"התביעה נכשלה במקרה גרינשפן, אך לא נערער"
בתשובה לעתירה שהגישו הוריה של שחר גרינשפן, שנפגעה קשות מהנהג השיכור מרק פטריק, טוענת הפרקליטות: העונש היה קל באורח קיצוני, אך האינטרס הציבורי הוא לשמור על מוסד הסדרי הטיעון. הדורס נקנס באלף שקלים ורישיונו נשלל
פרקליטות המדינה מודה שהמשטרה טעתה בהסדר הטיעון עם הדורס של שחר גרינשפן, שהיה קל בצורה קיצונית. יחד עם זאת, היא טוענת כי אין לערער על עונשו. הדברים נכתבו בתשובת הפרקליטות לעתירה של הוריה של גרינשפן לבג"ץ.
ב-28 בנובמבר 2009, שבוע לפני שחגגה בת מצווה, פגע בה מרק פטריק, נהג שיכור בן 57, במרחק של כמה רחובות מביתה בנתניה. אף שבדמו נמצאה כמות אלכוהול גבוהה פי ארבעה מהמותר, בית המשפט גזר עליו רק קנס על סך 1,000 שקלים, עבודות שירות בהיקף של 600 שעות ושלילת רישיון.
דיווחים נוספים ב-ynet אודות הפרשה:
שחר גרינשפן תובעת 36 מיליון שקל מהנהג הדורס
לדור: העסקה שגויה, אך לא נערער בתיק גרינשפן
השופטת הקלה על דורס הילדה "כי ידיה כבולות"
הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה מודים כי הסדר הטיעון עם הדורס מרק פטריק "היה שגוי, והעונש שהושת עליו בפסק הדין שאימץ את הסדר הטיעון היה קל באורח קיצוני ביחס למעשים שבהם הודה וביחס לתוצאותיהם הקשות".
הם טוענים כי ההנחיות עברו רענון כדי למנוע הישנות מקרים דומים, אך מפרטים מדוע לא יוכלו לערער על פסק הדין. "הסדר הטיעון הוצג בפני הערכאה המוסמכת שאימצה את ההסדר וגזרה את דינו של הדורס. כעת פסק דין זה הינו חלוט ולא ניתן עוד לערעור".
בין שלל טיעוניה של הפרקליטות - גם הטענה כי לא חלה עליה חובה חוקית לעדכן את נפגעי העבירה בתיק זה בעניין הסדר הטיעון, שכן חוק זכויות נפגעי עבירה אינו חל על נפגעי עבירות תעבורה, למעט גרימת מוות ברשלנות והפקרה לאחר פגיעה.
הפרקליטות כאמור מודה כי מבדיקה שערכה עולה "כי נפלו ליקויים בטיפול שננקט על ידי התביעה המשטרתית בתיק זה". עם זאת, הם אומרים כי הפגמים הללו עדיין אינם מצדיקים את קבלת העתירה.
הם מונים שורה של לקחים בעקבות המקרה, למשל רענון הנחיות, פרסום חוזר תביעות, וימי עיון לתובעי תעבורה.
הפרקליטות טוענת ששקלה לערער על פסק דינו של בית משפט השלום אך החליטה שלא לעשות זאת משום שהיא מחויבת להסדרים שהיא צד בהם. בין היתר נוכח "האינטרס הציבורי בשמירה על מוסד הסדרי הטיעון ולאור האינטרס בשמירה על אמינות השלטון".
עו"ד ענת קאופמן שמייצגת את משפחת גרינשפן, מסרה בתגובה כי השיקולים שמציגה הפרקליטות הם רק צד אחד לשיקולים שצריכים להילקח בחשבון במקרה זה. "יש להתחשב גם בטובת הציבור, הצורך בהגשמת מטרות המשפט הפלילי, הצורך בהרתעה והצורך בהגנת הציבור ומיגור התופעה של תאונות דרכים תחת השפעת אלכוהול, שהינה כיום מכת מדינה". לדבריה, "האיזון בין כל אלה מחייב את ביטול פסד הדין שאישר את הסדר הטיעון השגוי, הגם שמדובר בתקדים".