שתף קטע נבחר

 

האו"ם דורש להרחיב את הסנקציות על צ' קוריאה

המדינות החברות במועצת הביטחון, בהן סין, הסכימו להעלות להצבעה החלטה "המגנה בחריפות" את פיונגיאנג על שיגור הטיל ארוך הטווח בשבוע שעבר. בהחלטה: הרחבת הסנקציות הכלכליות על חברות ואישים צפון קוריאניים

גורמים במועצת הביטחון של האו"ם מסרו היום (יום ב') כי המדינות החברות במועצה הסכימו להעלות להצבעה החלטה "המגנה בחריפות" את צפון קוריאה על שיגור הטיל ארוך הטווח בשבוע שעבר. על פי הגורמים, ההחלטה כוללת את הרחבת הסנקציות הכלכליות על המשטר בפיונגיאנג.

 

חדשות נוספות מהעולם הגדול :

 

לצעד הקרוב של מועצת הביטחון יש חשיבות רבה משום שהוא זוכה לתמיכתה של סין, בעלת בריתה של צפון קוריאה וחברה קבועה במועצה שמחזיקה בזכות וטו. עם זאת, גם רוסיה וגם סין יתנגדו להטלה ממשית של עיצומים על המשטר בפיונגיאנג.

 

הייצוא לפיונגיאנג יוקפא? קים ג'ונג און                              (צילום: AP) (צילום: AP)
הייצוא לפיונגיאנג יוקפא? קים ג'ונג און (צילום: AP)

 

החלטת מועצת הביטחון "מגנה בתקיפות" את שיגור הטיל הצפון קוריאני, שנתפש כ"הפרה חמורה" של הסנקציות של האו"ם, מסרו הגורמים באו"ם. היא גם מזהירה מפני פעולה אפשרית של מועצת הביטחון אם פיונגיאנג תבצע ניסוי גרעיני חדש.

 

לדברי הגורמים, החלטת מועצת הביטחון תאפשר לאו"ם לשקול ב-15 הימים הקרובים להוסיף חברות ואישים נוספים לרשימת הסנקציות שכבר הוטלו על צפון קוריאה, ואף להגביל את הייצוא אליה.

 

הטיל ששיגרה צפון קוריאה בשבוע שעבר הוא טיל בליסטי בין-יבשתי מדגם "טייפודונג 2", שהטווח שלו נע בין 6,000 ל-9,000 קילומטר. הוא אמור היה לשאת איתו לחלל לוויין צפון קוריאני, אך הוא התפרק באוויר לארבעה חלקים.

הדאגה   

במערב נבעה מכך ששיגור מוצלח של הטיל יכול היה להעיד על יכולתו לצלוח גם את הדרך מצפון-קוריאה למקומות מרוחקים על פני כדור הארץ.

 

צפון קוריאה הכריזה מבעוד מועד על כוונתה לשגר את הטיל לחלל, ובמערב הפצירו בה להימנע מכך. בעקבות החלטתה לשגר את הטיל בכל זאת הודיעה ארה"ב כי לא תעביר לה סיוע במזון כפי שהתחייבה במסגרת ההסכם ביניהן להשעיית תוכנית הגרעין של פיונגיאנג והפסקת ניסוייה בשיגור טילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הטיל הצפון קוריאני התפרק באוויר לאחר שיגורו
צילום: EPA
אפילו סין מגנה את שיגור הטיל. קים ג'ונג און
צילום: AP
מומלצים