שתף קטע נבחר

 

היום שאחרי מחר: מומביי ומיאמי בסכנה

מדעני אקלים מזהירים: יש להיערך לאסונות טבע יקרים וקטלניים, כמו סערות, בצורות וגלי חום. האיום הגדול נשקף לאזורים העניים המאוכלסים בצפיפות, אך אף פינה על פני כדור הארץ לא מחוסנת. החוקרים: העלויות לחברות הביטוח יזנקו

אסונות הטבע העלולים להתרחש בעקבות ההתחממות הגלובלית , לא יפסחו על אף אחד, ממומביי הענייה בהודו, ועד למיאמי המפותחת בארצות הברית. כך עולה מדו"ח שפרסם השבוע פאנל בינלאומי של מדעני אקלים. שתי מדינות אלה הן בין המועמדות הראשיות לסבול ממזג האוויר הקיצוני הצפוי.

 

עוד בערוץ כלכלה ירוקה:

 

הדו"ח קובע, כי על המדינות בעולם להתחיל להיערך לאסונות טבע יקרים וקטלניים כמו סערות חמורות, בצורות וגלי חום, שעתידים להיווצר בעקבות ההתחממות. האיום הגדול ביותר נשקף בעיקר לאזורים עניים ומאוכלסים בצפיפות, אך בדו"ח נקבע שאף פינה על פי כדור הארץ אינה מחוסנת.  

 

המדענים מציינים כי אזורים רבים ברחבי העולם, במיוחד באזור מומביי, עלולים להפוך לבלתי אפשריים למגורים, בעקבות הצפות, סערות ועליית פני הים. בדו"ח מפורט, כי כ-2.7 מיליון תושבים של העיר חיים באזורי סכנה להצפות באזור.

 

עם זאת החוקרים מדגישים, שאף פינה על פי כדור הארץ אינה מחוסנת. בין הערים הנוספות שנמצאות בסיכון כלולות מיאמי, שנגחאי שבסין, בנגקוק בירת תאילנד, הו צ'י מין סיטי בוויטנאם, ינגון שבמיינמאר (לשעבר ראנגון), וכלכותה שבהודו. תושבים של איים קטנים כמו האיים המאלדיביים יאלצו אולי לנטוש את בתיהם בעקבות עליית פני הים והסערות העזות.

 

הפסדים של 20 מיליארד דולר בשנה

הסיבה להיקף האסונות העתידיים על פי הדו"ח, היא שילוב בין כמה גורמים, בהם שינוי האקלים הנובע מפעולות בני האדם, שינויים דמוגרפיים ועוני. "יש הרבה מקומות על פני כדור הארץ שנמצאים כבר עכשיו על הקצה, מסיבה זו או אחרת, אבל באזורים העניים יש סיכוי גדול לאסון כמעט בכל מקום", אמר אחד מעורכי הדו"ח, כריס פילד, אקולוג במכון קרנגי מוושינגטון.

 

כדוגמה למוכנות לאסון טבע מציין פילד את בנגלדש, שספגה סופת ציקלון בשנת 2007 בה נספו 4,200 בני אדם. עם זאת, ההתמודדות של המדינה עם האסון נחשבת למוצלחת, משום שהיא היתה מוכנה יחסית והשקיעה באזהרות ובמניעת האסון. מיינמאר לעומת זאת, שפגעה בה סופה בסדר גודל דומה ב-2008, רשמה 138 אלף מקרי מוות.

 

עם זאת בדו"ח מפורטים אסונות טבע שהתרחשו במקומות מבוססים יותר, למשל הוריקן קטרינה שפקד את ניו אורלינס ב-2005, ופגע קשות בעיר. "גם מדינות מפותחות עומדות בפני אסונות טבע חמורים, בעקבות אי יציבות חברתית והגנה לא מספקת מול אסונות", ציינו החוקרים.

 

לדבריהם, הסופות הטרופיות של העתיד יילכו ויתגברו, כך שנזקי רכוש כתוצאה מהוריקנים ועליית פני הים באזורי החוף של ארצות הברית, עשויים לעלות ב-20% עד 2030. בנוסף, האזורים שמועדים לפגיעת סערות בטקסס, עתידים להכפיל את שטחם עד שנת 2080.

 

מארק קיי, מנהל הקיימות של ענקית הביטוח Swiss Re, ציין כי ההפסדים המבוטחים בעקבות אסונות ביבשת צמחו מ-3 מיליארד דולר בשנה בשנות ה-80, לסכום של 20 מיליארד דולר בשנה בעשור האחרון, גם לאחר שקלול האינפלציה. בשנה שעברה הסכום גדל ל-35 מיליארד דולר.

 

יו"ר הפאנל של מדעני האקלים, רג'נדרה פאצ'וארי, אמר כי חרף העובדה שכל המדינות סובלות מהחמרה בתופעת מזג האוויר הקיצוני - הרוב המכריע של מקרי המוות מתרחש במדינות העניות והפחות מפותחות של העולם. לעומת זאת, המדינות המפותחות יותר הן אלו ששורפות יותר דלק מאובנים וגורמות ליותר פליטות של גזי חממה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים