דיווח: דמיאניוק נקבר בחשאי בארה"ב
פוליטיקאי בכיר באוקראינה סיפר כי שוחח עם בנו של פושע המלחמה וזה סיפר לו כי אביו נקבר בארה"ב וביקש לשמור על סודיות האתר. "היהודים בוודאי רוצים כבר לחלל אותו"
משאלתו האחרונה של פושע המלחמה הנאצי הוגשמה. ג'ון דמיאניוק, שהורשע בסיוע לרצח עשרות אלפים בסוביבור ומת בחודש שעבר , הובא לקבורה בארה"ב. כך דיווחה סוכנות הידיעות האוקראינית מפי סגן ראש המפלגה הרפובליקנית האוקראינית, רוסטיסלב נובוז'נץ. לדבריו, הוא נקבר ב-31 במרס.
אחרי מות:
שפטל: פרשת דמיאניוק - יום הכיפורים של הממסד
דורנר: "אני בטוחה שדמיאניוק הוא איוון האיום" נובוז'נץ סיפר כי הדבר נודע לו כששלח אימייל לבנו של דמיאניוק, כדי להביע את תנחומיו על מות אביו. הבן השיב ואף סיפר לאיש המפלגה היכן בדיוק נטמן דמיאניוק האב, אך ביקש ממנו לשמור על חשאיות.
"ארגונים יהודיים כבר מתעניינים בזה", אמר נובוז'נץ. "הם לא נרגעים כי למעשה הם לא הצליחו להרשיע אותו. ברור שעכשיו הם רוצים לחלל את הקבר".
נובוז'נץ סיפר עוד כי בהלוויה נכח מספר מצומצם של אבלים: בני משפחה, עורך דינו הגרמני של דמיאניוק, אולריך בוש, ועורכי דינו האמריקנים של דמיאניוק, שהגנו עליו כשגורש מארה"ב לגרמניה.
ב-1952 הגיע דמיאניוק לארצות הברית כפליט אוקראיני. הוא התגורר במדינת אוהיו ועבד כמכונאי במפעל "פורד". ב-1986 הוסגר דמיאניוק מארה"ב לישראל והוא הואשם בבית המשפט המחוזי בירושלים שהוא "איוון האיום. הוא נמצא אשם והשופטים גזרו עליו מוות. הוא ערער לבית המשפט העליון וזה קבע כי הוא זכאי מחמת הספק בזיהויו. הוא שב לארה"ב ואזרחותו האמריקנית הוחזרה לו.
משרד המשפטים האמריקני המשיך בחקירה נגדו, ובעקבותיה נפתח מחדש ההליך לשלילת אזרחותו של דמיאניוק וגירושו לאוקראינה. בית המשפט האמריקני קיבל את טענת משרד המשפטים כי דמיאניוק היה שומר במחנות השמדה ותרם למותם של אלפי יהודים וצוענים. בית המשפט קבע כי דמיאניוק מסר פרטים כוזבים על-אודות עברו והשיג במִרמה את אישור ההגירה לארצות הברית ואת האזרחות האמריקנית, ועל כן שלל את אזרחותו. בעקבות ההחלטה החל תהליך משפטי נוסף לגירושו של דמיאניוק מארה"ב.
ב-2009 הוציאה גרמניה צו מעצר נגדו לקראת העמדתו לדין על תקופת שירותו בסוביבור.
עורכי דינו טענו כי מצב בריאותו אינו מאפשר את הסגרתו, אולם שלטונות ארה"ב דחו את הטענות ובמאי 2009 הוסגר דמיאניוק לגרמניה.
בנובמבר 2009 החל משפטו במינכן, וזה הופסק שוב ושוב בשל טענות ההגנה למצבו הבריאותי הרעוע של הנאשם, ובשל שלל נימוקים טכניים. במאי 2011 הרשיע בית המשפט בפסק דין תקדימי את דמיאניוק בסיוע לרצח רבבות בני אדם במחנה המוות סוביבור, בעת ששימש שומר במחנה, וגזר עליו חמש שנות מאסר. גזר הדין מעולם לא יצא אל הפועל, ודמיאניוק התגורר בבית אבות בגרמניה עד מותו בחודש שעבר, בגיל 92.