ממש מציאה: מתכונים לשאריות מצה
תמיד נשארות קצת מצות מהפסח שעבר, מתייבשות בקופסה ולא ברור מה עוד אפשר להכין איתן - הנה שלושה רעיונות שעושים כבוד למצות כל השנה
הפסח נגמר ושאריות המצות הן הזיכרון היחיד (זה במידה וכבר סיימתם את כמויות האוכל שהיו במקרר מאז ליל הסדר) לשבוע האחרון - אז מה עושים עם המצות האלה? הרי הן מתייבשות ולאכול אותן ככה סתם כשלא פסח, לא כולם אוהבים. הנה כמה רעיונות שיכולים לעזור לכם לסיים את החבילה שעוד נשארה פתוחה.
עוד בערוץ האוכל:
סנדוויץ' נתחוני שווארמה בצל מטוגן ותפו"א פריכים
מתכון של שף אסתי גרוס, מסעדות עב בשר
המרכיבים:
לסנדוויץ':
6-7 מצות
4 ביצים
קורט מלח
שמן לטיגון
לנתחוני השווארמה:
1 ק״ג שווארמה הודו נקבה
3 כפות תבלין שווארמה
מלח
פלפל גרוס
1 כף בהרט
2 יחידות בצל פרוס לרצועות דקות
לסלסה עגבניות:
3 עגבניות
1/2 פלפל חריף
2 שיני שום
קורט מלח
קורט פלפל
3 כפות שמן זית
לתפוח אדמה פריך:
1 ק"ג תפוח אדמה
מעט שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף כמון
אופן ההכנה:
- מפוררים את המצות לפתיתים בתוך קערה יוצקים מים. לאחר מספר דקות סוחטים אותם.
- טורפים את הביצים עם המלח ומערבבים את המצות לבלילה של הביצים.
- מטגנים במחבת גדולה במשך כ-6 דקות מכל צד ומעבירים למשטח עבודה. יוצרים עיגולים בעזרת רינג. מניחים את העיגולים בצד עד להרכבת המנה.
- הכנת השווארמה: מעסים את השווארמה בתבלינים. מחממים תנור לטמפ' של 170 מעלות ואופים את השווארמה כחצי שעה. לאחר מכן מקררים היטב. פורסים את הנתחים לפרוסות דקות מאוד בעזרת סכין חדה. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד שהוא משחים, אז מוסיפים את רצועות השווארמה עד שהן הופכות פריכות. מניחים בצד להרכבת המנה.
- הכנת סלסה עגבניות: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- הכנת תפוח האדמה: שוטפים את תפוחי האדמה עם קליפתם. חותכים את כל תפוחי האדמה לשישיות. משמנים בשמן זית ואופים כחצי שעה בטמפ' גבוהה. לאחר מכן מטגנים בשמן עמוק ומערבבים בקערה עם התבלינים. ניתן להוסיף גם פטרוזיליה.
- הרכבת המנה: מניחים בצלחת הגשה בסיס של סנדוויץ' מצה. מורחים מעל סלסה ובעזרת רינג מסדרים שכבה של נתחוני שווארמה. מעליו מניחים עוד סנדוויץ' עם מריחה של סלסה מעל ותפוחי אדמה קריספים.
- ניתן להגיש עם טחינה לבנה.
פטוט מצות
מתכון של שף רווית טייב, קפה קפה טשרניחובסקי
המרכיבים:
3 מצות
2 ביצים
1/4 כוס חלב
קורט מלח
1 כף שמן זית / 20 גרם חמאה
חופן גבינה צהובה מגוררת (בגודל כף יד)
אופציונלי:
50 גרם גבינה בולגרית
חופן זיתים
חופן פטריות
אופן ההכנה:
- משרים את המצות בחלב במשך כמה דקות עד שהן נעשות רכות. מוסיפים לבלילה ביצה אחת ומקפיצים במחבת על אש גבוהה. מוסיפים את שמן הזית או החמאה, ולאחר מכן את הגבינה הבולגרית, הזיתים והפטריות. מוסיפים ביצה נוספת לאחר שערבבנו אותה. דקה לפני שהפטוט מוכן מוסיפים את הגבינה הצהובה. מערבבים ומגישים.
- המלצה להגשה: לצד עגבניות מרוסקות וסחוג.
מצה מקופלת
מתכון של שף רועי חנין, מסעדת פיאנו פיאנו
המרכיבים:
5 מצות
3 ביצים
1 חבילת קוטג' 5%
2 כפות גבינה פטה בולגרית מגורר
2 כפות גבינה צהובה מגורר
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מרטיבים את המצות במשך דקה מתחת לברז ומכסים למשך 10 דקות במגבת. לאחר מכן חוזרים על הפעולה פעם נוספת.
- לאחר שהמצות התרככו ומרגישים שהן גמישות מספיק, חותכים כל אחת מהן לחצי ויוצרים 10 חצאים.
- שמים בקערה את הגבינות, ביצה אחת ומוסיפים מלח ופלפל. מערבבים את הבלילה היטב ובעזרת כף מניחים בכל אחד מחצאי המצות (לקראת סוף המצות) ומקפלים אותן, כך שנוצר מעין בורקס.
- טורפים 2 ביצים בצלחת עמוקה. טובלים בהן את המצות המקופלות עם הגבינות ומטגנים במחבת באש בינונית עד השחמה משני הצדדים (כ-2 מכל צד). לאחר מכן רצוי להשתמש בנייר סופג.
- מומלץ להגיש עם סחוג וירקות חתוכים בצד.