שתף קטע נבחר
 

מנת קרב מתוקה: עוגת נפוליאון

אתם מכירים את העוגה הזו בגרסתה הישראלית תחת השם קרמשניט, אבל המקור שלה הוא למעשה בשדה הקרב, כשלא היה זמן להכין דברים מסובכים, ושמה המקורי הוא עוגת נפוליאון. צחצחו את כלי המטבח והצטרפו לשף

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגת נפוליאון

המרכיבים (ל- 4 סועדים):

 

לבצק:

כ-200 גרם בצק עלים 

 

להכנת קרם פטיסייר בסיסי (שימו לב- ישנם המון מתכוני קרם בורסיות שונות עשרות יותר ופחות לפי הרצון):

1/2 ליטר חלב

6 חלמונים

70 גרם קמח

120 גרם סוכר

מעט מלח

 

לקישוט:

פירות יער מבושלים במעט מים וסוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מרדדים את בצק העלים לדקות מקסימאלית (עובי של 1 מ"מ) ואופים בתנור בחום של כ-180 מעלות עד הזהבה (כרבע שעה). מנחים בצד עד להצטננות.
  2. מכינים את קרם הפטיסייר: מרתיחים את החלב בסיר.
  3. טורפים את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים את הקמח וקורט מלח עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת מעט מהחלב הרותח בהדרגתיות ומערבבים תוך השוואת טמפרטורות.
  4. מחזירים את כל התערובת לסיר ומערבבים תוך בישול על אש נמוכה עד קבלת קרם סמיך ועשיר. מצננים.
  5. מרכיבים את המנה: שוברים פיסות גדולות ומרובעות מבצק העלים ומנחים שכבה על צלחת. על כל שכבה יוצקים מקרם הפטיסייר בנדיבות ובונים מגדל שכבות. מקשטים עם פירות יער מבושלים בסירופ (מים וסוכר) ובוזקים אבקת סוכר מעל.

 

  • קאבאצ'וק - מסעדה רוסית אמיתית. הצפירה 10 תל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רותם פלדנר
המצאה משדה הקרב: עוגת נפוליאון
צילום: רותם פלדנר
מומלצים