שתף קטע נבחר

 

צ' קוריאה תחדש תוכנית הגרעין? "ההסכם בטל"

גורמים דיפלומטיים טוענים כי פיונגיאנג עשויה לבצע בקרוב ניסוי גרעיני, חרף התחייבותה להקפיא תוכנית הגרעין, משום שארה"ב לא עמדה בצד שלה בעסקה. הצעד הראשון: ביטול ביקור סבא"א בכור ביונגביון. קלינטון: העולם נערך להגיב אם תימשך ההתרסה

שיגור הטיל הצפון קוריאני כבר כשל, אך המתיחות בין פיונגיאנג לוושינגטון רק גואה. מקורות דיפלומטיים הבהירו היום (ג') כי צפון קוריאה לא רואה עצמה עוד כמחויבת להסכם שנחתם בסוף פברואר עם ארצות הברית, במסגרתו הבטיחה להקפיא את תוכנית הגרעין שלה, ועל כן עשויה לבצע ניסוי גרעיני נוסף.

 

החדשות האחרונות מצפון קוריאה:

דיווח: איראנים נכחו בשיגור הטיל הצפון-קוריאני

האו"ם דורש להרחיב את הסנקציות על צ' קוריאה

מנהיג צפון-קוריאה נאם לראשונה והציג טיל חדש

 

המקורות, שצוטטו על ידי כלי תקשורת יפניים, סיפרו כי "ההסכם בטל וריק מתוכן" וכבר עתה מתכוונת צפון קוריאה לחזור בה מכוונתה לאפשר לפקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) לבקר במדינה, מאחר שארצות הברית לא עמדה בתנאי ההסכם ולא העבירה לפיונגיאנג את משלוח המזון שהובטח לה.

 

חייל צפון קוריאני ליד הטיל ששיגורו כשל (צילום: AP) (צילום: AP)
חייל צפון קוריאני ליד הטיל ששיגורו כשל(צילום: AP)

 

המשלוח הוקפא בעקבות הכרזת צפון קוריאה על שיגור טיל ארוך טווח הנושא לוויין מזג אוויר, במסגרת החגיגות לציון יום הולדתו ה-100 של מייסד המדינה המנוח, קים איל סונג. השיגור יצא לפועל חרף ההתנגדות הבינלאומית, אולם הטיל התפרק באוויר תוך זמן קצר.

 

לפני כחודש הזמינה צפון קוריאה את פקחי סבא"א לשוב למדינה, לאחר שגורשו לפני כשלוש שנים, ולבדוק את הפסקת העשרת האורניום בכור ביונגביון. דובר הסוכנות אישר כי ההזמנה התקבלה באותו היום שבו הודיעה פיונגיאנג על תוכניתה לשגר לוויין לחלל.

 

צפון קוריאה מודיעה: שיגור הטיל נכשל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לדברי הגורמים הדיפלומטיים, בצפון קוריאה היו בטוחים כי ההסכם יהיה תקף על אף הביקורת על שיגור הטיל, שכן מדובר היה בשיגור בעל אופי אזרחי, ובפיונגיאנג מטילים על וושינגטון את האחריות לפירוק ההסכם. הדיפלומטים אף ציינו כי לא מן הנמנע שצפון קוריאה תבצע בקרוב ניסוי גרעיני שלישי, בדומה לאלו שערכה ב-2006 וב-2009.

 

ארצות הברית, מצדה, הבהירה כי כל צעד הפגנתי נוסף מצד פיונגיאנג ייענה בצעדים תקיפים. מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון הצהירה כי וושינגטון פועלת עם מדינות נוספות בעולם,

בהן סין, "כדי לוודא שההנהגה החדשה בצפון קוריאה תשמע בבירור שההתנהגות המתריסה שלה לא תתוגמל". קלינטון, שערכה מסיבת עיתונאים בברזיל, בירכה גם על תגובתו החריפה של האו"ם לשיגור הטיל.

 

גורמים במועצת הביטחון של האו"ם מסרו אתמול כי המדינות החברות במועצה הסכימו להעלות להצבעה החלטה "המגנה בחריפות" את צפון קוריאה על שיגור הטיל, ואף כוללת את הרחבת הסנקציות הכלכליות. לצעד הקרוב של מועצת הביטחון יש חשיבות רבה משום שהוא זוכה לתמיכתה של סין, בעלת בריתה של צפון קוריאה וחברה קבועה במועצה, אולם גם רוסיה וגם סין יתנגדו להטלה ממשית של עיצומים על המשטר בפיונגיאנג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השליט קים ג'ונג און
צילום: AP
טיל ששיגרה פיונגיאנג ב-2009
צילום: EPA
מומלצים