"תרבחו ותסעדו": הכנות אחרונות לחגיגות המימונה
הבנות הצעירות של משפחת כסלו שומרות על זכרון אמן ומנהלות מימונה על פי מיטב המסורת. התפריט מתוק ומגוון, וכולל ריקון מוקדם של מדפי הסופר. "עדיף לכם לא לדעת, אחרת לא תאכלו"
המימונה עוברת לצעירים. האורחים יגיעו רק בשעות הערב (שבת), אך על דלת הכניסה בבית משפחת כסלו בראשון לציון כבר תלוי שלט הברכה המסורתי: "תרבחו ותסעדו". במטבח, ענבר בת ה-28 עוסקת בהכנות אחרונות לאירוע החגיגי, ומספרת כיצד שלוש אחיות צעירות ממשיכות את המסורת.
כבר שש שנים שענבר, אחותה שחר בת ה-26, ושיר בת ה-24, אמונות על ההכנות במשפחה. "את המימונה נהגנו לחגוג מדי שנה אצל סבתי. לפני שש שנים, גילינו שהיא החליטה להפסיק, אז אמרנו לעצמנו שמסורת חייבים להמשיך ולקחנו את המושכות לידיים. הכנו כמה מטעמים, את המאכלים האותנטיים, וערכנו מימונה בבית", סיפרה ל-ynet. "מהשנה השנייה, המימונה בביתנו הפכה גם היא למסורת".
את ההכנות הן החלו ביום חמישי, וכעת, שעות ספורות לפני הגשת הכיבוד, המטבח כבר מלא מכל טוב: עוגות, עוגיות, רולדות, שוקולד, חבילות של תמרים, צימוקים ושקדים. חלק מהמטעמים כבר בהקפאה, חלק בתנור, והשאר בשלבי הכנה שונים. "כרגע אני מכינה רולדת תמרים עם דבש, שקדים, פקאן", היא משתפת. "את התערובת אני מגלגלת ומצפה בשומשום קלוי. זה המתכון היחיד שהצלחתי לגרום לסבתא שלי לבקש ממני. השנה אני מכינה שלוש רולדות, כי בשנה שעברה הכנתי שתיים, והביקוש להן היה גדול מאוד".
פרט לרולדת התמרים הפופולרית, יש עוד הרבה מתוק בתפריט. "עוגיות אגוזים ובוטנים, עוגיות בוטנים, עוגיות שוקולד, סנדוויצ'ים של שוקולד, עוגיות חמאת בוטנים, קוביות קוקוס, ריבת גזר, עוגיות של שומשום, חלווה וטחינה, כדורי שוקולד לבן עם פיסטוקים, עוגיות תפוזים וכמובן המאכלים האותנטיים - מוזיה, זבן, ומופלטה, שהיא גולת הכותרת של הערב".
לדברי ענבר, "אנחנו מפטמים את כולם בכל המתוקים, ורק בסוף הערב מוציאים את המופלטות. שנה שעברה הכנו שלושה קילו של מופלטות, השנה נכין ארבעה - ואני בטוחה שלא יישאר. הכנת המופלטות לוקחת לנו קצת יותר זמן, בין שעתיים לשלוש, אבל ככל שעוברות השנים, אנו מצליחות לקצר את הזמנים". העלויות לאירוח שכזה, מספרת כסלו, נעות בין 1,500 ל-2,000 שקל, "אבל אנחנו עושות זאת בכיף ומכל הלב", הבהירה.
פרט להכנסת האורחים ולשמחה הגדולה, המשפחה מציינת כי לאירוע משמעות נוספת עבורה, חשובה לא פחות. אביטל, אמה של ענבר, מתה לפני כשנתיים ממחלת הסרטן. מבחינתה, קיום המימונה בביתה היה מאורע מיוחד. "היא
תמיד חוותה את המימונה דרך המשפחה של אבי, והיא שמחה מאוד לקיים אותה בביתה הפרטי".
לדבריה, בשנה שעברה לא עשינו את המימונה בבית כי זה היה קשה מדי וטרי מדי. זאת הייתה שמחה מהולה בעצב. השנה החלטתי לחזור הביתה כי היה לי חשוב מאוד להמשיך משהו שאמא כל כך אהבה". שלמה, אב המשפחה, הביע אמונה כי "הבנות ימשיכו את המסורת הזו גם בביתן. עם כל הצער והכאב שחווינו לא מזמן, הערב הזה ממלא אותי באנרגיות גדולות".