן חד צדדי בסמכותו השיפוטית של בית הדין הפלילי הבינלאומי בתחילת 2009, ומאז דנו התובעים בשאלה האם לקבל את ההכרה הזו שלה. לפי אמנת רומא, שעליה מושתתת פעילות בית הדין הפלילי הבינלאומי, רק מדינות שזכו להכרה בינלאומית יכולות להצטרף לבית המשפט. בהודעה שפרסם בית הדין הפלילי הבינלאומי היום נמסר כי השאלה אם הפלסטינים יכולים לחתום על אמנת רומא נתונה כעת להחלטת "הגופים הרלוונטיים באו"ם או המדינות המרכיבות את בית הדין".

 

תקיפת חיל האוויר ברצועת עזה במבצע "עופרת יצוקה" (צילום: AP) (צילום: AP)
תקיפת חיל האוויר ברצועת עזה במבצע "עופרת יצוקה"(צילום: AP)

 

בהודעתו היום תחת הכותרת "המצב בפלסטין", מסר בית הדין הפלילי הבינלאומי כי פלסטין אמנם הוכרה כמדינה בהסכמים בילטרליים על-ידי יותר מ-130 ממשלות וכן ארגונים בינלאומיים מסוימים כמו גופים של האו"ם, אולם המעמד שיש לה לפי שעה מטעם העצרת הכללית של האו"ם הוא של "משקיפה בלבד", ואין לה בעצרת הכללית אפילו מעמד של "מדינה לא חברה".

 

בית הדין מדגיש בהודעתו כי הוא ער לבקשה שהגישו הפלסטינים בספטמבר להתקבל כמדינה חבר באו"ם, אולם מדגיש כי מועצת הביטחון טרם הגישה המלצה בנושא. מועצת הביטחון היא הגוף שלו יש הכוח הממשי סביב השאלה איזו מדינה תתקבל לחברות באו"ם.

 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "ישראל רושמת לפניה את החלטת התובע של ביה"ד הפלילי הבינלאומי, לפיה אין לבית הדין סמכות לדון בעת הזו בתלונות שהוגשו לו ע"י הרשות הפלסטינית. ישראל הבהירה מלכתחילה שאין לבית הדין סמכות לדון בתלונות כאמור".

 

עוד נמסר ממשרד החוץ: "הנושא טופל במשך תקופה ארוכה על-ידי צוותים בין-משרדיים בהובלת משרדי החוץ והמשפטים, בשותפות עם גורמים נוספים. אף שישראל מקבלת בברכה את עצם ההחלטה בדבר היעדר הסמכות, היא מסתייגת מחלק מהקביעות וההנחות המשפטיות שבהודעת התובע".

 

בהכנת הידיעה השתתף אייל להמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפצצה בעזה ב"עופרת יצוקה"
צילום: AP
מומלצים