שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

צרפת בוחרת: מעשרה יוצאים שניים

אזרחי צרפת יתייצבו בקלפיות כשרבים מהם חסרי התלהבות לאחר מסע בחירות שלדעת רבים לא נגע בנקודות המהותיות המעסיקות אותם. הסקרים חוזים סיבוב שני לסרקוזי מול הולנד, אך מי המועמדים האחרים ומי מהם רוצה להגיע לירח?

על רקע משבר כלכלי, כשהם נטולי התלהבות ומפוכחים מאשליות, יתייצבו היום (יום א') רבים מאזרחי צרפת בקלפיות לסיבוב הראשון של הבחירות לנשיאות. חלק מהבוחרים הביעו אכזבה ממסע הבחירות שלדעתם לא הדגיש את בעיותיה האמיתיות של ארצם.

 

עשרת המועמדים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עשרת המועמדים(צילום: AFP)

 

בחירות בצרפת - כתבות נוספות ב-ynet:

ידיח את סרקוזי? הולנד רוצה לכבוש את צרפת

צרפת-ישראל: מסרקוזי הידיד, להולנד הלא ידוע

סקר: סרקוזי - הנשיא הכי לא-אהוד

 

מסקרי דעת קהל שפורסמו בסוף השבוע האחרון בצרפת עלה כי המועמד הסוציאליסט פרנסואה הולנד מוביל בפער קטן על הנשיא המכהן ניקולא סרקוזי, או שהשניים זוכים לתוצאה זהה. על פי ההערכות, איש מהמתמודדים לא ישיג את הרוב הדרוש כדי לזכות בסיבוב הראשון ולכן תועבר ההכרעה לסיבוב השני שייערך ב-6 במאי, אז יתמודדו שני מועמדים בלבד - ככל הנראה יהיו אלה הולנד וסרקוזי. מסקרי דעת קהל עולה כי בסיבוב זה מנצח הולנד את הנשיא המכהן ברוב גדול של כ-55 אחוזים מול כ-45 אחוזים. 

 

בוחרים נשיא בצרפת, סיבוב ראשון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אך יש החוששים ממספר נמוך יחסית של מצביעים. תחת השלט "הם לא מייצגים אותנו", צעדו מאות מפגינים צעירים ברחובות פריז. עוברי אורח אחרים הביעו תסכול ממסעות הבחירות של המועמדים. "הקמפיין לא היה רציני, לא דנו בנושאים החשובים", אמר פרדריק לה פברה, איש עסקים עצמאי. "הם התמקדו בוויכוחים ילדותיים והטיחו האשמות זה בזה".

 

אחוז האבטלה בכלכלה השנייה בגודלה באירופה הגיע לשיא של 12 שנים, אך המועמדים התווכחו במשך שבועות על מכירת בשר הלאל ועל מחיר רישיון נהיגה. התסכול מהמועמדים המובילים צפוי לחזק מועמדים מהקצוות הפוליטיים, כגון מנהיגת הימין מרין לה פן והמועמד ז'אן לוק מלנשון, הנתמך בידי הקומוניסטים.

 

הקלפיות ייפתחו בשעה שמונה בבוקר וייסגרו בשש בערב (שעון מקומי). בערים הגדולות יישארו הקלפיות פתוחות למשך שעתיים נוספות. התוצאות הרשמיות הראשוניות יפורסמו מיד לאחר סגירתן.

 

המועמדים

ניקולא סרקוזי (57), מפלגת הימין-מרכז

מבקש לחולל רפורמות כלכליות לעידוד התחרות והצמיחה ולשינוי מערכת הרווחה במטרה להחזיר לעבודה מובטלים כרוניים. מבקש להגדיל את מקומות העבודה לצעירים. הבטיח להגדיל מס על רווחי הון ועל תאגידים גדולים כדי להיאבק בתדמיתו כידיד העשירים. הבטיח להגביר את הפיקוח על הבנקים. מבקש להפחית בחצי את מספר המהגרים החוקיים בשנה ולהגביר את גירוש המהגרים הלא חוקיים. הבטיח להגדיל את השימוש באנרגיה מתחדשת. לאחר הטבח בטולוז, הציע לאסור בחוק על גלישה באתרים ג'יהאדיסטיים. מתנגד לנישואים חד-מיניים ולהמתת חסד.

