שתף קטע נבחר

רמב"ם: גידול ענק הוסר בניתוח מאגם בת ה-3

בניתוח מורכב, שארך כ-7.5 שעות, הסירו רופאים מבית החולים רמב"ם בחיפה גידול ענק, בקוטר של כ-8 ס"מ, מכיס המרה של אגם אנידג'אר בת ה-3. בכך הצילו הרופאים את חייה. "לקחנו סיכון, ואנחנו מאושרים שעשינו זאת", אומר אביה של הפעוטה

בבית החולים רמב"ם בחיפה נערך לפני כשבועיים ניתוח נדיר להוצאת ציסטה בקוטר שמונה ס"מ מכיס מדרכי המרה של ילדה כבת שלוש. אתמול (ג') שוחררה הילדה, הסובלת ממום נדיר בדרכי המרה, לביתה, והוריה סיפרו כי חייה ניצלו כבר פעמיים: כאשר החליטו להמשיך את ההריון למרות המום שהתגלה, ובאמצעות הניתוח.

 

החלה לסבול מכאבי בטן לפני חודש 

אגם אנידג'אר ממעלות, נולדה עם מום נדיר בדרכי המרה שנקרא "ציסטה כולדוכלית דרגה 4" (Choleddochal Cyst), המופיע בקרב האוכלוסייה ביחס של אחד לשני מיליון.

המום אובחן עוד במהלך ההיריון והרופאים המליצו להורים, שלמה ומרסל, לסיימו. "הרופאים הסבירו לנו שלאגם צפויים חיים בצל סיבוכים וסכנות בריאותיות ועם סיכויים גבוהים מאוד לחלות בסרטן בדרכי המרה ובכבד", סיפר האב, "בחרנו בכל זאת להמשיך עם ההריון וללדת את בתנו החמישית".

 

שלמה אנידג'אר(מימין), בתו אגם וד"ר ארקדי וצ'יאן. "ניתוח מורכב" (צילום: פיוטר פליטר) (צילום: פיוטר פליטר)
שלמה אנידג'אר(מימין), בתו אגם וד"ר ארקדי וצ'יאן. "ניתוח מורכב"(צילום: פיוטר פליטר)

 

מאז נולדה עברה הפעוטה סריקות אולטראסאונד אחת לחצי שנה, וקוטרה של הציסטה עמד באופן קבוע על כשני ס"מ. לפני כחודש החלה הפעוטה לסבול מכאבי בטן, ובקופת החולים אבחנו הרופאים כי לקתה בווירוס. לאחר מספר ימים, בנוסף לכאבים שלא פסקו, הופיעה על גופה פריחה – דבר שהדליק את הנורות האדומות אצל הוריה. "הביקורים אצל הרופאים לצורך מעקב והידע שצברנו הפכו אותנו למומחים", מסביר שלמה, "ידענו שפריחה היא סימן שקשור לכבד, וברגע שהיא צצה לא המתנו ומיהרנו למיון".

 

כאשר הגיעה אגם לרמב"ם, כשבוע לאחר הופעת התסמינים הראשונים, היא אובחנה כסובלת מצהבת ובעיות בתפקודי הכבד. בבדיקות התגלה כי הציסטה גדלה מאוד וכי היא חוסמת את דרכי המרה. "הבדיקות הראו כי קוטר הציסטה עמד על שמונה ס"מ, גידול ענק במקרה של ילדה כה קטנה", סיפר המנתח, ד"ר ארקדי וצ'יאן, רופא בכיר במחלקה לכירורגית ילדים ברמב"ם. "מדובר במום נדיר וכמעט שאין ניסיון טיפולי במקרים כאלה. לפני אגם ניתחתי רק מטופלת אחת שסבלה מהמום הזה, ילדה בת שבע שהגיעה לפני שלוש שנים לטיפול מרוסיה".

 

"ההחלטה להסכים לניתוח הייתה לא קלה"

הניתוח, שהיה לדברי הרופאים תהליך מורכב ועדין, ארך שבע וחצי שעות, ובוצע בלפרוסקופיה - כניסה לחלל הבטן דרך מספר חורים קטנים ושימוש בסיב אופטי המכיל מצלמה. גם הניתוח הראשון של מום זה, בילדה הרוסיה, בוצע בשיטה דומה. במהלך הניתוח ביצעו ד"ר וצ'יאן וד"ר לילי היערי,

מ"מ מנהל מחלקת כירורגיית ילדים ברמב"ם, כריתה של הציסטה שהייתה מחוברת לכלי דם גדולים, וחיבור בין המעי הדק למה שנותר מהצינור המשותף של דרכי המרה, לאחר כריתת הציסטה.

 

"ההחלטה להסכים לניתוח לא הייתה קלה, בעיקר מאחר ויש כה מעט ניסיון מבחינת הטיפול", אמר שלמה לאחר שהכל עברבהצלחה. "סמכנו על ד"ר וצ'יאן, אולם במשך כל שעות הניתוח עמדנו בחוץ ופשוט איבדנו שנות חיים מרוב לחץ. כשהרופא יצא מחדר הניתוח הוא היה סחוט. הבנו ממנו שרק אחרי שאגם נכנסה לחדר הניתוח, הבינו עד כמה המקרה מורכב".

 

בתום הניתוח שהתה אגם במחלקה לטיפול נמרץ ילדים ברמב"ם ולאחר מכן במחלקה הכירורגית, שם חגגה ביום ראשון האחרון את יום הולדתה השלישי. אתמול, כאמור, שוחררה מבית החולים כשמצבה טוב.

 

"פעמיים נאלצנו לבחור עבור אגם בחירות לא פשוטות, שיכלו לעלות לה בחייה", מסכם האב. "בשתי הפעמים לקחנו סיכון, ואנחנו מאושרים שעשינו זאת".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיוטר פליטר
אגם אנידג'אר. נולדה עם מום נדיר
צילום: פיוטר פליטר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים