המתנחלים נערכים לסיבוב הבא: "הכרזת מלחמה"
בית המכפלה פונה, והמתנחלים חוששים שכעת יגיע תור שכונת האולפנה בבית-אל שבג"ץ הורה לפנות גם כן. "זו תהיה קטסטרופה ושבירת כלים", אומר ראש מועצת יש"ע, "נצא למאבק נחוש". דובר השכונה: "בכירים בליכוד אמרו לנתניהו שהמקום הזה הוא קו פרשת המים"
בית המכפלה פונה ונאטם בפעולה זריזה של כוח יס"מ, אבל המתנחלים נערכים לקרב הבא על פינוי שכונת האולפנה בבית אל, שבג"ץ קבע שיש לפנותה עד 1 במאי. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הבטיח בהודעתו אמש (יום ד') לנסות להסדיר את מעמד השכונה שהוגדרה כמאחז בלתי חוקי, כמו גם את מעמד ברוכין ורחלים שבשומרון וזה של סנסנה שבדרום הר חברון. אלא שהמתנחלים מתייחסים בחשדנות לדבריו, ורואים בפינוי אפשרי של בתי שכונת האולפנה את קו פרשת המים.
סערת בית המכפלה בחברון:
- המתנחלים לשוטרים שפינו: תסתכלו לנו בעיניים
- "תג מחיר" נגד ברק: ראשות ועדת החינוך בסכנה
- תושבי בית המכפלה מאשימים: נתניהו שיקר לנו
- נתניהו: "מחויב להתיישבות, הפינוי היה מתואם"
בשכונת האולפנה נבנו בניינים פרטיים, ומתוכם רק שלושה נמצאים במחלוקת. לגביהם הוגשה עתירה לבג"ץ, וזה קבע כי עד 1 במאי צריך לפנותם. הבניינים מאוכלסים כבר כמה שנים.
לדברי הראל כהן, דובר השכונה שגם מתגורר בה, הלקח מפינוי בית המכפלה לא צריך להיות של תושבי השכונה בבית-אל: "אם מישהו צריך ללמוד לקח ממה שקרה היום, זה הממשלה, הליכוד ונתניהו. העם לא יוכל לסבול החרבה של 30 דירות שברק עצמו היה קבלן הביצוע שלהם, וקרא לתושבים להתגורר בהן באמצעות מענקים".
לדברי כהן, דווקא הוראתו של נתניהו היום ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לבחון את מעמד היישובים שבמחלוקת, היא מקור לדאגה עבור התושבים. "היא גורמת לנו לחשוב שנתניהו מסוגל לכול. מה שמעודד אותנו זה העובדה שאם יהרסו את השכונה, גם הממשלה תיהרס. לכן אנחנו מאמינים שזה לא יקרה".
"זו תהיה התאבדות פוליטית של נתניהו"
הוא אומר כי אם תינתן בכל זאת הוראתה פינוי, "לא יקרה משהו שונה מכל דבר שהיה קורה בכל מקום אחר שבו היו מרחיקים אדם מביתו. ברור לנו שברק יעשה את הדבר הזה עם קצף על השפתיים, אבל בכירים בליכוד אמרו לנו שהם הבהירו לנתניהו שהמקום הזה הוא קו פרשת המים, ואם הוא יעשה את הפינוי זה הוא מתאבד פוליטית".
גם במועצה האזורית שומרון, שבתחומה נמצאים שניים מהיישובים שבמחלוקת, מתקשים להאמין שגורל השכונות יהיה דומה לזה של בית המכפלה. ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, אמר: "אנחנו לא מעלים על הדעת אפשרות של עקירת המקומות האלה בנימוק משפטי. מדובר ביישובים פורחים שבהם מתגוררות 200 משפחות. שר הביטחון, משיקולים ציניים ופוליטיים, מסרב לחתום על אישור שיסדיר את מעמדם".
גם ראש המועצה האזורית שומרון לשעבר בני קצובר, מראשי המתנחלים, לא נותן קרדיט לנתניהו. "זו התנהלות מבישה של נתניהו, שביד אחת עומד מאחורי הפינוי בחברון, וביד שנייה מקדם מקומות שמזמן צריך היה להסדיר אותם. חוסר האונים של נתניהו ואולי רצונו לפגוע בהתיישבות הפכו אותו לכלי ריק. נתניהו נותן את ידו לאהוד ברק שהוא אדם קר ומנוכר
לכל ערכי היהדות".
ראש מועצת יש"ע, דני דיין, תקף במילים חריפות אף יותר: "בחרנו ראש ממשלה ולא מזל"ט שחג למעלה ושאהוד ברק נוהג בו מלמטה. פינוי היישובים האלה נשמע הזוי. זו תהיה קטסטרופה, נצא למאבק נחוש, זו תהיה שבירת כלים והכרזת מלחמה על ההתיישבות". דיין הוסיף: "בסופו של דבר הכול תלוי בראש הממשלה. אם הוא ידפוק על השולחן ויפסיק להיות כלי בידי אהוד ברק ו-וינשטיין, אז יש סיכוי שהדברים יסתדרו".