שתף קטע נבחר

 
צילום: Shutterstock

עופר רזה 120 קילו: 'הרופא נתן לי חצי שנה לחיות'

כבעלים של מסעדה הרגיל את עצמו עופר פיירמן לאכול כמויות בלתי נתפסות, עד שהגיע למשקל 200 קילו ונעזר בבלוני חמצן כדי לבצע פעולות פשוטות. ניתוח קיצור קיבה ושינוי תפיסתי עזרו לו לחזור לתפקד: "הייתי רגע מקריסת מערכות", הוא אומר

נהוג לומר שהסנדלר הולך יחף, אבל כשאתה בעל מסעדה אתה לרוב לא נשאר רעב, ולעתים קרובות גם משמין. עופר פיירמן, בן 37 מחיפה, חווה את הדבר על בשרו כבעל מסעדת "האיטלקייה החמה" בעיר. הוא מעיד על עצמו שבשלב מסוים חיסול שלוש פיצות משפחתיות כארוחת צהריים הפך עבורו לדבר שבשגרה.

 

רזיתם והחיים שלכם השתנו? ספרו לנו איך עשיתם את זה

 

רזו בענק - עוד סיפורי דיאטה מעוררי השראה:

 

אף על פי שהמסעדה תרמה לכך, עודף משקל היה משהו שליווה אותו שנים קודם לכן. "הייתי שמן עוד מילדות", הוא אומר בראיון ל-ynet, "וזה נבע אך ורק מאוכל. הייתי אוכל המון. היו לי קשיים בחיי חברה ובפעילויות ספורטיביות בגלל זה".

 

בלי אוויר, עם כאבי גב

מודע למשקלו ההולך ועולה, ניסה פיירמן לרזות אך ללא הצלחה. "מגיל שבע אני בדיאטות וכלום לא עזר", הוא אומר. אחותו הצעירה, שני, רזתה כ-60 קילו בכוחות עצמה לפני כשש שנים, וההצלחה שלה דרבנה את פיירמן לנסות שוב.

 

"במשקלים האלה אתה לא באמת חי", הוא מספר. "היא הצליחה לרדת בעזרת ספורט, ולפני כחמש שנים גם אני ירדתי המון לבד. ישבתי בחדר כושר שש שעות כל יום, הקילוגרמים נשרו, אבל ברגע שהפסקתי העליתי הכל חזרה תוך חצי שנה. עד שלא קיבלתי את ה'בום' שניער אותי והחלטתי שאני עושה את זה, זה לא תפס".

 

כשהוא מדבר על ניעור פיירמן מתכוון לבשורה מטרידה שקיבל מהרופא לפני כשנתיים וחצי, כשהוא במשקל שיא של 200 קילו. "פתאום לא הגיע לי אוויר לגוף כמו שצריך", הוא אומר ונזכר שנתמך בבלוני חמצן בשלב זה, כיוון שמצבו היה עד כדי כך חמור.

 

"היה לי קשה לנשום, במיוחד בשינה. הייתי נחנק. היה קשה לי להירדם כי לא הגיע אליי מספיק אוויר, התקשיתי לזוז, סבלתי מכאבי גב, תופת. אני אפילו לא מדבר על הליכה, רק לעמוד כבר היה לי קשה. הרופא לא השאיר לי יותר מחצי שנה לחיות אם לא אעשה שינוי קיצוני. הייתי עם רמות סוכר גבוהות, רגע מקריסת מערכות".

 

עופר פיירמן לפני (מימין) ואחרי. "הייתי רגע מקריסת מערכות" (צילום: עופר פיירמן) (צילום: עופר פיירמן)
עופר פיירמן לפני (מימין) ואחרי. "הייתי רגע מקריסת מערכות"(צילום: עופר פיירמן)

 

"לא הבטיחו שאתעורר מההרדמה"

הומלץ לפיירמן לעבור ניתוח "שרוול" לקיצור קיבה, שבוצע תוך שבוע וחצי מרגע שההחלטה התקבלה. "במשקל כזה זה נחשב ניתוח חירום", הוא אומר. הוא הועבר לטיפולו של ד"ר דין קרן, מומחה תזונה וגסטרואנטרולוגיה של המרכז לטיפול בהשמנת יתר מקבוצת אסיא מדיקל בבית חולים אסותא, שהכין אותו פסיכולוגית לניתוח והיה אחראי על טיפולו גם אחריו.

