שתף קטע נבחר

 

אחרי הרעידה: נשארים בהר או טסים הביתה

אם ובתה רוצות "לברוח מכאן כמה שיותר מהר", ומשפחה אחרת רצה להרים וקיצרה את הטיול. שעות לאחר ששתי רעידות אדמה הרעידו את האוקיינוס ההודי, סיפרו ישראלים על תוכניותיהם. "את הלילה נעביר על ההר, ליתר ביטחון. אנחנו לא בהיסטריה"

"אין שום מצב רוח להמשיך את הטיול, אנחנו רוצות הביתה". זהו הלך הרוח שאיפיין הערב (יום ד') ישראלים אחדים שמטיילים בתאילנד והיו עדים לשתי רעידות האדמה שהכו באזור. אף שההתרעה מפני גלי צונאמי גדולים הוסרה, פונו אלפי בני אדם מאזורי החוף בתאילנד ובהודו, והאזור כולו עדיין לא שב לשגרה. אחד מהישראלים לא לקח סיכון, והחליט ללון הלילה באזור הררי סמוך.

 

מפת אזור הרעש (צילום: google maps) (צילום: google maps)
מפת אזור הרעש(צילום: google maps)

 

רעש אדמה במזרח - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

ענת אבישר ואחותה שוהות בקופיפי יחד עם חמישה ילדים. "תוך חצי שעה ראינו את כל האי רץ לכיוון ההרים. רצנו גם אנחנו לשם וחיכינו", סיפרה אבישר. "כשחזרנו למלון אמרו לנו שהכול בסדר. היינו מאוד מבוהלים. כרגע אנחנו מחכים למעבורת לפוקט ומשם ניקח טיסה לבנגקוק. תיכננו להישאר פה עוד יום, אבל בשל הנסיבות אנחנו עוזבים".

 

בהלה: תאילנד אחרי רעידת אדמה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יופי בר, שנמצאת באי פוקט יחד עם בתה, פונתה לקומה הרביעית במלון בו שהתה. "האנשים התפזרו, הודיעו לנו ששדה התעופה נפתח, יש לנו טיסה לבנגקוק ואנחנו מנסות לתפוס מונית על מנת לברוח מפה כמה שיותר מהר", סיפרה. היא החמיאה לצוות העובדים במלון, ש"היה מאוד יעיל. הביאו לנו אוכל ושתייה וניסו להרגיע. הם הפיקו לקחים מהפעם הקודמת ופעלו בהתאם ובאחריות רבה".

 

לעומתן, החליט משה קונפורטי, ישראלי שנופש בקראבי, להעביר את הלילה הקרוב בהרים המקיפים את האזור ולא לרדת חזרה לחוף. "הודיעו לנו שאזהרת הצונאמי בוטלה, אך החלטנו שאת הלילה נעביר על ההר הגבוה, ליתר ביטחון. חלק מהאנשים התפזרו וחלק החליטו כמוני להישאר. אנחנו לא בהיסטריה, אבל אני באופן אישי מרגיש בטוח יותר כשאני גבוה על ההר".

 

אזרחים מפונים באינדונזיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אזרחים מפונים באינדונזיה(צילום: רויטרס)

 

מתרחקים מאזור הרעש באינדונזיה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מתרחקים מאזור הרעש באינדונזיה(צילום: רויטרס)

 

ישראלי בסרי לנקה. "טוב שפינו אותנו" ()
ישראלי בסרי לנקה. "טוב שפינו אותנו"

 

ב-11:38, לפי שעון ישראל, אירע רעש האדמה הגדול הראשון במזרח - מול חופי בנדה אצ'ה באינדונזיה. בעקבות הרעש, שהורגש בין השאר גם בסינגפור, בתאילנד ובדרום הודו, פורסמה אזהרה מפני צונאמי בחופי אינדונזיה, הודו, סרי לנקה, אוסטרליה, מיאנמר, תאילנד, האיים המלדיביים ואיים אחרים באוקיינוס ההודי, מלזיה, פקיסטן, סומליה, עומאן, איראן, בנגלדש, קניה, דרום אפריקה וסינגפור.

 

כשעה לאחר מכן, פקד את אותו אזור רעש משנה בעוצמה 6, אולם נראה היה שאיום הצונאמי הולך ומתפוגג. אלא שב-13:43 נרשמה שם רעידה חזקה נוספת בדרגה 8.2. גם הרעידה הזו אירעה בלב ים, אך הפעם בעומק של 16 ק"מ בלבד. באזור האי סימאולו, ליד מוקד הרעש מול אזור בנדה אצ'ה, דווח כי מפלס המים ירד בכעשרה מטרים, אולם לא נצפו גלים משמעותיים.

 

רעש אדמה בעוצמה 8.7 באינדונזיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דוד רבינוביץ' וחברתו אנסטסיה לוין, שפונו מוקדם יותר לביתו של בעל המלון בו שהו בסרי לנקה, חזרו כבר לחוף הים. "יש פה עשרות אנשים, בניגוד לשגרה, אז יש בו אלפי אנשים. הוא די ריק, אבל אני מאמין שיתמלא בהמשך", אמר רבינוביץ'. "אנחנו די רגועים. אני לא חושב שהתגובה הייתה מוגזמת, טוב שפינו אותנו, הם עשו כל מה שאפשר על מנת להגן על

התושבים".

 

רותם שחר וחברתה נמצאות בקופיפי ומספרות כי החיים חזרו לשגרתם, וכך גם המסיבות בחוף. "היינו בחוף כשהרגשנו את רעידת האדמה", היא תיארה. "אחרי חצי שעה נשמעה אזעקה וראינו הרבה אנשים רצים לכיוון ההרים, אז רצנו אחריהם. היינו בערך חמש שעות בהרים עד שהודיעו לנו שאזהרת הצונאמי עברה ואפשר לחזור לחוף". לדבריה, "הלחץ ירד ואנחנו ממשיכות את הטיול כרגיל, כרגע החוף מלא אנשים, יש מסיבות, והחיים חזרו לשגרה, בטח לא נירדם הלילה, אבל יהיה בסדר". 

 

רעש האדמה הראשון שאירע היום ליד אינדונזיה היה התשיעי בעוצמתו בהיסטוריה - לפחות מאז החלה המדידה בשנת 1900. המדינה ידועה כאזור מועד לרעשי אדמה, ורעידות בעוצמות של יותר מ-6 ו-7 בסולם ריכטר אינן נדירות באזורה. רעש האדמה הזכור ביותר מהשנים האחרונות היה זה שהורגש מול חופי המדינה ב-26 בדצמבר 2004. הרעש, בעוצמה 9.1 בסולם ריכטר, גרם לגלי צונאמי ששטפו מדינות רבות לחופי האוקיינוס ההודי. 230 אלף איש נהרגו באסון ההוא, כמעט שליש מהם באצ'ה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילד מפונה מביתו
צילום: AP
אם ובתה באינדונזיה
צילום: רויטרס
יופי בר
חוף ריק בקראבי
צילום: רונן ריק
דור רבינוביץ' ואנסטסיה לוין בסרי לנקה
מומלצים