פתרון לגבייה בעיריית אשקלון: "גזר דין" לתושבים
תושבים קיבלו מכתבים רשמיים שעליהם התנוסס לוגו בית המשפט, אך הטלפונים הפנו את המתקשרים לאגפי העירייה. "מדובר בטעות אנוש, נקיים בירור", מסרה העירייה
גביית חובות מצד הרשויות המקומיות מהווה בעיה מתמשכת, אך באשקלון גילו לאחרונה תושבים כי העירייה הצליחה "לפתור" אותה באופן יצירתי: שליחת מכתב בשם בית המשפט, כולל "מספר תיק".
עוד בערוץ החדשות:
"בחול המועד קיבלנו מכתב מהעירייה שעליו כתוב 'הודעה על גזר דין'", סיפר זאב קליין מאשקלון. "אשתי נלחצה כי אף פעם לא היו לנו דברים כאלה. אף פעם לא התעסקנו עם בתי משפט. אמרנו שאנחנו חייבים ללכת ולברר, ושם אמרו לי שבכלל לא מופיע תיק כזה".
מספר התיק שצוין בראש המכתב אינו קיים ברשומות בתי המשפט, שם השופט אינו מופיע בכיתוב הייעודי ובמקום מספרי הטלפון של "בית המשפט לעניינים מקומיים באשקלון", מגיעים המתקשרים לטלפון ולפקס של אגפי העירייה. עם זאת, סכום הקנס במכתב, שאותו נדרשו לשלם בני הזוג קליין בגין אי פינוי פסולת, אכן נקבע להם על ידי פקח עירוני.
"כביכול יש פה עבירת זיוף מפורשת", אמר ירון להב ממשרד עורכי הדין ירון יטיב. "אם אני הייתי שולח לאנשים שאני רוצה לקבל מהם כסף מכתב שבו מצוין כי מדובר בבית המשפט, ברור שמקבליו היו מתייחסים אליו אחרת. זה הרבה יותר נוח והרבה יותר מרתיע. כך עשתה העירייה".
בדיקה עם המזכירה הראשית בבית המשפט העלתה כי הסמליל (לוגו) בראש המכתב אמיתי. "לקחו גזר דין אמיתי, שינו את השם, סכום הקנס, ואת מספר חשבון הבנק כדי שהלקוח יחשוב שמדובר במספר חשבון הבנק של העירייה", אמרה. "כעת אנחנו מתכוונים להגיש תלונה למשטרת ישראל".
בעיריית אשקלון טענו כי מדובר בטעות אנוש, שנגרמה משליחת מכתבים לתושבים בנוסח שלא אושר על ידי המחלקות המשפטיות. "אירעה תקלה והוצאנו מכתבים עם כותרת שניתן להבין ממנה כי הם הוצאו על ידי בית המשפט, אך בפועל המכתבים הוצאו על ידי עיריית אשקלון. מיד כשהובהרה התקלה, ניתנה הוראה להפסיק את הוצאתם. נקיים בירור על מנת לבדוק כיצד קרתה התקלה ולהסיק מסקנות שימנעו את הישנותה".
מהנהלת בתי המשפט נמסר בתגובה כי "הנושא אינו נוגע למערכת בתי המשפט, התגובה שצריכה להינתן היא מהעירייה".