שתף קטע נבחר

 

לא רק ביער בן שמן: גם באוורסט משאירים זבל

הקהילות הכפריות בנפאל והודו, לא מצליחות להתמודד עם כמויות האשפה האדירות שמותירים אחריהם המבקרים. אבל חלק מהמטפסים כבר התעוררו ופצחו ביוזמות שונות לשיקום ההר המפורסם

האוורסט, ההור הגבוה בעולם, ידוע ביופיו, אך גם בכמויות האשפה העצומות שמטפסים רבים משאירים מאחוריהם. החדשות הטובות הן, שבקרב חלק מהמטפסים התעוררה מודעות לנזק שנגרם ובשנים האחרונות מתבצעים ניסיונות שונים לשקם את ההר.

 

גם בטבע אצלנו: "חבל שמשפחות משאירות את הזבל"

 

במסגרת פרויקטים שונים נאספות כמויות גדולות של פסולת מההר ומתבצעים ניסיונות לחנך את המקומיים והתיירים. כך למשל, אחד ממטפסי ההרים, קן נוגוצ'י מיפן, החליט לקחת את העניין לידיו ופצח כבר בשנת 2000 בקמפיין ניקיון, במסגרתו אסף בסך הכל כ-9,000 קילוגרם פסולת משני צדי ההר, בסין ובנפאל.

 

פרויקט נוסף, Saving Mount Everest, הוא יוזמה אוסטרית שמתבצעת בשיתוף הנפאלים ואיגוד מטפסי הר אוורסט, שהחלה בשנת 2010. הפרויקט נועד לאפשר מגוון ביולוגי עשיר בשמורת הטבע של האברסט בנפאל, תוך שהוא שם דגש על ניהול פסולת מוצקה ועל תמיכה וחיזוק הקהילות מקומיות בתור אלו שיטפלו בשימור ההר. 

 

על פי הנתונים, בשנת 2007 נמדדו 55 אלף קילוגרם אשפה על ההר. הקהילות הכפריות שמאפיינות את נפאל והודו, אינן מחזיקות במשאבים פיננסיים מספיקים על מנת להתמודד עם בעיה גדולה שכזו.

 

עם זאת, הפעלה ועידוד השתתפות מצד בני הקהילות, באמצעות גישה משולבת לניהול משאבי טבע, יכולה לפתור את בעיות האשפה. ובמילותיו של נוגוצ'י: "מטפסי הרים נכנסים למצבים מסוכנים, אבל הדבר החשוב ביותר הוא לא לוותר לעולם. כך גם בנושאים סביבתיים. אי אפשר לעשות הכל לבד, אבל אם מקבצים יחד קבוצת אנשים, הכל אפשרי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים