לראשונה בישראל: פראמדיק יוכל לקבוע מוות
עד כה נאלצו משפחות נפטרים להמתין, לעיתים שעות, להגעת רופא שיאשר את מות יקירם. עכשיו משרד הבריאות מוסיף הנחייה חדשה, לפיה גם פראמדיקים יוכלו לקבוע מוות
הקץ לטרטור משפחות שיקירם נפטר: לראשונה בישראל הוציא היום (ה') משרד הבריאות הנחיות חדשות הקובעות כי פראמדיק יוכל מעתה להפסיק החייאה בתיאום עם רופא תורן במוקד, ולקבוע את מותו של החולה, לאחר שכשלו כל נסיונות ההחייאה.
כתבות נוספות על רפואת חירום:
- בקרוב: פרמדיקים של מד"א יוכלו לקבוע מוות
עד כה ניתן היה לקבוע את מותו של החולה רק באמצעות נוכחות רופא בשטח. אלא שבמקרים רבים מוזעק למקום צוות הכולל חובשים ופראמדיק (מומחה ברפואת חירום), ובמידה ונמצא חולה ללא רוח חיים או שכשלו בו נסיונות ההחייאה, נאלצה המשפחה להמתין כשגופת יקירה מוטלת שרועה, עד למציאת רופא שיקבע את מותו ויאפשר את פינויו מהשטח.
על פי הנוהל החדש, פראמדיק מד"א שהגיע לשטח ומצא את החולה ללא רוח חיים יוכל לקבוע את מותו ולהפסיק החייאה. ההחלטה תתקבל על פי פרמטרים רפואיים קבועים מראש שכוללים קו שטוח במוניטור, המראה כי לא קיימות פעימות לב, היעדר דופק לב במישוש, היעדר נשימות, היעדר תגובות רפלקסים ואישונים מורחבים המעידים על פגיעה מוחית בלתי הפיכה.
במידה וקבע הפראמדיק את מותו של החולה, יוכל להחליט על הפסקת החייאה תוך תיאום עם רופא מומחה הנמצא במוקד מד"א ומאשר זאת.
לדברי משרד הבריאות, הנוהל החדש יאפשר את זירוז הטיפול בהליכי הקבורה, ללא צורך בנוכחות פיזית של רופא בשטח. בכך תימנע עוגמת הנפש כתוצאה מעיכוב פינוי הנפטר ופגיעה בכבודו וכבוד המשפחה. בתוך כך, תאפשר ההנחיה לפנות את הניידות לטיפול נמרץ למשימות הצלה חיוניות נוספות תוך פרק זמן קצר יותר.
פראמדיקים, עוד סמכות עוברת לידיים שלהם
צילום: פלג חבצלת
מומלצים