הקונגרס: להעביר עוד 680 מיליון ד' לכיפת ברזל
על רקע מפגן היכולות של המערכת בהסלמה בדרום, הכריזה ועדת השירותים המזוינים על הצעת חקיקה שמגדילה משמעותית את הסיוע לישראל. הכספים ישמשו לרכישת סוללות נוספות ולהצטיידות בטילים. הסכום המדויק עוד ייקבע בתום דיונים
עזרה בדרך ל"כיפת ברזל"? ועדת השירותים המזוינים של בית הנבחרים הודיעה אתמול (יום ו') על הצעת חקיקה שמגדילה את הסיוע לרכישת מערכת "כיפת ברזל" ב-680 מיליון דולר. הגדלת הסיוע טרם אושרה סופית, ואין וודאות שזה הסכום שאכן יועבר בסוף. הכספים, שהעברתם עשויה להתפרס על פני שלוש שנים, ישמשו לפיתוח סוללות נוספות, לבניית תשתיות וליצירת מאגר של טילים להגנה.
עוד בערוץ החדשות:
המעצמות שוב חלוקות, וההרג בסוריה נמשך
הצעירה שהותקפה מינית: 3 נעצרו בחשד לאונס
בתחילת החודש דווח כי ישראל ביקשה מארצות הברית סיוע מיוחד כדי להצטייד במהרה במערכות הגנה אקטיבית נגד טילים ורקטות מסוג "כיפת ברזל" ו"שרביט קסמים". הסכום שהוזכר בהצעת החקיקה דומה לסכום שציינה ישראל בפניותיה לממשל האמריקני. אשתקד אישר הנשיא ברק אובמה סיוע מיוחד לישראל בסכום של 205 מיליון דולר לפיתוח סוללות להגנה מפני טילים.
התגבור עתה של הפרויקט להגנת שמי ישראל נעשה רבות בזכות אווירת הבחירות בארצות הברית, וכן בעקבות ההסלמה האחרונה מול ארגוני הטרור בעזה, אז הוכחה יעילות המערכת. לאחר ההסלמה פורסם כי ישראל זקוקה לעוד עשר סוללות לערך, כאשר עלות כל סוללה 50 מיליון דולר. כמו כן על ישראל לממן את עלויות הקמת התשתיות ורכישת הטילים.
משרד ההגנה האמריקני פרסם בחודש שעבר הודעת תמיכה בהגדלת הסיוע ל"כיפת ברזל", אבל הסכום המדויק עוד יקבע בוועדות ההקצבות ובתיאום עם הפנטגון. מדובר בסיוע מיוחד שהוא מעבר לסיוע הביטחוני השנתי שעומד על יותר מ-3.1 מיליארד דולר בשנה.
"התמיכה בביטחונה של מדינת ישראל היא העדיפות העליונה של הנשיא אובמה ושר ההגנה פאנטה", צוין בהודעת הפנטגון בחודש שעבר, "מחלקת ההגנה מנהלת מגעים עם ממשלת ישראל בנוגע לתמיכה ברכישה נוספת של מערכות 'כיפת ברזל' ומתכוונת לבקש מהקונגרס אישור רמה הולמת של מימון, בהתאם לצרכים הישראליים וקצב הייצור”.
פאנטה עצמו נפגש שלשום עם שר הביטחון, אהוד ברק, בוושינגטון. שיחתם עסקה בנושאים הנוגעים למזרח התיכון, בהם סוריה, איראן, שמירת היתרון האיכותי של ישראל, והסיוע האמריקני בנושא מערכת "כיפת ברזל". בסיום הפגישה אמר ברק: "ארה"ב וישראל ממשיכות לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות באזור ולקיים דו שיח רצוף".