 

סרקוזי. יפתיע? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סרקוזי. יפתיע?(צילום: רויטרס)

 

פרנסואה הולנד (57), המפלגה הסוציאליסטית

הבטיח לאזן את התקציב עד 2017 על ידי הפסקת הקלות מס והטלת מסים חדשים. עם זאת, הוא מתכנן הוצאות נוספות בדמות החזרת גיל הפרישה ל-60 לחלק מהתושבים, שכירת עשרות אלפי מורים ושוטרים חדשים. הבטיח להטיל מס של 75% על המרוויחים מעל מיליון אירו בשנה, יקצץ במשכורתו של הנשיא ויגביל את שכר הבכירים. מתכנן להקים משרד לקידום זכויות נשים ולהקצות מחצית מהמושבים בקבינט לנשים. הוא יפתח בדיון פרלמנטרי על מכסות ההגירה. תומך בנישואים חד-מיניים.

 

הולנד. הסקרים חוזים לו ניצחון קל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הולנד. הסקרים חוזים לו ניצחון קל(צילום: AFP)

 

פרנסואה ביירו (60) ממפלגת המרכז

הבטיח לאזן את התקציב עד 2016 על ידי קיצוץ של 50 מיליארד אירו והעלאת מסים. מבקש לחזק את תדמית התעשייה המקומית, להקל את הבירוקרטיה על עסקים קטנים ולהגביר את הפיקוח על שוק ההון. בנושאי ביטחון הוא מתכנן להגביר את השימוש במצלמות אבטחה ולהחמיר בענישה על עבירות ראשונות. הוא העמיד את החינוך במרכז מסע הבחירות ומתנגד לקיצוץ במספר המורים.

 

ביירו. סרקוזי יחבור אליו? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ביירו. סרקוזי יחבור אליו?(צילום: AFP)

 

מרין לה פן (43), "החזית הלאומית", הימין הקיצוני

דוגלת ביציאה מגוש האירו ובשליטה של צרפת במטבע ובמדיניות הכספית. לשם כך מתכוונת לפתוח את ההסכמים הבין-אירופיים ולהבטיח למדינות ריבונות רבה יותר. ההגירה מילאה תפקיד מרכזי במסע הבחירות שלה והיא מתכוונת להעניק עדיפות לצרפתים במציאת עבודה ובהטבות סוציאליות. מצדדת בפיקוח על מחירי מוצרי מזון בסיסיים ובשילוב בני 45 ומעלה בשוק העבודה.

 

לה פן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לה פן(צילום: AFP)

 

ז'אן לוק מלנשון (60) מ"חזית השמאל", השמאל הקיצוני

דוגל ב"מהפכה של האזרחים". מבקש לקבוע שכר מקסימום של 360 אלף אירו ולהגדיל את שכר המינימום ל-1,700 אירו. הבטיח להחזיר את גיל היציאה לגמלאות ל-60, להגן על שבוע עבודה של 36 שעות ולהלאים את חברות האנרגיה.

 

מלנשון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מלנשון(צילום: AFP)

 

אווה ז'ולי (68) מ"הירוקים"

מבקשת לשים קץ לשימוש באנרגיה גרעינית עד 2020. הבטיחה להגדיל את הטבות שכר המינימום ב-50%, להקפיא את שכר הדירה למשך שלוש שנים ולהחיל מס של 60% על המרוויחים מעל 100 אלף אירו בשנה, ומס של 70% על המרוויחים מעל 500 אלף אירו.

 

ז'ולי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ז'ולי(צילום: AFP)

 

ניקולא דופון-אנייו (51), גוליסט ממפלגת "עורי רפובליקה"

 

נטלי ארטו (42), מועמדת קומוניסטית ממפלגת "מאבק העובדים הטרוצקיים"

 

פיליפ פוטו (45), המפלגה האנטי קפיטליסטית

 

ז'אק שמינאד (61). עצמאי, לא מזוהה עם אף צד

אנטי קפיטליסט. תומך בעולם ללא וול סטריט וקורא לתעש את הירח ולאחר מכן את מאדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברוני. תמשיך להיות הגברת הראשונה?
צילום: MCT
מומלצים