שתף קטע נבחר

 

שליט: לאפשר לאתיופים להפגין כמו שנתנו לנו

נועם שליט התייצב לצד המוחים נגד הגזענות מול משרד רה"מ, וקרא לא לפנותם. פשרה שהציע שופט העליון נדחתה

אנשי מאהל המחאה של יוצאי אתיופיה מול ביתו של ראש הממשלה בירושלים דחו היום (א') את הצעת הפשרה של שופט בית המשפט העליון צבי זילברטל לפיה המאהל יפונה עד יום הזיכרון לחללי צה"ל. לעמדת המוחים הצטרף גם נועם שליט, אביו של גלעד שליט, שטען כי יש לאפשר להם להפגין "ממש כמו שנתנו למשפחה ולפעילים שלנו".

 

בשבוע שעבר קבע בית המשפט המחוזי בירושלים שהמאהל שמוחה נגד גזענות ואפליה של בני העדה יפונה, לבקשת עיריית ירושלים, עד היום. המוחים עתרו לעליון ושם הציע היום השופט זילברטל פשרה, לפיה יידחה הפינוי עד ליום הזיכרון לחללי מערכות ישראל - אך זו כאמור נדחתה. לפיכך, שלח השופט את הצדדים למצוא פשרה, בטרם ייתן את הכרעתו בעוד מספר ימים.

 

ההפגנה. החלטה בעוד כמה ימים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ההפגנה. החלטה בעוד כמה ימים(צילום: גיל יוחנן)

 

שליט בדיון. מחאה לגיטימית (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שליט בדיון. מחאה לגיטימית(צילום: גיל יוחנן)

 

 

בטרם הדיון הפגינו מול בית המשפט כמה עשרות בני אדם ובהם פעילי מאהל המחאה ופעילי מפלגת העבודה, שחברו אליהם בדרישה למנוע את פינוי המאהל. בין המפגינים שנשאו שלטים שעליהם הכיתוב "לא לפינוי" ו"המאהל הוא הקול לא ניתן לו ליפול" היה גם נועם שליט, שהסביר כי "כמו שאפשרו למשפחה שלנו ולמפגינים אחרים לקיים מחאה, יש לאפשר זאת גם לישראלים יוצאי אתיופיה. זו הזכות הבסיסית שלהם במסגרת חופש הביטוי. כל עוד נמשכת אפליה נגד בני הקהילה גם אם לא במזיד אי אפשר להתעלם מזה", ציין שליט, שאף נכח בדיון.

 

נציג העירייה עו"ד רונן ויניק אמר בדיון, כי אין להקביל את המאבק הנוכחי לזה של שליט, שלדבריו יצא משליטה. "הסברנו שבסיפור של משפחת שליט, כל מערכות השלטון איבדו איזושהי שליטה, גם הממשלה, הצבא, מערכת הביטחון, עד כדי כך שהוקמה ועדה שאמורה הייתה לייעץ מה לעשות בעתיד במקרה דומה", אמר עו"ד ויניק. "כאן המחאה הייתה ממוקדת בראש הממשלה, וזה שונה. העותרים מבקשים להמשיך ולגור במרחב הציבורי ולייצר הלכה המאפשרת לגור במרחב הזה. הם יכולים להמשיך למחות, משום שפינוי המאהל אין בו הפסקת המחאה".

 

הבוקר הגישו עו"ד אסנת שוורץ וקשת יסמין מעמותת "טבקה", המייצגות את מקימי המאהל, ערעור על ההחלטה של בית המשפט המחוזי לפנותם. "אם כבוד השופט זילברטל לא ידחה את פינוי המאהל עד לדיון בערעור הוא למעשה ייתר אותו", אמרה עו"ד שוורץ ל-ynet. "דחינו את ההצעה כי מדובר במאבק עקרוני. משמעות הפינוי היא מכת מוות למאבק לפני שהתחיל. אנחנו מצפים שעיריית ירושלים תזכה אותנו באותו היחס שקיבלה משפחת שליט".

 

רשם בית המשפט העליון קבע כי הדיון בערעורם של מקימי מאהל המחאה נגד הפינוי יתקיים ב-24 לחודש, בהרכב של שלושה שופטים.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שליט. הפגין ונכנס גם לדיון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים