שתף קטע נבחר

 

הכנות אחרונות לסדר: "אף אחד לא ייצא רעב"

עם ישראל מסתער על השווקים והסוּפרים עד לדקה ה-90. ירון ודלית מקווים שהכול יהיה "פרפקט" באירוח הראשון של ליל הסדר, דודי רכש "טנדרים של אוכל" וצעיר מאשקלון שמח להתארח אצל הוריו: "זה תענוג גדול שלא נתעסק בבלגן"

ערב חג הפסח ערכו הבוקר (יום ו') הישראלים את ההכנות האחרונות לקראת ארוחת ליל הסדר. השווקים התמרקו, מרכזי הקניות הוצפו, התורים התארכו והעגלות התמלאו בכל טוב, "כדי שאף אחד לא יישאר רעב", חס וחלילה.

 

נערכים לחג הפסח - דיווחים אחרונים ב-ynet:

משטרת התנועה: הקדימו את היציאה לליל הסדר

במוצב זרקו את החמץ, החיילים נשארו בלי אוכל

היערכות שיא: כוחות הביטחון בכוננות פסח

אחרי 6 שנים: "חג חירות אמיתי למשפחת שליט"

 

בבסטות של שוק הכרמל בתל-אביב אפשר היה עדיין למצוא סחורה טרייה, פירות, ירקות והרבה, כן הרבה, הרבה דגים. דינה נחום התלבטה בבחירה בין הקרפיון שיעשה את דרכו לשולחן הסדר: "מסכנים, זה החג שלנו ויום האדמה שלהם. מריחים כאן את החג באוויר ואני יוצאת מכאן עמוסת שקיות ומרוצה".

 

בשוק הססגוני מצאנו גם את ירון ודלית, שיארחו בפעם הראשונה את ארוחת הסדר. מהשיחה הקצרה אפשר היה להתרשם שהם מתכוננים לתחרות "מאסטר שף". לדברי ירון, "אנחנו מתרגשים שצריך שהכול יהיה פרפקט". גלית מוסיפה: "ההורים זה שופטים לא קלים, אבל נראה לי שיהיה בסדר, תרתי-משמע. הארוחה תכלול ארבע מנות ואף אחד לא ייצא רעב".

 

"שאף אחד לא יישאר רעב". קניות אחרונות לחג בשדרות, הבוקר (צילום: רועי עדין) (צילום: רועי עדין)
"שאף אחד לא יישאר רעב". קניות אחרונות לחג בשדרות, הבוקר(צילום: רועי עדין)

 

"אשתי על משימת המתנות, אני רק עושה קניות רגילות" (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
"אשתי על משימת המתנות, אני רק עושה קניות רגילות"(צילום: רועי עידן)

 

דודי נעים, בעל עסק בשוק, בחר לעשות את רוב הקניות לקראת ליל הסדר בסופר. "בשוק אני קונה רק פירות וירקות, זאת עבודה קשה בשבילי לסחוב את הכול. יצאנו מהסופר רק באחת בלילה עם עגלה גדושה בכל טוב. אשתי שומרת כשרות ולכן ההכנות היו קפדניות". החגיגה של משפחת נעים תכלול 50 אורחים, כבש שנרכש יד ראשונה מחקלאי בהוד השרון, וכן "טנדרים של ירקות ושתייה".

 

שרי לוי עשתה אף היא את רוב הקניות בסופר, אבל הגיעה לשוק לצורך השלמות. "הטעמים והריחות כאן חזקים יותר מאשר בסופר. כאילו אטמו שם את הריחות עם פלסטיק. בסופרים אפשר לראות שעם ישראל קונה אוכל כאילו מתכוננים למלחמה. עמדתי אתמול בקופה במשך 45 דקות עד שהצלחתי לצאת משם".

 

"עמדתי בקופה 45 דקות". קניות לחג בסופר באשקלון (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
"עמדתי בקופה 45 דקות". קניות לחג בסופר באשקלון(צילום: רועי עידן)
 

 

שוטרים מאבטחים את קניות החג בשוק מחנה יהודה בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שוטרים מאבטחים את קניות החג בשוק מחנה יהודה בירושלים(צילום: גיל יוחנן)
 

 

גם בדרום הולכות ונשלמות ההכנות. משעות הבוקר התמלאו מרכזי הקניות בלקוחות, שכבר הספיקו להתרגש מהתורים הארוכים. דינה משדרות סיפרה כי "באתי לקנות רק מצרכים טריים שלא יכולתי לקנות קודם לכן. את שאר הקניות 'היבשות' עשיתי במהלך השבוע. זה קשה למצוא את הזמן להכול, יש עבודה ויש ילדים שלא לומדים".

 

את אלאמו מאשקלון פגשנו סמוך לאחד ממרכזי הקניות בעיר. "השנה אנחנו מארחים ויגיעו אלינו למעלה מעשרה אנשים. כל הקניות לחג עלו כמה מאות שקלים ומפה אנחנו יוצאים ישר להכין את הארוחה. נכין את המאכלים המסורתיים ונתכונן לקבל את המתנות, למרות שלפעמים יש מתנות שבאמת אין מה לעשות איתם. במקרה כזה, אנחנו נותנים את המתנות לאנשים שצריכים אותן".

 

יותר מאלף שקל על מציאת האפיקומן

ויש כאלה שמעדיפים לברוח כמו מאש מאירוח בליל הסדר. אחד כזה הוא דודי, שהשאיר אפילו את מסורת רכישת המתנות לאשתו. "אנחנו מתארחים אצל ההורים שלי וזה תענוג גדול שלא נתעסק בלכלוך ובבלגן. אשתי קיבלה את משימת המתנות ואני רק עושה את הקניות הרגילות לבית". לילד שימצא את האפיקומן מבטיח דודי בנדיבות "יותר מאלף שקל".

 

ההתלבטות על מציאת המתנה המושלמת למארחים עלולה לייצר קשיים לא מעטים. "כל שנה אתה משתדל לקנות משהו שימושי, משהו שיהיה לטעמם, אבל אז ההורים אומרים שהם 'לא צריכים כלום' ושם אתה נתקע", סיפר מאור. אשתו רינת הצליחה לעמוד במשימה: "קנינו כלי מיוחד, מעין סיר לתבשילים מיוחדים. אנחנו בצמצום, אז קנינו מתנה בשישים שקלים. כשלא מוצאים כלום, תמיד אפשר לקנות פרחים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הריחות בשוק יותר חזקים"
צילום: ירון ברנר
"יצאנו מהסופר רק באחת בלילה"
צילום: רועי עידן
מומלצים