התאבדות הקשיש הציתה מהומות ביוון
כ-1,500 איש יצאו לרחובות אתונה בעקבות התאבדותו הפומבית של גמלאי בשל המצב הכלכלי. חלקם התעמתו עם השוטרים שהגיבו בגז מדמיע. מכתב ההתאבדות: "סוף מכובד לפני שאתחיל לחפש אוכל בזבל"
התאבדות הקשיש היווני שתלה את החלטתו במשבר הכלכלי במדינה זעזעה תושבים רבים והביאה לחידוש העימותים בין מפגינים לבין כוחות הביטחון בבירת יוון. כ-1,500 הפגינו הלילה (יום ה') מחוץ לבניין הפרלמנט באתונה, וחלקם התעמתו עם השוטרים שהשתמשו בגז מדמיע וברימוני הלם. מנגד, השליכו המפגינים בקבוקי תבערה ויידו אבנים. עם זאת, לא דווח על פצועים או על מעצרים. ייתכן שההפגנות יחודשו בהמשך היום.
משבר כלכלי ביוון - כתבות נוספות:
מהפכת תפו"א: הצרכנים הורידו המחירים
אחרי ההסדר - העולם מחכה למנהיגי אירופההיוונים לא יותר עצלנים מהישראלים/ פרשנות
הגבר שהתאבד אתמול בכיכר המרכזית באתונה היה רוקח גמלאי בן 77. הוא שלף אקדח וירה בראשו לעיני עוברים ושבים בשעת העומס בכיכר סינטגמה שמול הפרלמנט. לדברי עדי ראייה, הוא צעק: "אני לא רוצה להשאיר חובות לילדיי". המשטרה דיווחה כי השאיר אחריו מכתב ובו קשר את החלטתו למשבר הכלכלי.
כלי התקשורת המקומיים פרסמו את תוכן המכתב שבו טען האיש שבשל הממשלה, הוא אינו מסוגל לחיות על כספי הפנסיה שאותם שילם במשך 35 שנים. "אני לא מוצא פתרון אחר אלא סוף מכובד לפני שאתחיל לחפש אוכל בזבל", נכתב. המשטרה לא אישרה כי הטקסט אותנטי.
"רוקח צריך להיות מסוגל לחיות ברווחה בפנסיה", אמר וסיליס פפדופולוס, דובר תנועת "אני לא משלם" המוחה נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה. "אז שהוא יגיע חנקודה של התאבדות בשל קושי כלכלי – זה אומר הרבה. זה מראה שהמרקם החברתי מתפורר".
דימיטריס גיאנופולוס, רופא תושב אתונה, הביע זעזוע מההתאבדות. "כיווני, אני מזועזע לחלוטין. אני מזועזע כי אני רואה שהממשלה הורסת את הכבוד שלי, הדבר היחיד שמעניין אותה הוא חשבונות בנק".
ראש הממשלה לוקאס פפדמוס, שעלה לשלטון כדי לחלץ את ארצו ממשבר החוב שבו היא מבוססת, פרסם הודעה לקראת ההפגנה: "זה טרגי שאחד מאחינו האזרחים שם קץ לחייו. בשעות קשות אלה לחברה שלנו על כולנו – המדינה ואזרחיה – לתמוך באלו סביבנו שהתייאשו".
זמן קצר לאחר ההתאבדות כבר הפך העץ שתחתיו התאבד האיש לגלעד מאולתר.
עוברים ושבים נעצרו במקום, הניחו למרגלותיו זרי פרחים או הצמידו פתקים לגזעו. על כמה מהם נכתב: "זה היה רצח, לא התאבדות", "תוכנית הצנע הורגת".
בשנתיים האחרונות נסמכת יוון על תוכניות חילוץ אירופיות וכלל עולמיות. המוסדות שהסכימו להלוות לה כסף ולחלצה מחובותיה תבעו בתמורה יישום גזרות כלכליות חריפות שכללו קיצוץ בפנסיות ובמשכורות במקביל להעלאת מסים. אך שיעור האבטלה בשיא של כל הזמנים – אחד מכל חמישה יוונים מובטל.