שתף קטע נבחר
 
צילום: jupiter

בעל הבית הטריד - השוכרת איימה ברצח

סכסוך בין בעל דירה לשוכרת בנוגע לשכר דירה הגיע לביהמ"ש, לאחר שהשוכרת טענה כי בעל הדירה ניתק את החשמל והמים ואיים עליה – וביקשה להוציא נגדו צו הרחקה. בעל הדירה טען שהשוכרת לא שילמה שכר דירה ואף איימה ברצח. מה הוחלט?

איך מתמודדים עם סכסוך בין שוכר לבעל הדירה? פונים לבית המשפט. שוכרת דירה, שבינה לבין בעל הדירה התגלע סכסוך באשר לתשלום דמי השכירות, פנתה בעקבות הסכסוך לבית משפט השלום בתל-אביב. השוכרת ביקשה מבית המשפט שיוציא צו אשר יימנע מבעל הדירה מלהטריד אותה.

 

פסקי דין נוספים בערוץ הנדל"ן :

 

לטענת השוכרת, בעל הדירה ניתק את החשמל ואת המים בדירה וכן נהג להגיע לשם פעמיים בשבוע, לפתוח את חלון הדירה הנמצאת בקומת הקרקע, ולאיים על השוכרת ולהטריד אותה. עוד טענה השוכרת כי בעל הדירה ניסה לתקוף אותה בנוכחות שוטר ואף שלח אנשים מטעמו כדי להוציא ממנה כספים.

 

השוכרת הודתה בפני בית המשפט כי היא חייבת לבעל הבית דמי שכירות, אולם לטענתה לא בסכום לו הוא טוען. היא הציגה הודעת טקסט ששלח לה, בה איים עליה כי אם לא תפנה את הדירה מיידית - יפנה אותה בכוח ויעביר את חפציה למחסן.

 

בתגובה טען בעל הדירה כי מזה ארבעה חודשים השוכרת לא שילמה את שכר הדירה, ולפיכך הגיש נגדה תביעת פינוי לבית המשפט. עוד טען כי הוא חייב להגיע לביתה או לשלוח אליה נציגים מטעמו כדי לגבות את שכר הדירה, שכן על פי ההסכם היא התחייבה לשלם אותו במזומן - מה גם שיש לו דירות נוספות במתחם המגורים.

 

בעל הדירה הכחיש את הטענות בדבר איומים ואלימות, והוסיף כי דווקא השוכרת היא זו שאיימה עליו. להוכחת טענותיו צירף תמליל שיחה שהתנהלה בינו לבין השוכרת, בה הודתה כי היא חייבת לו דמי שכירות, וסרט בו צולמה כשהיא מקללת את אחד הנציגים שהגיעו מטעמו ומאיימת עליו ברצח. על כך הגיבה השוכרת בטענה כי אין לתפוס אותה "ברגע של עצבים".

 

בעל הבית לא רשאי לעשות דין לעצמו

השופטת יעל אילני קיבלה את הבקשה, הגם שהשוכרת לא הוכיחה כי בעל הדירה איים עליה או נקט כלפיה באלימות ואף נהפוך הוא - השוכרת היא זו שקיללה ואיימה על נציג מטעמו ברצח. נפסק כי על פי ההסכם, על השוכרת להעביר את הכסף לבעל הדירה במזומן, וכדי לגבות אותו הוא חייב להגיע או לשלוח נציג מטעמו - כך שבמצב דברים זה המפגש בין השניים הוא בלתי נמנע.

 

משכך, הציעה השופטת לצדדים לשנות סעיף זה בהסכם השכירות, כך שהכספים יועברו בדרך של העברה בנקאית, ואלה נענו להצעתה. השופטת הבהירה לבעל הדירה כי גם אם השוכרת לא תעביר לו את הכספים, אין הוא רשאי לעשות דין לעצמו ולפנות אותה, אלא בדרך של פנייה לבית המשפט.

 

עם זאת, קבעה השופטת כי בעל הדירה לא היה רשאי לנתק את השוכרת משירותי החשמל והמים, וכי הודעת הטקסט ששלח מהווה איום על השוכרת שגרע משלוותה, בכך שהוטמע בה החשש כי בעל הדירה יבוא ויוציא אותה מהדירה. לפיכך, הוציאה השופטת צו האוסר על בעל הדירה להטריד את השוכרת או לאיים עליה, אם בעצמו ואם באמצעות אחרים, ומונע ממנו להיכנס לדירה בה היא מתגוררת או להימצא במרחק של חמישה מטרים מהדירה, וזאת למשך חצי שנה. לא נפסקו הוצאות.

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים