רומני: אובמה נאיבי, ניסה לפייס את צפון קוריאה
שיגור הטיל שנכשל הוביל את המועמד הרפובליקני להחריף את הטון נגד נשיא ארה"ב: "ניסה לפייסם במזון". בינתיים, המתח בחצי האי הקוריאני גובר: סין קראה לכל הצדדים לגלות איפוק, דרום קוריאה הזהירה מפרובוקציה צבאית של הצפון
שיגור הטיל נכשל, אבל ההחלטה של צפון-קוריאה להתעלם מאזהרות המערב ולשגר את מה שנראה כטיל בליסטי מובילה למתיחות שיא בחצי האי הקוריאני - ולעוקצנות מצד מי שצפוי להיות המתחרה של ברק אובמה בבחירות הבאות לנשיאות ארצות-הברית. מיט רומני, שפרישתו של ריק סנטורום השבוע הפכה אותו באופן מעשי למועמד הרפובליקני לנשיאות, טען כי אובמה "ניסה לפייס" את המדינה הקומוניסטית וכינה את ההסכם שחתם עליו "נאיבי".
"צפון קוריאה מציבה איום ברור לארצות-הברית, ולנשיא אובמה אין תשובות אפקטיביות לאיום ההולך וגדל הזה", אמר רומני. "במקום להתקרב לפיונגיאנג מעמדה של כוח, אובמה ניסה לפייס את המשטר בעזרת סיוע במזון - מהלך שהוכח כנאיבי ונכשל תוך זמן קצר", לדבריו, הדבר רק "עודד" את צפון קוריאה לשגר את הטיל. לפני פחות מחודשיים הודיע הממשל הממשל האמריקני כי צפון קוריאה השעתה את תוכנית הגרעין שלה, בתמורה ככל הנראה לסיוע במזון.
צפון קוריאה נגד העולם - הדיווחים האחרונים:
התפרק באוויר: צפון קוריאה כשלה בשיגור הטיל
- למרות הכל: צפון קוריאה ממשיכה בהכנות לשיגור
- צפון קוריאה מציגה: חיילים מדגמנים טיל בליסטי
שיגור הלוויין הצפון קוריאני: יפן פרסה טילי פטריוט
המדינה המבודדת בחרה להתגרות במערב ושיגרה הלילה לחלל את הטיל ארוך הטווח, שלטענתה נשא לווין מחקר. ביפן מסרו כי הטיל עף 120 קילומטר, בטרם התפרק לארבעה חלקים ושבריו נפלו לים. בארצות-הברית דווח כי הטיל ששיגרו הקוריאנים הוא טיל בליסטי בין-יבשתי מדגם "טייפודונג 2", שהטווח שלו נע בין 6,000 ל-9,000 קילומטר. גם צפון קוריאה הודתה כי השיגור נכשל. "המדענים, הטכנאים והמומחים מנסים לברר כעת מהי הסיבה לכישלון", אמר גורם רשמי במשטר הקומוניסטי".
דיפלומטים במטה האו"ם בניו יורק מסרו כי מועצת הביטחון תתכנס במהלך היום כדי לדון בתגובה אפשרית להתגרות מצד הקוריאנים. ההערכה היא שסין תאפשר להצעת החלטה המגנה את פיונגיאנג, אך הסיכויים כי תאשר הטלת עיצומים נוספים עליה קלושים. בתגובתה הרשמית, קראה סין "לכל הצדדים לגלות איפוק. אנחנו מקווים שאף אחד מהצדדים לא ינקטו צעדים העלולים לפגוע ביציבות בחצי האי קוריאה".
בממשל האמריקני זעמו על שיגור הטיל. "למרות הכישלון בניסיון השיגור, הפעולה המתגרה מאיימת על הביטחון האזורי, ומפרה את החוק הבינלאומי ואת ההתחייבות שנתנה לאחרונה", קבע דובר הבית הלבן, ג'יי קרני. בהודעה נאמר כי הנשיא אובמה הבהיר שהוא מוכן להידבר עם הצפון קוריאנים, אבל גם עמד על כך שהצפון קוריאנים יעמדו בהתחייבויות שלהם וינהגו בשכנותיהם בדרכי שלום. "צפון קוריאה מבודדת את עצמה עוד יותר, והיא מבזבזת את הכסף שלה על כלי נשק בתצוגה לצורכי תעמולה בעוד עמה רעב".
שכנתה ויריבתה של צפון קוריאה הזהירה מפני פעולה צבאית של פיונגיאנג, בעקבות כישלון השיגור. "הצפון עלול לבצע פרובוקציה צבאית, לאחר חוסר ההצלחה לשגר את הטיל", אמר בכיר במשרד ההגנה של דרום קוריאה.
לדברי הבכיר, "קיימת סבירות גבוהה לשיגור טיל נוסף או ניסוי גרעיני וכן לפרובוקציה צבאית כדי לחזק את הלכידות הפנימית בצפון קוריאה". עם זאת, הוא הבהיר כי אין התרעה ממוקדת על פעולה מסוג זה.