לידיעת המטיילים: מבצע אכיפה לחגירת ילדים
לא כל ההורים חוגרים את ילדיהם כראוי בזמן הנסיעה במכונית, אם באמצעות בוסטר ואם על-ידי מושב בטיחות ייעודי מאחור. הרשות הלאומית ומשטרת התנועה פותחים היום (א') במבצע אכיפה שיימשך כשבוע ימים
הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מתחילה היום (א') במבצע אכיפה נרחב בשיתוף אגף התנועה במשטרה, אשר יתמקד בשימוש בחגורות בטיחות ומושבי בטיחות לפעוטות וילדים. מבצע האכיפה ייערך בכל הארץ, ובמקביל יחל קמפיין הסברה שיתמקד במושבי בטיחות לפעוטות. ברשות מציינים כי הקמפיין נועד להסביר להורים כיצד לחגור ילדים בצורה בטוחה, וכיצד להשתמש כראוי במושבי בטיחות. מבצע האכיפה ימשך עד ה-14.4, יום שבת.
- לידיעת ההורים: הילד הכי בטוח נגד כיוון הנסיעה
על-פי נתונים שהציגה הרשות לאחרונה בוועדת הכלכלה, שיעור הילדים החגורים כהלכה נמוך מ-50%. בסקר שנערך ב-2011 נמצא כי 53% מהילדים עד גיל 14 לא היו חגורים או שהיו חגורים באופן לקוי, ורק 47% היו חגורים כהלכה. שיעור החגירה הנמוך ביותר נמצא בקרב ילדים בגילאי חמש עד תשע: רק 34% היו חגורים כראוי. עוד נמצא כי במגזר החילוני ניכרת הקפדה גבוהה יותר על חגירת ילדים מאשר במגזר המסורתי-דתי וביישובים ערבים.
הקנס על אי-חגירת ילדים בכל הגילאים הוא 250 שקל כיום, אך לאחרונה אישרה ועדת הכלכלה את העלאתו. על-פי החלטת הוועדה, הקנס ייקבע לראשונה בהתאם לגיל הילד:
- אי-חגירת פעוט עד גיל שלוש במושב בטיחות ייעודי: קנס בסך 1,000 שקל.
- אי-חגירת ילד בגיל שלוש עד שמונה: קנס בסך 750 שקל.
- אי-חגירת ילד בגיל שמונה עד 14: קנס בסך 500 שקל.
ראוי לציין כי העלאת הקנס תיכנס לתוקף לאחר חתימת שר התחבורה, ישראל כץ, על צו לתיקון תקנות התעבורה.