מה הטריק שימנע היווצרות חורים בשיניים?
חוץ מצחצוח יסודי לפחות פעמיים ביום ושימוש בחוט דנטלי, מחקר חדש משבדיה ממליץ על טיפול קטן נוסף שיחזק את שכבת האמייל החיצונית המגנה על השן. איך זה עובד?
אף על פי שאנחנו מעריכים את עבודתו, אף אחד מאיתנו לא שש לבקר אצל רופא השיניים. כעת ממליצים מדענים מאוניברסיטת גוטנברג בשבדיה על פעולה המערבת הפעלה של אצבע ומשחת שיניים המכילה פלואוריד כדי לשמור עליכם רחוק מכיסא הטיפולים הדנטליים.
- רוצים עוד עצות בריאות? היכנסו לעמוד פארם נט
החדש שלנו
כתבות נוספות על שיניים וחלל הפה:
- ריח רע מהפה: שש דרכים לטיפול ומניעה
מדובר בטכניקה שחלקנו מכירים כאלתור במקרים שבהם מברשת השיניים נשכחה מאחור: קצת משחת שיניים על האצבע, ושפשוף האצבע המרוחה כנגד השיניים והחניכיים. על פי המחקר, שבו המתנדבים נתבקשו לחזור על הפעולה כמה פעמים עם משחת שיניים בעלת פלואוריד במהלך היום, היא מגבירה את פעולת הפלואוריד המגן על השן פי ארבעה ובכך מפחיתה משמעותית היווצרות עששת.
לדברי ד"ר אנה נורדסטרום העומדת בראש המחקר הטכניקה אינה באה כתחליף לצחצוח רגיל שמומלץ לבצע פעמיים ביום, אלא כפעולה משלימה, שוות ערך לצחצוח שלישי וטובה במיוחד מיד אחרי ארוחות, כתוספת של פלואוריד, מינרל המונע ריקבון בשיניים על ידי חיזוק שכבת האמייל המצפה את השן.
בנוסף, בדומה לטיפול בתמיסת פלואוריד שניתנת אצל השיננית, גם את המשחה שמורחים על השיניים והחניכיים ד"ר נורדסטרום ממליצה לא לשטוף עם מים, אלא להשאירה להגברת פעולת הפלואוריד.
מחקר זה התפרסם יום לאחר פרסומו של מחקר נוסף המעודד הקפדה על היגיינת הפה והשיניים, שנערך באוניברסיטת בריסטול. לפי מחקר זה בקטריות הנוצרות בחלל הפה בשל זיהומים שונים עלולות לגרום לדימומי חניכיים מסכני חיים, עד לרמה של פגיעה בכלי הדם בלב.
ומה לגבי השימוש בפלואוריד בריכוז גבוה? המינרל הנמצא במשחות שיניים רבות בשל תכונותיו, מוסף זה שנים למי השתייה בארצות הברית, במדינות מסוימות באירופה וגם בארץ.
בשנים האחרונות נבדקת הטענה שספיגתו בריכוזים גבוהים מדי עלולה לגרום לתופעות לוואי חריפות ופגיעה בהתפתחות העצם אצל ילדים עד רמה של סרטן העצמות אצל בנים.
עם זאת הריכוז שבו הוא נמצא במשחות שיניים בשילוב העובדה שהוא אינו מיועד לבליעה, מספק הגנה ואינו מסוכן בצריכה נכונה.
תנו להן תוספת פלואוריד לחיזוק ההגנה
צילום: Index Open
מומלצים