2.4 מיליון קורבנות סחר - כמה מרוויחים הסוחרים?
מנתוני האו"ם על סחר בבני אדם עולה כי שני שלישים מהקורבנות הן נשים וכי 80% מהם משמשים כעבדי מין. רק אחד מתוך 100 קורבנות מצליח להיחלץ
בכל רגע נתון, 2.4 מיליון בני אדם ברחבי העולם הם קורבנות של סחר בבני אדם. 80% מהם מנוצלים כשפחות ועבדי מין. כך על פי נתונים שפרסם המטה ללוחמה בפשיעה של האו"ם. על פי הדו"ח, הסוחרים מרוויחים 32 מיליארד דולרים בשנה. שני שלישים מהקורבנות הם נשים.
סחר בנשים - כתבות נוספות:
ש"ס: בדואים משתפים פעולה בסחר בבני אדם
פוסט טראומה, אונס וניצול - הצד האפל של הזנות ראש המטה יורי פדוטוב אמר אתמול בפני העצרת הכללית כי 17% מהקורבנות נסחריםמהזוועות
סוחרי נשים השחיתו אצבעותיהן
אלי סניור
אוקראינית שעבדה בעבר בישראל בזנות וגורשה, ביקשה לחזור. כדי שלא יזהו אותה בביקורת הגבולות בנתב"ג, דאגו הסרסורים שלה לדרכון מזויף ו"טשטשו" את כריות אצבעותיה
"בכל רגע נתון, 2.4 מיליונים חשים בסבל של הפשע המשפיל והמבזה הזה", אמר פדוטוב. לדבריו, רק אדם אחד מ-100 מצליח להינצל מידי מעניו. פדוטוב קרא לאכיפת חוק מתואמת ברמה האזורית והבינלאומית, שתשלב פעולות נגד "כוחות השוק שמניעים את הסחר בבני אדם במדינות היעד".
ראש סוכנות האו"ם לענייני קידום נשים, מישל בשלה, אמרה: "קשה לחשוב על פשע מחריד ומזעזע יותר מסחר בבני אדם. ועדיין, זהו אחד מתחומי הפשע הרווחיים ביותר, שגדלים בקצב המהיר ביותר".
השחקנית מירה סוריינו, שגרירת רצון טוב של האו"ם, הצביעה על הקשר בין הסחר בסמים ובנשק לסחר בבני אדם. "ארגוני פשע מאורגן בינלאומי הוסיפו בני אדם לרשימת המוצרים שלהם. תצלומי לוויין מראים שהם משתמשים באותן דרכים שבהן הם משתמשים להעברת סמים וכלי נשק".
לקול תשואות הנוכחים תקף מומחה המשפט הבינלאומי שריף בסיוני את ממשלות העולם: "אין עוד נושא שקשור לזכויות אדם שעליו דיברו ממשלות כל כך הרבה אך עשו כל כך מעט". הוא התריע בפני עלייה מתמדת במספר הקורבנות. הוא קרא להפעלת אכיפה כלפי כל שרשרת המסחר, כולל הלקוחות.
"עלינו לשנות את הגישה של משרדי המשטרה ברחבי העולם, הנשלטים בידי גברים, שמציבים את הפשע מסוג זה בתחתית סדר העדיפויות שלהם". הפגישה ננעלה בקריאה למדינות וארגונים לתרום כסף לקרנות האו"ם העוסקות בשיקום הקורבנות. מספר התחייבויות חדשות נרשמו: 200 אלף דולרים מאוסטרליה, 30 אלף דולרים מרוסיה ו-30 אלף אירו מלוקסמבורג.
זונות בהונגריה. "אין עוד נושא שקשור לזכויות אדם שעליו דיברו ממשלות כל כך הרבה אך עשו כל כך מעט"
צילום: איי פי
מומלצים