ההרעלה והרומן: "הבכיר הסיני חשוד בעוד רציחות"
מיליארד סינים עוסקים כבר יותר משבוע בהדחה המפתיעה של בכיר המפלגה הקומוניסטית ובחשדות נגד אשתו, שלפיהם היא אחראית למותו של איש עסקים בריטי. כעת טוענים גורמים במפלגה כי בו שילאי רצח שני בני אדם נוספים
סין ממשיכה לרעוש סביב הדחתו המפתיעה של בו שילאי מצמרת המפלגה הקומוניסטית, שעל פי החשד, אשתו גו קיילאי אחראית למותו של אזרח בריטי. גורם במפלגה סיפר אתמול (יום ה') ל"טלגרף" כי בו חשוד ברצח של שני בני אדם נוספים. ככל הנראה, השניים הם מקורביו של מפקד משטרת צ'ונגקינג, שבה שימש בו כראש המפלגה הקומוניסטית של העיר.
עוד חדשות מהעולם:
- פאנטה: ייתכן שנפעל כדי שלא תקרה עוד שואה
גורמים במפלגה סיפרו כי ביום שבו נחשפו החשדות נגד בו ואשתו, כונסו חברי המפלגה הקומוניסטית של העיר, שבה נרצח האזרח הבריטי, לישיבה חשאית: "התבקשנו לא להכניס טלפונים סלולריים לחדר, לא לומר הערות, רק להקשיב". לדבריהם, במהלך הישיבה חשפו בפניהם אנשי המפלגה את שורת החשדות נגד בו.
לדברי אנשי המפלגה, עם חשיפת הפרשייה התפתח ויכוח בין בו למפקד המשטרה בעיר, וואנג ליון, שחשש לחייו והחליט לפנות לקונסוליה האמריקנית במדינה לקבלת מקלט. בו שמע כי וואנג פנה לאמריקנים, והורה למאבטחיו להרוג אותו. אמנם וואנג מוגן על-ידי האמריקנים, אך מקורביו וגורמים בצוות החקירה נעצרו על-ידי אנשיו של בו: "לפחות שבעה מאנשיו של וואנג, בהם הנהג שלו, נעצרו ולפחות שניים מהם עונו למוות", סיפר אחד הגורמים.
המסתורין סביב רצח איש העסקים הבריטי, ניל היווד, קיבל אתמול תפנית נוספת – בפרלמנט הבריטי בודקים האם היווד היה בכלל מרגל. שר החוץ בממלכה, וויליאם הייג, קרא לבדוק האם היווד העביר מידע לשירות המודיעין החשאי על פעולותיו כברוקר בבורסה הסינית. לפי הפרסום ב"דיילי מייל" היווד העביר מידע לשירות החשאי, אם כי גורמי מודיעין טוענים כי איש העסקים לא קיבל מעולם שכר מהשירות החשאי.
הקשר הבריטי: הלבנת כספים ורומן עם גו קיילאי
השלטונות בסין חוקרים האם היווד הורעל באמצעות ציאניד בנובמבר האחרון. גורמים בצ'ונגקינג טוענים כי היווד סייע לבו ואשתו להלבין מיליארד לירות שטרלינג של כספי מדינה ולהעבירם לחשבונות בנק זרים. הם מוסיפים כי אף קיימות שמועות על רומן בין היווד לגו קיילאי. לפי חשד המשטרה, גו רצח את היווד אחרי שדרש תשלום גבוה יותר ואיים כי יחשוף את הפרשייה.
בבריטניה גילו כי היווד, שהתגורר בסין יותר מעשור ואף נישא לאזרחית סינית, עבד בנוסף עם חברת מודיעין בריטית סודית, שהוקמה על-ידי קצינים מהשירות החשאי. במשרד החוץ הבריטי דורשים לדעת גם את מהות מערכת היחסים של היווד עם הקונסוליה הבריטית בצ'ונגקינג.
כל הפרשייה החלה עם ההדחה המפתיעה של בו מכל תפקידיו במפלגה "בשל עבירות משמעת חמורות". בו שנחשב לדמות מבטיחה במפלגה הקומוניסטית צפוי היה להצטרף לשורות המנהיגות הבכיר ביותר של הקומוניסטים. זמן לא רב לאחר ההדחה, פורסם כי אשתו של המנהיג חשודה ברצח הייווד, שגופתו נמצאה בנובמבר האחרון בעיר צ'ונגקינג.
בתחילה טענו הסינים כי הייווד מת מדום לב שנגרם בשל "צריכה מוגזמת של
אלכוהול", אך חבריו ומשפחתו טענו כי הוא לא נהג לשתות לשכרה. הבריטים ביקשו כמה פעמים משלטונות סין לחקור את הפרשה מחדש, ללא הועיל, עד שבפברואר האחרון נמלט בכיר לשעבר במשטרת צ'ונגצ'ינג אל השגרירות האמריקנית בצ'נגדו וביקש שם מקלט. הבכיר, שבעבר נמנה עם המקורבים לבו, ככל הנראה הזכיר את הפוליטיקאי ואשתו בקשר למעורבות ברצח.