שתף קטע נבחר

 

אישום: ניסו להשיג מונופול על ההימורים באשדוד

תשעה מואשמים בין היתר בהפעלת ארגון פשע, הלבנת הון, סחיטה באיומים, הפעלת בתי הימורים לא חוקיים. על פי הנטען, שני עובדי עירייה סיפקו מידע אסור. כל הנאשמים מכחישים

פרקליטות מחוז דרום הגישה היום (ג') לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד תשעה נאשמים בהפעלת ארגון פשיעה, שפעלו לכאורה בעיקר באשדוד. בפרקליטות ביקשו לעצור עד תום ההליכים את הנאשמים, שמכחישים את המיוחס להם.

 

עוד בחדשות ynet:

 

חקירת ימ"ר לכיש של המשטרה ייחסה לתשעת הנאשמים 14 אישומים, בין היתר על עבירות של עמידה בראש ארגון פשיעה וניהולו, הלבנת הון במסגרת ארגון פשיעה, סחיטה באיומים במסגרת ארגון פשיעה, החזקת מקום למשחקי מזל אסורים במסגרת ארגון פשיעה, ועבירות נוספות.

 

בכתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין צחי יונגר, עו"ד אביב דימרי ועו"ד עמיחי חביביאן, נמצאת גם משפחת מיארה מאשדוד, כשהאב ארמו מואשם כמי שעמד בראש הארגון, בו היו שותפים גם בניו ליאור ובבר. לטענת הפרקליטות, הם פעלו יחד עם שני עובדי עיריית אשדוד - מנהל מחלקת החופים מאיר בן גוזי ורוז'ה זפרני - שעשו שימוש לרעה במעמדם ובסמכויותיהם כעובדי הציבור, כדי לקדם את פעילותו הפלילית של ארגון הפשיעה והעומדים בראשו.

 

כשנחשפה הפרשה בחודש שעבר, עם מעצרם של 18 חשודים על ידי ימ"ר לכיש, נטען כי מדובר בארגון שארגן מועדוני הימורים, לווה בריבית כסף למהמרים ולעיתים אף השתמש באלימות על מנת גביית החובות. על מנת להתרחב, השתמשו החשודים במידע וסיוע של עובדי העירייה, ובני משפחה נוספים.

 

"הארגון פתח והפעיל לאורך שנים חשבונות קש, הן על שם זפרני והן על שם אשת אחד הנאשמים, וכל זאת על מנת להסוות את הקשר בין החשבונות והכספים באותם חשבונות לבין הארגון ופעילותו האסורה, וכן את היקפה של פעילות זו", נטען בכתב האישום. "הארגון שאף כל העת להרחבת שליטתו ולהשגת מונופול בתחום ארגון ההימורים ומשחקי המזל האסורים בעיר אשדוד, והיה נכון להפעיל אלימות כדי לקדם השגת מטרה זו".

 

לגבי בן גוזי, שמשמש גם כיו"ר ועד העובדים בשבע השנים האחרונות, נטען כי הוא סייע מתוקף תפקידו לאותו ארגון להשתלט באופן עברייני על מכרזי שירותי החוף בעיר אשדוד. "בן גוזי תדרך את ראשי הארגון כיצד להערים על גורמי העירייה בדרכו להשיג את השליטה המבוקשת במכרזי שירותי החוף בעיר אשדוד", נטען בכתב האישום.

 

עוד בנאשמים: אליהו נחמיאס, שנחשב למנהל של ארגון הפשיעה ומיוחסות לו בין היתר עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע בנסיבות של ארגון פשיעה, החזקת מקום למשחקי מזל אסורים במסגרת ארגון פשיעה, הלבנת הון במסגרת ארגון פשיעה והעלמת הכנסות במסגרת ארגון פשיעה; חיים חזוט, שחשוד בין היתר בסחיטה באיומים במסגרת ארגון פשיעה, הדחה בחקירה במסגרת ארגון פשיעה, העלמת הכנסות במסגרת ארגון פשיעה.

 

לאון קרוטשה, שנחשב לפעיל בארגון פשיעה ומיוחסות לו בין היתר קשירת קשר לביצוע פשע במסגרת ארגון פשיעה, הלבנת הון במסגרת ארגון פשיעה, עשיית פעולה ברכוש אסור במסגרת ארגון פשיעה וסיוע לאחר להתחמק מתשלום מס במסגרת ארגון פשיעה. לחי נחמיאס מיוחסות עבירות של הדחה בחקירה בנסיבות של ארגון פשיעה, שיבוש מהלכי משפט, קשירת קשר לביצוע פשע במסגרת ארגון פשיעה, הלבנת הון במסגרת ארגון פשיעה ועוד.

 

פרקליטי הנאשמים: ההאשמות ללא כיסוי

עורך דינו של מאיר בן גוזי, עו"ד ירום הלוי, אמר בתגובה: "לצערי, המשטרה והפרקליטות טיפסו על עץ גבוה מדי כשעצרו את בן גוזי כקשור לארגון פשע. לא בכדי בית המשפט המחוזי הביע את נכונותו לשחררו והכיר בכך שלפי כתב האישום נגדו, המעשים המיוחסים לו הם מינוריים. אין להאשמות כיסוי".

 

סנגוריהם של משפחת מיארה, עו"ד נחמן בטיטו וגור קרמניצר, מסרו בתגובה: "כבר מקריאת כתב האישום עולה ספק רב אם אכן לעבירת ארגון הפשיעה המיוחסת לחלק ניכר מהנאשמים יש על מה להסתמך". עו"ד בטיטו הוסיף כי "ימ"ר לכיש ניהלה את החקירה לגבי רוב הנאשמים והיתר נחקרו על ידי יאח"ה. החליטו לאחד בין שתי החקירות לכתב אישום, כאשר אין קשר בין השניים וכדי ליצור את הרושם של חיבור בין הון לשלטון". עו"ד משה מרוז המייצג את הנאשם חזוט, הנחשב למנהל בארגון, הכחיש את ההאשמות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסו להשיג מונופול על תחום ארגון ההימורים
צילום: מפלג תשאול ימ"ר מרכז
עו"ד מרוז. מכחיש
צילום: הרצל יוסף
עו"ד קרמניצר. מטיל ספק
צילום: הרצל יוסף
עו"ד בטיטו. איחוד מיותר
צילום: הרצל יוסף
עו"ד הלוי. עץ גבוה
צילום: הרצל יוסף
מומלצים