המועמד החדש של "האחים": הפלסטינים במרכז
תחת הכותרת "האיסלאם הוא הפתרון", השיק מוחמד מורסי את מסע הבחירות שלו לנשיאות מצרים, לאחר פסילת חיירת א-שאטר. הוא הדגיש את חשיבות הסוגיה הפלסטינית והצהיר: "הנשיא מחויב לרצונו של העם ולכיבוד כל ההסכמים הבינ"ל"
מועמד האחים המוסלמים לנשיאות מצרים, מוחמד מורסי, פתח הבוקר (שבת) את מסע הבחירות שלו תחת הסיסמה: "האיסלאם הוא הפתרון". מורסי, שהחליף את חיירת א-שאטר נשאל במסיבת העיתונאים אם ייפגש עם בכירים מישראל אם יזכה. "הנשיא מחויב להביע את רצונו של העם ולכבד את כל ההסכמים הבינלאומיים, אולם הוא לא יכול להיות כפוף או מוציא לפועל של מדיניות שתתווה לו מבחוץ", אמר מורסי, והדגיש כי הסוגיה הפלסטינית תעמוד בראש סדר העדיפויות שלו.
"הסוגיה הפלסטינית תהיה הסוגיה המרכזית מבחינתנו והיא תהיה במעמד הזה עבור כל מי שייבחר להיות נשיאה של מצרים, כדי לממש את רצונם של הפלסטינים", אמר מורסי. "אנחנו בהחלט יכולים לעמוד אל מול העולם ולהכריז שלפלסטינים יש זכויות".
בנוגע לנושאי פנים, אמר מורסי כי הביטחון, התנועה הכבדה בכבישים והסכנה הבריאותית שמציבה הפסולת ברחובות יהיו בעדיפות ראשונה.
במקביל, יריבו של מורסי, מזכ"ל הליגה הערבית לשעבר עמרו מוסא, התייחס גם כן לישראל, בסיור שערך היום במחוז אסואן. "אנו דורשים שאזור המזרח התיכון יהיה מפורז מנשק גרעיני וכי הדבר ייושם על ישראל לפני שהוא ייושם על איראן". מוסא, הידוע בקו התקיף שלו כלפי ירושלים, כבר הצהיר באחרונה כי יש לשנות את הסכם השלום בין ישראל למצרים, בעיקר בהקשר של הסוגיה הפלסטינית.
מורסי, מהנדס בן 59, מנסה למצוא את מקומו לאחר פסילת א-שאטר. הוא אמר כי יבקש את קולותיהם של מוסלמים שמרנים, לנוכח פסילתו של המועמד הסלפי גם כן, אך הבטיח להיות נשיאם של כל המצרים. הוא כיהן בפרלמנט כעצמאי תחת הנשיא המודח חוסני מובארק, אך איבד את כיסאו בבחירות ב-2005, שתוצאותיהן נחשבות מזויפות.
בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס זמן קצר לפני השקת מסע הבחירות אמר מורסי כי יש לו משנה סדורה.
"אני מקווה שיבחרו בי, מועמד איסלאמיסטי ממפלגת החופש והצדק של האחים המוסלמים, ואם ירצה האל המערכת תנוע ליציבות ופיתוח".
הבחירות לנשיאות הן השלב הרשמי האחרון במעבר של מצרים לשלטון אזרחי לאחר המהפכה. הצבא הודיע כי יעביר את השלטון מידיו עד 1 ביולי, אך אין ספק שימשיך לשחק תפקיד מאחורי הקלעים. מורסי אמר כי "אף גוף לא יהיה מעל החוקה" אך לא ניסח במפורש את חזונות לגבי מעמד הצבא. הוא אמר שהפרלמנט יפקח על תקציב הצבא, אך יהיה צורך בסודיות בנושאים מסוימים. הוא אמר כי ייוועץ בצבא בנוגע לזהותו של שר ההגנה.