נתניהו במימונה: "שרה ואני דיברנו עם אנשים בים"
ראש הממשלה השתתף במימונה באור עקיבא וסיפר כי "אחרי שנים של התאפקות אכלתי שוב מצה עם שוקולד, והרבה". שאול מופז חגג בבאר-שבע ובאשקלון עם המופלטות, ופואד בן אליעזר ביקר בבית שמש: "כולי תפילה שהשיחות עם איראן יניבו פרי"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, השתתף אמש (שבת) בחגיגות המימונה באור עקיבא ושיתף את הנוכחים בבילוי החג שעבר עליו. "שרה ואני חמקנו מהסגר הפרטי והלכנו לים. אכלנו דג, צ'יפס וסלט. דיברנו עם אנשים". כמיטב המסורת, פוליטיקאים רבים התארחו בחגיגות סיום הפסח של העדה המרוקאית ברחבי הארץ.
עוד בחדשות ynet:
"שרה ואני נוהגים כל פסח לחגוג את המימונה כאן באור עקיבא", אמר נתניהו שהתארח אצל מוריס ומרסל בניטה. "הדבש שניגר מהמופלטה זה הדבר שמלכד את כל עדות ישראל. את החג הזה אזכור בגלל שלושה דברים: אחרי שנים של התאפקות אכלתי שוב מצה עם שוקולד, והרבה. שנית, בגלל מיליוני ישראלים שחרשו את הארץ לאורכה ולרוחבה - קק"ל מדווח על שיא במספר המבקרים. בחג הזה גם אזרחי ישראל קבעו עצמם במקום ה-14 במדד האושר העולמי".
הוא הוסיף ברוח החג כי "אנחנו שולחים יד לשלום לכל שכנינו, אך כוחו של צה"ל ולכידות עמנו הם הערובה האמיתית באזור הפכפך וסוער זה. זה מה שמבטיח קיומנו כאן".
פוליטיקאים נוספים הסתובבו ברחבי הארץ וחגגו את המימונה. יו"ר האופוזיציה שאול מופז השתתף בחגיגות בבאר-שבע ולאחר מכן גם באשקלון, בין היתר בביתו של איתמר שמעוני, אחד הפעילים המרכזיים שהובילו אותו לניצחון הסוחף בפריימריז. חברי הכנסת פואד בן אליעזר, יצחק הרצוג ואבישי ברוורמן מהעבודה ואיש העסקים אראל מרגלית באו לבית משפחת פרס בבית שמש והתקבלו על-ידי בני המשפחה בחום רב.
כשנכנס למקום אמר פואד ל-ynet: "ברצוני לאחל חג שמח לכל בית ישראל. אני מקווה שיהיה חג שמח, אבל מעבר לזה כולי תפילה שהשיחות שמתנהלות כרגע בטורקיה בין העולם לאיראן יניבו פרי, משום שנכון, אולי אין לזה נגיעה ישירה לישראל, אבל תוצאותיהן מאוד מאוד חשובות. לכן אני מקווה שתהיינה מוצלחות".
בקשר למועמדותו של עומר סולימאן לנשיאות מצרים, הוסיף פואד: "אני כבר מבולבל, יש איזה עשרים מועמדים, אף אחד לא יכול לדעת מי הולך להיבחר. עומר סולימאן הוא פטריוט, לאומן מצרי, שמצרים ואנשיה חשובים לו".
מימונה בלי מפורסמים: "לא אוהבת פוליטיקאים"
בבית משפחת בן חמו באשדוד העדיפו דווקא לחגוג את החג המסורתי בצורה מצומצמת, ללא מפורסמים. "אני חוגגת ומארגנת מימונה לכל השכנים", אמרה עליזה בן חמו, "אליי יגיעו בסביבות 250-200 איש, משפחה, שכנים וחברים. יש לי תשעה אחים ולבעלי יש שבעה. הם ומשפחותיהם נמצאים כאן".
לדברי בן חמו, "אני מכינה מופלטה מגיל 20, אימא שלי נפטרה באותה שנה, ואבא שלי דאג מי יכין לו את המופלטה לחג. בשבילו ובשביל העדה, המופלטה היא הכי חשובה בחג והוא דאג שאם הוא לא יאכל מופלטה במימונה יקרו דברים רעים. אמרתי לו שאין בעיה, אני אכין. מאז אני עושה כל שנה. כבר שלושה ימים אני מכינה גם מתוקים וריבות, אבל המופלטה היא המסורת שלנו המרוקאים".
בירוחם שבנגב ערכו שולחן מימונה באורך 50 מטר, עמוס במטעמים ובשתייה. הרחוב הראשי בעיר נסגר לתנועה סמוך למתנ"ס, והתושבים נאלצו להתאפק עד 21:15 - רק אז הותר להם לטעום מהמאכלים. "אני מתה על המטעמים של המרוקאים", סיפרה תושבת ירוחם אלה, "ועל המופלטות גם. זה נחמד לראות שאנשים באים למימונה ושמחים עם כולם, זו שנה ראשונה שעושים את זה וזה חבל על הזמן".
לשולחן המימונה הארוך הגיעו גם תושבים מחוץ לירוחם. אביגיל פלד, ממדרשת בן גוריון, הגיעה עם בעלה ושלושת ילדיה. "אני חושבת שזה רעיון מקסים לעשות משהו שהוא פתוח לכולם, אנחנו אוהבים את ירוחם ובשבילנו זה כמו העיר הגדולה. במדרשה חסר את התרבויות שיש פה, המרוקאים, הרוסים וההודים".
על פי המסורת, נהגו יהודי צפון אפריקה, ובמיוחד יהדות מרוקו, לגשר בין ימי הפסח לימי החול. הם נהגו לפתוח את ביתם ולהגיש דברי מתיקה, ומגוון של מאכלים המסמלים שפע וברכה. בחג זה נוהגים לברך "תְרְבְּחוּ וּתְסָעדוּ", שמשמעותה "תרוויחו ושיתמזל מזלכם". בנוסף, נהוג שראש המשפחה מברך את כל האורחים בברכות לשגשוג והצלחה. לאחר שבוע שלם ללא אכילת קמח, נהוג להכין מופלטות, העשויות מבצק ודורשות זמן הכנה קצר במיוחד. נהוג לאכול את המופלטה המטוגנת עם ממרחים מתוקים כדוגמת דבש, ריבה או שוקולד.
פרט לחגיגות בערב חג המימונה, נוהגים עדות צפון אפריקה לצאת אל הטבע בריקודים מסורתיים ובלבוש מסורתי. בישראל היציאה בחג האביב מתבטאת בעיקר בפיקניקים בפארקים ובצליית בשר במהלך היום.
בשנים האחרונות נערך האירוע המרכזי של המימונה בגן סאקר בירושלים בהשתתפות אלפי בני אדם.
מי שלא חגג במימונה קפץ להצטייד במאפים טריים. ליד מאפיית "בית אלשיך" באזור התעשייה הישן בנתניה פגשנו את רותי גולדשטיין, תושבת העיר, שסיפרה: "אני אישית לא התגעגעתי לאכול לחם כי אני בדרך כלל נמנעת מאכילת גלוטן, אבל כן, בני משפחתי שמחו מאוד וטסו לקנות כל מיני סוגי מאפים ובטוח שלא שכחו את הבורקסים שמתים עליהם".
רונן, תושב חדרה, סיפר שפסח דווקא עזר לו מאוד בדיאטה, "כי לא היה לחמים ומאפים. לצערי, הפיתויים חזרו. לא נראה לי שאעמוד בריח המאפים והרוגלך".