 

לא חששת?

"הפחד שלי היה שאמרו לי שיש מצב שאני לא מתעורר מההרדמה, בגלל המשקל. היה חשש שהגוף לא יעמוד בחומר ההרדמה והייתי צריך לחתום על ויתור, לא יכלו להבטיח לי שאקום. אבל הייתי במצב של כמעט מוות, אז קיבלתי את זה".

 

על אף הסיכונים והחששות, הניתוח עבר בשלום, וכעבור שלושה ימים יצא פיירמן מבית החולים. "בשלב הזה כבר הרגשתי יותר טוב", הוא מספר. "השיקום לא היה קשה, היום אפילו צלקות לא נשארו לי".

 

הניתוח עצמו היה הצעד המשמעותי הראשון, אך אחריו החלה עבודה מנטלית לא פשוטה. "למדתי מחדש איך ומה לאכול, נפגשתי גם עם דיאטנית. פיתחתי מעצורים במוח, הפסקתי לאכול עם העיניים והתחלתי להבין מתי אני שבע במקום לאכול עד שאני מתפוצץ".

 

השינוי החל להיראות במהרה, גם בזכות השינוי התפיסתי שעבר. תוך חודש רזה פיירמן 45 קילו. "כשעופר הגיע אליי מצבו היה חמור מאוד, פיזית ונפשית", אומר ד"ר דין. "כבר בביקור הראשון הוא הבין שכדי לעשות את הדבר הנכון, עליו לשנות סדרי עדיפויות בחיים. מאז הניתוח הבריאטרי הוא נמצא איתי בקשר רפואי-תזונתי עד היום, כיוון שלעבור ניתוח הרזיה זה לא מספיק, צריך גם לדעת לתחזק את זה".

 

אוכל הכל, אבל רק עד שהוא שבע. פיירמן היום (צילום: עופר פיירמן) (צילום: עופר פיירמן)
אוכל הכל, אבל רק עד שהוא שבע. פיירמן היום(צילום: עופר פיירמן)

 

"מפצה על החיים שלא היו לי כשהייתי שמן"

וכך, משלושה מגשי פיצה ירד פיירמן למשולש אחד בקושי. "אני אוכל הכול, רק במידה ובכמויות כמו שצריך. פעם הייתי חי בשביל לאכול, ועכשיו אני אוכל בשביל לחיות".

 

פיירמן המשיך לרדת במשקל עד שהגיע ל-84 קילו. "אבל זה היה משקל קצת נמוך מדי, והתחילו לדאוג לי", הוא אומר, מודע לכך שגם בירידה במשקל לא צריך להגזים. "היום אני נע בין 93 ל-97 קילו, ובריאותית המצב שלי חזר להיות טוב, לחץ הדם תקין וגם הסוכר".

 

איך הסביבה הגיבה?

"מי שלא ראה אותי במשך שנה-שנתיים לא זיהה אותי. מי שליווה אותי בתהליך רואה את זה בגדר נס. אני מבלה היום כמו שאף פעם לא יכולתי, אני מרגיש שאני מפצה על כל החיים שלא היו לי כשהייתי שמן".

 

מאורח החיים הישן שמר לעצמו פיירמן מזכרת אחת,

"השארתי לי חולצה אחת מפעם, מספיק לי לראות אותה כדי שזה יעזור לי להמשיך לשמור. הייתי במידה פי תשע ממה שאני היום". 

 

כעת הוא מחכה לניתוח פלסטיקה שישלים מבחינתו את השינוי שעבר: "לאדם ששקל 200 קילו ורזה יש הרבה עודפי עור להסיר". לקראת הניתוח הזה הוא מרשה לעצמו לחוש דאגה: "עכשיו אני קצת חושש. לפני הניתוח הקודם לא היה לי מה להפסיד. היום, יש".

 

העצה של עופר להרזיה

"מישהו אמר לי פעם משפט חכם: ברגע שתרצה לעזור לעצמך, יעזרו לך".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר פיירמן
ירד משלושה מגשי פיצה בארוחה לאחד. עופר פיירמן היום
צילום: עופר פיירמן
ד"ר רק שאלה
מומלצים