שתף קטע נבחר
 

המסחר בבורסה הסתיים בירידות שערים

ת"א 25 ירד ב-0.45%, ת"א 100 ירד ב-0.45%, הבלו-טק 50 ירד ב-0.53% ומדד נדל"ן ירד ב-0.88%. אמפל ומחזיקי איגרות החוב שלה מסדרה ב' הגיעו להבנות, בין היתר מימן יוותר על שכרו בשנתיים הקרובות. מניית אמפל יורדת בכ-10%

המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים היום (ד') בירידות על רקע המגמה השלילית בשווקי העולם אחרי פרסום פרוטוקול החלטת הריבית של הפדרל ריזרב.

 

מדד ת"א 25 ירד ב-0.45% לרמה של 1,141.57 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-0.45% לרמה של 1,051.54 נקודות. מדד הבלו-טק 50 ירד ב-0.53% לרמה של 318.57 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-0.88% לרמה של 296.16 נקודות.

 

בורסות וול סטריט ננעלו אתמול בירידות על רקע התפוגגות הציפיות להרחבה כמותית נוספת להמרצת הכלכלה האמריקאית, כפי שעולה מפרוטוקל החלטת הריבית של הבנק הפדרלי לחודש מרץ. 

 

אתמול ננעל המסחר באחד העם בעליות למרות המגמה השלילית בבורסות אירופה והירידות הקלות בפתיחת המסחר בוול סטריט. מחזור המסחר הסתכם ב-869 מיליון שקל. בבורסות באירופה ננעל אתמול המסחר בירידות. ברקע, פרסום נתוני התעסוקה בגוש האירו שלשום, לפיהם האבטלה בגוש טיפסה בפברואר לשיא של יותר מ-14 שנה. עוד ברקע למסחר, הפרסום הבוקר של ממשלת ספרד לפיו מספר המובטלים במדינה טיפס ל-4.75 מיליון איש.

 

לדברי איל כהן, מנהל חדר עסקאות בבנק מרכנתיל, המגמה החיובית בבורסה הושפעה משבחים של נציגי קרן המטבע הבינלאומית שביקרו בישראל. "ייתכן שהבורסה המקומית החלה למחוק את הפערים שנפתחו מתחילת 2012 לעומת הבורסות בעולם, ואתמול ראינו שהבורסות באירופה רשמו בעיקר ירידות לנוכח האופוריה המתפוגגת בנוגע למצבו של גוש היורו", אמר.

 

"הריבוי של הוראות מהרשות דווקא יוצרת וודאות בשוק - איך לפעול", אמר שריה אורגד, היועץ משפטי של מחלקת תאגידים ברשות ני"ע בפאנל שנערך אתמול על ידי לה"ב לנושאי משרה בכירים בתל אביב. דברים אלו נאמרו בתגובה לביקורת על מספר ההנחיות והחוזרים ההולך וגובר שמפיצה רשות ני"ע. "בארה"ב כבר ידוע שסברנס אוקסלי לא עומד במבחן עלות מול תועלת, לא בחברות קטנות וגם בבנק פועלים הוא לא תרם בכלום", אמר מנכ"ל בנק הפועלים.

 

"אני מעריך שהרווח השנתי של שני הבנקים לאומי ופועלים הוא נמוך ממה שדווח", אמר פרופ' אמיר ברנע, דיקן המרכז הבינתחומי, בכנס בנקאות במכללה. זאת על רקע דו"חותיהם הכספיים של הבנקים לשנת 2011. לדבריו, "בנק הפועלים עולה על בנק לאומי כמעט בכל מימד כלכלי שאפשר לאמוד אותו, כמו נכסים מניבים, הכנסות מימון, הכנסות תפעוליות והון עצמי, הן במגזר הקמעונאי והן במגזר העסקי". 

 

ברנע הוסיף, כי בתחום הפעילות הבנקאית בנק הפועלים מוביל בראש וכי צפוייה שנה מאתגרת בה להערכתו, תהיה תחרות גדולה במערכת הבנקאית וצפויות התמודדויות לא קלות מול ועדי העובדים.

