מנהיג צפון-קוריאה נאם לראשונה והציג טיל חדש
ביום שבו מציינים במדינה המסוגרת מאה שנה להולדת מייסדה, נשא קים ג'ונג און נאום גדול ראשון מאז עלייתו לשלטון בדצמבר. "בואו נצעד לניצחון הסופי", אמר - והציג מה שנראה כטיל חדש
יומיים אחרי הכישלון המהדהד בניסיון לשגר טיל עם לוויין לחלל, נשא הבוקר (יום א') מנהיג צפון-קוריאה הטרי, קים ג'ונג און, נאום גדול ראשון מאז כניסתו לתפקיד בדצמבר אשתקד. ביום שבו מציינת צפון-קוריאה מאה שנה להולדת סבו של קים, מייסד המדינה, קרא השליט החדש לדחוף לעבר "ניצחון סופי" במסגרת מצעד צבאי גדול בבירה פיונגיאנג. במהלך האירוע הציגה צפון-קוריאה מה שנראה כמו טיל חדש.
עוד חדשות מהעולם הגדול :
- איך נחשפו מאבטחי אובמה? "סירבו לשלם לזונה"
- מצרים: נפסלה מועמדותו של סולימאן
- אסד הורס, שר הכלכלה מתרברב בווילה מפוארת
- מושל ורמונט וארבעת הדובים: רדפו אחריו בחצרו
קים ג'ונג און קרא את נאומו באופן מונוטוני בכיכר המרכזית של פיונגיאנג אחרי מצעד של חיילים ומלחים שנועדו להציג את כוחה הצבאי של צפון-קוריאה. הוא שיבח את סבו, קים איל-סונג, ואת אביו שמת מהתקף לב ב-17 בדצמבר אשתקד, קים ג'ונג איל, כ"מייסדים והבונים של הכוחות המזוינים המהפכניים".
"תנו לנו לצעוד לעבר הניצחון הסופי", אמר קים ג'ונג און, צעיר בשנות ה-20 לחייו שגילו המדויק אינו ידוע. הוא נשא את הדברים בפני עשרות אלפי אנשי צבא ואזרחים שהריעו לו במהלך נאומו, שנמשך יותר מ-20 דקות. נאומו של קים ג'ונג און היה מפתיע במיוחד לאור העובדה שאביו המנוח נמנע מנאומים במשך שנים ארוכות כשפקד אירועים מעין זה.
נאומו של קים ג'ונג און בא יומיים אחרי שארצו ניסתה לשגר לוויין לחלל על גבי טיל, למרות הפצרות המערב שלא תעשה כן. הטיל שבו השתמשה הוא טיל שאם ישמש למטרות צבאיות, יכול להגיע לטווחים רחוקים מאוד על כדור הארץ.
במערב חוששים שכעת, בעקבות הכישלון, תנסה צפון-קוריאה לבצע ניסוי גרעיני שלישי. שני ניסויים כאלה שביצעה בעבר הביאו להטלת סנקציות עליה מצד מועצת הביטחון של האו"ם. שלשום גינתה המועצה את שיגור הטיל, שהתפרק
באוויר.
קים ג'ונג און עלה לשלטון בדצמבר אחרי מות אביו. המדינה שבה הוא שולט מתחזקת צבא אדיר של כמיליון ו-200 אלף איש, ורוצה להשיג נשק גרעיני. בה בעת היא מדכאת כל קול של מחאה בקרב 23 מיליון אזרחיה, שרבים מהם סובלים מתת-תזונה. כלכלתה מייצרת רק כ-40 מיליארד דולר בשנה, בעוד כלכלת שכנתה - דרום קוריאה - מייצרת כטריליון וחצי דולרים בשנה.