 

מניות במרכז

שבועיים לאחר שנציגות מחזיקי האג"ח מסדרה ב' של אמפל החליטה לעכב את כניסתה לתוקף של ההחלטה על פירעון מיידי של האג"ח, אמפל ומחזיקי איגרות החוב שלה מסדרה ב' הגיעו להבנות על מסגרת ההסדר במסגרתו צפוי בעל השליטה יוסי מימן להזרים לחברה עד כ־30 מיליון דולר במזומן, במניות ובאופציות.

 

תפנית במשא ומתן לגיבוש הסדר החוב בדלק נדל"ן. נציגויות בעלי אג"ח מסדרות ד' וה', שחתמו על המתווה הראשוני, לוקחות צעד לאחור ודורשות מבעל השליטה יצחק תשובה להגדיל את הפיצוי למשקיעים ולחזק ביטחונות, תוך מתן התחייבות אישית.

 

קבוצת דלק לא מחכה לסיום סאגת הסדר החוב בדלק נדל"ן וכבר נערכת לגיוס של עד 700 מיליון שקל, כשברקע היא מנסה למכור את אחזקותיה בחברת התפלת המים IDE.

 

"אנחנו מעלים את שווי מאגר הגז "תמר" ל-8.8 מיליארד דולר, בהשוואה להערכה הקודמת שעמדה על 8.14 מיליארד דולר", כך כתב היום רוני בירון, אנליסט ב-UBS בסקירה לסקטור הנפט והגז בישראל. העלאת השווי של UBS נובעת בעיקר בשל העלאת מחיר יחידת גז מ-6.65 דולרים ל-6.75 דולרים ל-mmbtu. השותפות ב"תמר" הן נובל אנרג'י (36%), דלק אנרגיה (31.25%) באמצעות חלוקה שווה של דלק קידוחים ואבנר, ישראמקו (28.75%) ואלון גז (4%).

 

ל"כלכליסט" נודע כי השותפות הבכירות האחרות בתמר העניקו לדלק אנרגיה דחייה של שלושה חודשים, ליוני הקרוב, להשגת המימון הדרוש להשלמת הפיתוח של מאגר הגז תמר. הדרישה מצד דלק אנרגיה לקבלת הדחייה עלתה בשבועות האחרונים, כאשר הסיבה הרשמית היא עיכוב באישור הסכם הגז מול חברת החשמל. חוזה זה, ששוויו נע בין 14 ל־23 מיליארד דולר ל־15 שנה, מהווה מבחינת דלק אנרגיה "הסכם עוגן", שעם אישורו הסופי היא תוכל לגייס את הכסף הנדרש מבחינתה להשלמת פיתוח המאגר.

 

גד זאבי, בעל השליטה ביפנאוטו החזקות, ממשיך לנסות לדחות את התשלום למחזיקי איגרות החוב. מחזיקי האג"ח, בהם קרנות FOREST, פסגות, מיטב והראל פיא, טענו כי זאבי "ממחזר הבטחות" כבר שלוש פעמים, וכי האמון ביכולתו להביא את הכספים הדרושים הולך ונעלם.

 

"רמת הנזילות של סקיילקס הינה "פחות ממספקת" בעיקר בשל הירידה בהיקפי הדיבידנדים העתידיים מפרטנר (יורדת ב-1%), אשר עשויה להוביל להסתמכות גבוהה יותר על מקורות מימון חיצוניים", כך לפי חברת הדירוג מעלות שאישרה את הדירוג (+ilBBB) עם אופק שלילי. להערכת חברת הדירוג, חלה הרעה ביכולת שרות החוב של החברה עקב ההיחלשות בביצועים התפעוליים של פרטנר. עם זאת, "החברה מתכננת מספר צעדים שמטרתם לייצר מקורות מזומן לפירעון הלוואת המוכר בשנת 2014"


פורסם לראשונה 04/04/2012 10:13

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בת"א
צילום: דנה קופל
מומלצים